Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Οι μοναχικοί λύκοι και ο ναζισμός του τρέχοντος αιώνος

Ε.Ξένου

Τα... κατοικίδια!

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Οι λύκοι δεν είναι κατοικίδια. Οι μοναχικοί λύκοι δεν είναι άγρια θηρία που διαφεύγουν απ' τα κλουβιά τους, στο τσίρκουλο του δυτικού καταναλωτικού πολιτισμού.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κατευναστική αγιαστούρα της αράχνης του παγκόσμιου ιστού, οπότε: η αντικοινωνική δικτύωση, το σκοτεινό βαθύ ίντερνετ στο οποίο μπορείς να εμπορευθείς από βρέφη για πορνό μέχρι πυρηνικές κεφαλές, δεν είναι παρά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Δηλαδή του πολιτισμικού ιμπεριαλιστικού χρηματιστηρίου, που, καθόλου καταχρηστικά, περιλαμβάνει και τον πόλεμο.
ΜπΖ, 29.V.2016
Εκείνο το αξίωμα που έως χτες μύριζε και λίγο παλιατζίδικο, εκτός υψηλής τεχνολογίας, το «δε φταίει το μαχαίρι φταίει το χέρι» δεν έφυγε λεπτό, μήτε εκατοστό από την αλήθεια και την επικαιρότητά του.
Όσοι προσπάθησαν με το αζημίωτο, είτε να μετατρέψουν τους μοναχικούς λύκους σε κατοικίδια, είτε να τους επιδεικνύουν σαν τους αρκουδιάρηδες της δεκαετίας του '50, τώρα τους βρίσκουν, στα μολ, στα καφέ, στα θέατρα και τις εκκλησίες, υποκρινόμενοι τους καίσαρες αναφωνούντες «κι εσύ Βρούτε;» με τις Καλπουρνίες των Μέσων Ενημέρωσης να ωρύονται σαν ξεγελασμένες φανερές μυστικές υπηρεσίες.
Κι επειδή σε λίγο θ' αρχίζουν οι ερμηνείες της συνάρτησης των μεταφυσικών ορμονικών εκρήξεων σε συνδυασμό με το βραχιολάκι του ελεγχόμενου δεκαοχτάρη κατάδικου ή και υπόδικου, καιρός είναι να επαναπροσδιοριστεί, να απλουστευθεί και να κατανοηθεί από τις τρομοκρατημένες μάζες, περισσότερο η φύση του καπιταλιστικού τσίρκου - χεριού και λιγότερο το... ψυχολογικό προφίλ του μοναχικού λύκου και της τυχόν αγέλης του. Είναι επιτακτική η ανάγκη, να ξεφυλλιστεί και να ξεφτιλιστεί, κάθε σελίδα απόφασης ευρωΝΑΤΟικής περί «μέτρων ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση»!...
Ποιοι είναι αυτοί που λειαίνουν τις αιχμές του καρδιογραφήματος μιας αγωνιώδους και άρρωστης κοινωνίας;
Ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν τη μορφή του ριζοσπαστισμού;
Ποιοι πουλάνε σε συσκευασία φτηνιάρικη τη μακρά μεταπολεμική περίοδο ειρήνης σε δόσεις που περιέχουν: πάνω από 200 πολέμους, άλλες τόσες επεμβάσεις εξαγωγής δημοκρατίας όπου Γης, εισβολές, Γκουαντάναμα φανερά, κρυφά και Αμπού Γκράιμπ, συμμαχίες προθύμων κι άλλα τέτοια, ωραία ιμπεριαλιστικά εκτρώματα.
Είναι οι ίδιοι που πούλησαν, μέρες που έρχονται του Αυγούστου, το μεγαλύτερο και βδελυρότερο έγκλημα μαζικής εξόντωσης άμαχου πληθυσμού. Αυτοί που εξαέρωσαν γυναικόπαιδα στον ύπνο τους με δυο βόμβες. Χιροσίμα - Ναγκασάκι...
Οι εγκληματίες αυτοί δεν έκατσαν ποτέ σε εδώλιο καμιάς Νυρεμβέργης. Δεν τους βάρυνε ποτέ η έννοια γενοκτονία. Είναι αυτοί που φύτεψαν, με εξοντωτική προπαγάνδα, στη συνείδηση των μαζών το φριχτό «μανιτάρι» ως το μικρότερο (;) κακό που απέτρεψε το... μεγαλύτερο!...
Σ' αυτές τις μεταπολεμικές μάζες που χάψανε τη Χιροσίμα (γράφω σήμερα για να αποφύγω την παγίδα των εορταστικών - επετειακών μεγαλοστομιών) απευθύνονται οι ανεύθυνες πασιφιστικές παπάρες, περί ριζοσπαστικοποίησης. Τα ίδια λέει χρόνια η CIA, βγάζοντας από τα ναρκωτικά τη χρηματοδότηση των επεμβάσεών της πίσω από τον κοινοβουλευτικό φερετζέ.
Οι μοναχικοί λύκοι γίνονται λοιπόν χρήσιμα κατοικίδια. Χρήσιμα σε δικτάτορες περιβεβλημένους μανδύα ψηφισμένης νομιμότητας. Τους βγάζουν απ' τα δάση - πατρίδες τους, τους μπάζουν στον αστικό αυλόγυρο, τους πετάνε δυο επιδόματα - κόκαλα, ένα αμαξάκι, ένα έξυπνο κινητό με δωρεάν wi-fi και μετά τους ξαμολάνε στη ζούγκλα των συμφερόντων.
Κι έτσι αποκτούν το άλλοθι να αντιπαρατάσσουν ένα τάγμα ασφαλιτών με μαύρες κουκούλες. Έναν αντι-isis απέναντι στον isis, αλλά και άλλες μαριονέτες. Όπως η Λεπέν εθελόντρια στη στρατοχωροφυλακή και οι μπάτσοι - ναυαγοσώστες στην γαλλική Νίκαια, με αυτόματο, μαγιό, σαγιονάρα και γυαλιά ηλίου, πιο εξελιγμένο τάγμα εφόδου από αυτό το χρυσαυγίτικο το δικό μας της Νίκαιας Πειραιώς...
Οι μοναχικοί λύκοι δεν συνουσιάζονται με πολιτισμούς και θρησκείες. Τους αναπαράγει και πολλαπλασιάζει ο ναζισμός του τρέχοντος αιώνος. Είναι το ακριβώς ίδιο προϊόν, μοδέρνας έκδοσης, που έφτιαχνε από το 1949 και μετά, π.χ. ο IRO (ο Διεθνής Οργανισμός Προσφύγων). Όταν πρόσφερε καταφύγιο και ιδιότητα πρόσφυγα στους ναζί, κυρίως από τις βαλτικές χώρες, αποδεχόμενος τη... δικαιολογία τους ότι έγιναν ναζί, αναγκαστικά, για να μη γίνουν κομμουνιστές!.. Ριζοσπαστικό ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.