Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΟλόΠλευρη υγειονομική κάλυψη: «Το μοντέλο γυρνάει σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς και στα ιδιωτικά ιατρεία» (ή στον αγιασμό) — ΚΚΕ: Το όπλο της επιστήμης μέσο εκβιασμού

*

«Ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου θα λειτουργούν και τα εμβολιαστικά κέντρα. Αλλά, πλέον, το μοντέλο γυρνάει με την προσθήκη των κατ’ οίκον εμβολιασμών και των εμβολιασμών στα ιδιωτικά ιατρεία»

Θάνος Πλεύρης, υπ. Υγείας (τρομάρα του)

*

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κλείνουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό, Κέρκυρα και Ρόδο

Το κλείσιμο τριών μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός το οποίο ομολογεί την αποτυχία μιας «εκστρατείας» που βασίστηκε στη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο εκβιασμών, απειλών και ανταπόδοσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, εκτός λειτουργίας τίθεται το MEGA εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα από 28.09.2021, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των MEGA εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Τραγικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που μετέτρεψε το όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, αναφέρει:

«Το διαφαινόμενο κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, με το πρόσχημα του “μικρού ενδιαφέροντος” του πληθυσμού, είναι άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που μετέτρεψε ένα όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαίρεσης του λαού.

Η ανύπαρκτη εμβολιαστική εκστρατεία και η απουσία παρακολούθησης των εμβολιασμένων βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που, με την αντίστοιχη στελέχωση, μπορεί να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες, την αναγκαία προσωποποιημένη ενημέρωση, την πραγματική επιδημιολογική επιτήρηση και πρόληψη».

902

 

Τα εφτά  μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα: «Προμηθέας» (Μαρούσι), στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αντί για 85% ανέρχεται μόλις σε 56%, εννέα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, με εκατοντάδες κατάκοιτους και άλλους ασθενείς σε ευπαθείς ομάδες να παραμένουν ανεμβολίαστοι, ως αποτέλεσμα αυτής της «εμβολιαστικής στρατηγικής».

Η κυβέρνηση υπονομεύει την πορεία του εμβολιασμού, κλείνοντας εμβολιαστικά κέντρα, νεκρώνοντας τη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πριμοδοτώντας και πάλι τον ιδιωτικό τομέα.

Αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός και για τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τη φαρμακοεπαγρύπνηση, προληπτικές εξετάσεις, όλα όσα προβλέπονται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, σύγχρονο εξοπλισμό, κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Αντίθετα, το βάρος του εμβολιασμού θα σηκώσουν οι ιδιώτες παιδίατροι, στους οποίους δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.