Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Σύνταγμα: Διαδήλωση για κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική — ΚΚΕ: Ζητάει την απόσυρση του εκτρώματος (8 VIDEO - Κουτσούμπας, Παπαρήγα, Παφίλης, Κατσώτης, Μαρίνος, Καραθανασόπουλος, Γκιόκας)

*

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σύνταγμα:Μαζική διαδήλωση για κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση

Στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του σημείωσε:

«Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση.

Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα, αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς».

*

Ν/Σ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος ζητά το ΚΚΕ το οποίο κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας

(VIDEO)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ζητά το ΚΚΕ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου να εκφράσει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα  που συζητείται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας έχει τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις». Σκοπός της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και ρίχνει στον τζόγο τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για ένα ακόμα προαπαιτούμενο του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, για να ανοίξουν οι κρουνοί των δισεκατομμυρίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην έναρξη της διαδικασίας κατατέθηκε ένσταση αντισυνταγματικότητας για την οποία τοποθετήθηκε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο) 


Δεν βλέπει τζόγο των εισφορών ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης που ισχυρίστηκε στην τοποθέτησή του πως «ακόμα και στραβά να πάνε τα πράγματα» ο ασφαλισμένος «θα πάρει με εγγύηση του κράτους τις εισφορές συν τον πληθωρισμό». Συνεπώς παραδέχθηκε αφενός μεν ότι υπάρχει ο κίνδυνος των αγορών και αφετέρου δε ότι σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος θα πάρει μερικά ψίχουλα!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με εμπεριστατωμένα στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα αποκάλυψαν τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Κατήγγειλαν  ότι η σημερινή κυβέρνηση, πατώντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία σε επενδυτικές εταιρείες που θα τζογάρουν τις εισφορές των εργαζομένων για να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Χρ. Κατσώτης: Ν' αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε με το νόμο έκτρωμα που κατάργησε το 8ωρο, νομοθέτησε την δεκάωρη δουλειά με μείωση των αποδοχών, την αύξηση των υπερωριών με μείωση της αμοιβής τους, την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στους ιδιωτικούς ομίλους, μία κατάκτηση του εργατικού κινήματος, που τσάκισαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν, από εκείνον της Πετραλιά έως του Κατρούγκαλου και του Βρούτση – Αχτσιόγλου (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Γ. Μαρίνος: Ο κόπος των εργαζομένων στον τζόγο για την καπιταλιστική ανάπτυξη

«Όλοι σας υλοποιείτε τη στρατηγική της ΕΕ για ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, με όρια συνταξιοδότησης στα 70 και 72 έτη, την «ενεργό γήρανση», τη δουλειά μέχρι το θάνατο» σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. 

Επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που επέβαλαν μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, λήστεψαν τα αποθεματικά ταμεία και άνοιξαν το δρόμο για τα επαγγελματικά που λειτουργούν στη λογική του κεφαλαιοποιητικού συστήματος (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Ν. Καραθανασόπουλος: Τα ασφαλιστικά ταμεία μετατρέπονται σε επενδυτικές εταιρείες

Με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που αποτελεί τη βέλτιστη πρακτική όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, δεν έχουμε ένα Επικουρικό ταμείο αλλά μια επενδυτική εταιρεία που έχει προκαθορισμένες εισφορές για τους ασφαλισμένους, όχι όμως και καθορισμένες απολαβές, οι οποίες μετά από 40 χρόνια θα εξαρτώνται από την απόδοση των χρηματαγορών, όπου θα τζογάρονται τα χρήματα των εργαζομένων, επισήμανε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η κυβέρνηση μετατρέπει ουσιαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία, σε επενδυτικές εταιρίες για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, είπε, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια  τεράστια αναδιανομή των συσσωρευμένων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Αλ. Παπαρήγα: Διαχρονική η προσπάθεια των κυβερνήσεων να ξηλώσουν την κοινωνική ασφάλιση

Στη διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να χτυπήσουν την κοινωνική ασφάλιση αλλά και στην 30χρονη καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σε σχέση με άλλες χώρες, λόγω της ανάπτυξης αγώνων από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής, τις συνέπειες από τις αντίστοιχες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις σε τρεις χώρες την Γερμανία, τη Σουηδία και την Αγγλία, επισήμανε ότι είναι στην ίδια λογική, αφού εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και αποδεικνύουν από πού ξεκίνησε αλλά και πού θα καταλήξει η υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης. Αλλωστε, πρόσθεσε οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επεξεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, πριν από χρόνια, που έγινε αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη της τότε ΕΟΚ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Θ. Παφίλης: Το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα μεγάλο δώρο στην εργοδοσία

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά το νόμο τέρας που ψήφισε για αύξηση του χρόνου απλήρωτης εργασίας, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, προσπάθεια εκτέλεσης του δικαιώματος της απεργίας, μετά αυτό το μεγάλο δώρο στην μεγάλη εργοδοσία που αυτό απαιτούσε τόσα χρόνια, έρχεται σήμερα προκλητικά να κάνει ένα ακόμα δώρο, και τι δώρο; Ζεστό χρήμα κατευθείαν στους επιχειρηματικούς ομίλους απ' τον ιδρώτα των νέων ανθρώπων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Θα μαζέψετε τα λεφτά των νέων εργαζόμενων, αργότερα κι άλλων, και θα τα δώσετε να τα επενδύσουν. Με ποιο δικαίωμα; Μας λέτε ότι συμφωνούν κιόλας; Γιατί τους ρωτήσατε; Ολοι αντίθετοι είναι!» πρόσθεσε, τονίζοντας πως είναι προκλητικό όλα αυτά να γίνονται στο όνομα της νέας γενιάς που όλες οι κυβερνήσεις την καταδίκασαν στους μισθούς πείνας, στη μαύρη εργασία, σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Γ. Γκιόκας: Θέλουν τους νέους ανθρώπους χωρίς μορφωτικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Στο αντιλαϊκό νήμα που συνδέει το σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με τα άλλα δύο αντιδραστικά νομοσχέδια τέτοιας σημασίας που ψηφίστηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο (εργασιακό, παιδεία), αναφέρθηκε εκτενώς ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Υπογράμμισε πως πρόκειται για τρία νομοσχέδια, «που το ένα είναι συνέχεια του άλλου» και «που στρέφονται -όχι μόνο, αλλά κυρίως- κατά των νέων ανθρώπων». «Ο νέος που από την πιο μικρή ηλικία θα έρχεται αντιμέτωπος με την μορφωτική υποβάθμιση και την ταξική κατηγοριοποίηση, που θα προσανατολίζεται στις πρόσκαιρες δεξιότητες, είναι ο ίδιος που ως αυριανός εργαζόμενος θα πρέπει να μάθει να ζει και να εργάζεται με ξεχειλωμένα ωράρια, με ατομικές συμβάσεις, σε μια διαρκή εργασιακή περιπλάνηση και μακροχρόνια ανεργία, είναι ο ίδιος που ως ασφαλισμένος και μελλοντικός συνταξιούχος θα πορεύεται χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά με έναν ατομικό κουμπαρά, και που δεν θα ξέρει αν, πότε και τι σύνταξη θα πάρει», είπε. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.