Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026

🚩 ΚΚΕ 🚩 Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εγκαινιάσει την πλατφόρμα «poso hanei» ο εργαζόμενος από την «κοινωνική συμφωνία» της ντροπής 🚩 Κυρ-Μητσοτάκης: Προσπαθεί να εξάγει τις αντεργατικές «βέλτιστες πρακτικές» της ντροπής για το ξεζούμισμα των εργαζομένων

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εγκαινιάσει την πλατφόρμα «poso hanei» ο εργαζόμενος από την «κοινωνική συμφωνία» της ντροπής

Πέμπτη 18/06/2026 - 17:27

Σε σχόλιό του για τις παρεμβάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια και την Κοινωνική Συμφωνία (βλ. κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Μετά την απάτη της πλατφόρμας “poso kanei”, για την αντιμετώπιση δήθεν της ακρίβειας, σήμερα ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία “poso hanei” ο εργαζόμενος από την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη συμπίεση των μισθών προς τα κάτω.

Αυτό άλλωστε είναι το περιεχόμενο της Κοινωνικής Συμφωνίας της ντροπής, που η κυβέρνηση του υπέγραψε νύχτα με τους μεγαλοεργοδότες και τον ελεγχόμενο για σκάνδαλα, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλο και την στήριξαν και οι παρατάξεις των άλλων κομμάτων!». 

902

Κ. Μητσοτάκης: Προσπαθεί να εξάγει τις αντεργατικές «βέλτιστες πρακτικές» της ντροπής για το ξεζούμισμα των εργαζομένων

Πέμπτη 18/06/2026 - 17:18

Σε μία εκδήλωση της λεγόμενης δεξαμενής σκέψης «Friends of Europe» στις Βρυξέλλες διαφήμισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως «success story» την «Κοινωνική Συμφωνία»-ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπέγραψε η κυβέρνησή του μαζί με τον ελεγχόμενο εκατομμυριούχο εργατοπατέρα της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο και τους εργοδότες του ΣΕΒ με στόχο μία αγορά εργασίας κομμένη και ραμμένη στην κερδοφορία και συνολικότερα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ωστόσο, αυτήν την «Κοινωνική Συμφωνία» συνεχίζουν να αντιπαλεύουν σήμερα οι εργαζόμενοι, μιας και τα ταξικά εργατικά συνδικάτα έχουν δεσμευθεί πως με τους αγώνες τους «θα μείνει στα χαρτιά» αυτή η «Συμφωνία». 

Χαρακτηρίζοντας, αρχικά, την ψηφιακή κάρτα εργασίας ως «μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις» και λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε «μια συμφωνία που ευνοεί και τους εργοδότες, αλλά κυρίως τους εργαζόμενους», ο πρωθυπουργός με θράσος επιχείρησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση της ΝΔ ως τον δήθεν θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όταν η ίδια κυβέρνηση έχει επιβάλλει στην εργατική τάξη της χώρας συνθήκες εργασίας Μεσαίωνα, όπως με την ψήφιση της 13ωρης δουλειάς, σύμφωνα και με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη «Συμφωνία» και στην ...επιφυλακτικότητά του για τη σύναψή της, γιατί, όπως είπε, «είχαμε δει τα συνδικάτα να εργαλειοποιούνται από πολιτικά κόμματα», δεν παρέλειψε να αμαυρώσει τη δράση των σωματείων, λέγοντας ότι τάχα οι διαδηλώσεις «δεν συγκεντρώνουν πολύ κόσμο» και ότι «αυτό δείχνει την αλλαγή του ρόλου των συνδικάτων». Βέβαια, η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς ο πρωθυπουργός μάλλον ξεχνάει τη φετινή Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή ρεκόρ από 720 σωματεία που συζήτησαν συλλογικά για την οργάνωση της πάλης τους απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που υφίστανται, όπως, επίσης, ξεχνάει τις πρωτιές που καταγράφουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, των κομμουνιστών συνδικαλιστών σε μια σειρά αρχαιρεσίες σωματείων σε διάφορους κλάδους, αλλά και σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες όπως επίσης τα αγωνιστικά σκιρτήματα και τις απεργίες σε μια σειρά κλάδους. Συνεπώς, ο πρωθυπουργός μπορεί να ξεστομίζει τέτοιες αθλιότητες μιλώντας για λογαριασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποστρέφονται όλο και περισσότερο.

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε, επίσης, πως «είναι ενδιαφέρουσα η πρόοδος που έχουμε δει έκτοτε, γιατί όσοι τομείς έχουν υπογράψει τέτοιες συμφωνίες έχουν δει καλύτερους μισθούς», οι οποίοι, όμως, είναι ολοφάνερο πως αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να μην καλύπτουν ούτε τα βασικά μπροστά στις πολεμικές ανατιμήσεις και την ακρίβεια σε τρόφιμα και Ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε προκλητικά και στην απαράδεκτη τοπική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί από εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές για λογαριασμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου και μάλιστα με τριετή διάρκεια, επικαλούμενος τις υψηλότερες αμοιβές συγκριτικά και με την «Κοινωνική Συμφωνία». Αυτό που απέκρυψε όμως ευθαρσώς ο πρωθυπουργός είναι ότι η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, όπως το σπαστό 16ωρο στο ίδιο 24ωρο, κανονικοποιώντας, έτσι, τα κάτεργα του «τουριστικού θαύματος» στην Ελλάδα. 

Στην ίδια εκδήλωση το «παρών» έδωσε και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, η οποία προχώρησε σε μια σειρά κυνικές ομολογίες σχετικά με τη διαδικασία που υπεγράφη η «Συμφωνία». Συγκεκριμένα, σημείωσε πως η ίδια έβαλε «όρο να γίνουν όλα υπό αυστηρή εχεμύθεια», επιβεβαιώνοντας αυτό που εξαρχής κατήγγειλαν τόσο τα ταξικά συνδικάτα, όσο και το ΚΚΕ ότι κυβέρνηση-εργοδοσία-εργοδοτική ΓΣΕΕ προσπαθούσαν από κοινού να περάσουν «στα μουλωχτά» ένα έκτρωμα που ήταν βέβαιο πως θα ξεσήκωνε αντιδράσεις, κάτι που συνέβη στις απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά στην ψήφιση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στη Βουλή. 

Τέλος, τόσο η Ν. Κεραμέως, όσο και ο πρωθυπουργός έσπευσαν να μεταλαμπαδεύσουν την... «επιτυχία» τους για πιο αποτελεσματικό ξεζούμισμα των εργαζομένων και στην Ευρώπη, με τον Κ. Μητσοτάκη να φτάνει στο σημείο να δηλώνει κυνικά: «Αν θέλετε συμβουλές για το πώς να χειριστείτε ευαίσθητους χαρακτήρες σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να μας ρωτήσετε». 

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.