Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο στο Πάρκο Ελευθερίας, 17.9.2021, 7 μ.μ. ενάντια στη Συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ: Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Όλοι στην κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»), για να «υποδεχτεί» τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ που συνεδριάζει στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

«Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Με ευθύνη της κυβέρνησης και στο όνομα της πραγματοποίησης της συνάντησης των μεσογειακών κρατών, η Αστυνομία κλείνει το κέντρο της Αθήνας. Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα ενημερώνει πως η συγκέντρωση που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος ενάντια στη Συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι φορείς που διοργανώνουν την κινητοποίηση καταδικάζουν τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στην Αθήνα και δυναμώνουν τον αγώνα για:

— Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Nα κλείσει η βάση της Σούδας. Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

ΟΧΙ στον Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

(Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση)

 

Η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη με στόχο να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο χώρος της συγκέντρωσης άλλαξε, αφού όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης: «Με ευθύνη της κυβέρνησης και στο όνομα της πραγματοποίησης της συνάντησης των μεσογειακών κρατών, η αστυνομία κλείνει το κέντρο της Αθήνας».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»,  επισημαίνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Κάλεσμα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να συμμετέχουν μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο απευθύνει και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

«Η προκλητική συμφωνία που δημιουργεί προϋποθέσεις εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές αναμετρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των διάφορων ιμπεριαλιστικών κρατών δεν πρέπει να πάρει σάρκα και οστά», σημειώνει στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Στο συλλαλητήριο καλούν με αποφάσεις τους Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και συγκεκριμένα οι: Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ του ΠΑΔΑ.

Καλέσματα από εργατικά Σωματεία

«Δυναμώνουμε αποφασιστικά την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που ρίχνει το λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μεγάλους κινδύνους», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Η συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία ανανεώνεται και επεκτείνεται, βάζει τον ελληνικό λαό ακόμη πιο βαθιά στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν σε σειρά στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων. Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των πιο στοιχειωδών, όπως είναι η αποζημίωση των πυρόπληκτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

Από την πλευρά τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καλούν «να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων ο αγώνας ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που εμπλέκεται και η χώρα μας με τις βάσεις, σε μια εύφλεκτη περιοχή από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οδηγώντας λαούς στον όλεθρο, στην προσφυγιά, στη μετανάστευση».

«Να πέσει στο κενό ο εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού! Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα που έχουν ματώσει και ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με τα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία!», τονίζει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις, που ενισχύουν την επιθετικότητα τους για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτό υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, βάζοντας το λαό και τη νεολαία σε θανάσιμους κινδύνους» επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των πιο στοιχειωδών, όπως είναι η αποζημίωση των πυρόπληκτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ, η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας όλες τις προηγούμενες, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για επιθετικές ενέργειες σε σειρά χωρών, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας» σημειώνει το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.

«Δίνουμε μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε  την αντίθεση μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των φονιάδων των λαών», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και προσθέτει ότι «η μόνη μας ελπίδα είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η πάλη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες».

«Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα για την Παιδεία με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια δίχως ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία και με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, βιβλία, υποδομές και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να δίνει 6.6 δις ευρώ μόνο για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς» σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Καλέσματα συμμετοχής απευθύνουν επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», ο Σύλλογος ΠΕ «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ Θριάσιο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.