Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Παλαιστίνη: Οι ιουδαιοναζί* γκρεμίζουν πηγάδια και γεμίζουν πισίνες − 2016: 700 άνθρωποι στο δρόμο − KKE: Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνεχίζονται οι συλλήψεις Παλαιστίνιων και οι κατεδαφίσεις σπιτιών
Τρίτη 02/08/2016 - 20:43
Τουλάχιστον 25 νεαροί Παλαιστίνιοι είχαν συλληφθεί από τις Ισραηλινές κατοχικές αρχές μέχρι το πρωί σήμερα σε χωριά της Δυτικής Όχθης. Οι τελευταίες επιχειρήσεις «έρευνας και συλλήψεων» Ισραηλινών στρατιωτών πραγματοποιήθηκαν στα χωριά Σαίρ, Σουρίφ και Ντουρά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε άγνωστο χώρο για ανακρίσεις και πιθανή κράτηση. 
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ εκτιμά ότι από την αρχή του 2016, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εβδομαδιαίως πάνω από 80 τέτοιες συλλήψεις με στόχο την τρομοκράτηση του νεαρού πληθυσμού.
Επίσης, ούτε σήμερα δεν έλειψαν οι επιχειρήσεις κατεδάφισης παλαιστινιακών σπιτιών και αγροτικών εγκαταστάσεων, ακόμη και πηγαδιών.

Αυτή τη φορά έγιναν στο χωριό Κούσρα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη, όπου νωρίτερα οι κατοχικές δυνάμεις μοίρασαν «ειδοποιήσεις κατεδάφισης» σε τουλάχιστον πέντε οικογένειες. 

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού τέθηκαν και τέσσερα πηγάδια που κτίστηκαν με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν εξασφαλίσει την άδεια των κατοχικών αρχών!
Ο Τζαμάλ Ντατζάνι, διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών και ΜΜΕ του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, σχολίασε πως την ώρα που οι Παλαιστίνιοι δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό, οι Εβραίοι έποικοι το σπαταλούν για να γεμίζουν τις πισίνες τους...
Πρόσφατα στοιχεία της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης B' Tselem αναφέρουν πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους φέτος κατεδαφίστηκαν πάνω από 160 σπίτια, όσα δηλαδή ισοπεδώθηκαν πέρσι όλη τη χρονιά, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 700 Παλαιστίνιους...
902
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 



ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού
Τρίτη 02/08/2016 - 16:14 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/08/2016 - 16:13
Σε ανακοίνωσή του για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα στοιχεία σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατημένων στις ισραηλινές φύλακες.
Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων, που βρίσκονται στις ισραηλινές φύλακες και χαιρετίζει τον αγώνα των απεργών πείνας, συμπεριλαμβανομένου του ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αγωνιστή Άχμαντ Σαντάατ.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον πολύμορφο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής για ένα βιώσιμο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο Ισραήλ στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το κράτος του Ισραήλ, συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την άσκηση των πιο βάρβαρων μορφών καταπίεσης κατά του λαού της Παλαιστίνης και των αγωνιστών του.
Μάλιστα, πρόσφατα, επιβραβεύτηκε αυτή η βάρβαρη πολιτική στον ΟΗΕ, με την "ενθρόνιση" του πρεσβευτή του Ισραήλ στη θέση του επικεφαλής της "Νομικής του Επιτροπής". Το Ισραήλ συνεχίζει τις βάρβαρες πολιτικές του έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και γνωστών περιφερειακών τους συμμάχων.
Το ΚΚΕ, καλεί την εργατική τάξη και το λαό της Ελλάδας, για ένταση της αλληλεγγύης με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πιστή στα καπιταλιστικά συμφέροντα αναβαθμίζει τις σχέσεις της (συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής) με το ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ.»
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.