Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Το πάπλωμα της χρηματοδότησης, η ταμπακέρα της δημόσιας Υγείας και η πανδημία των «ημετέρων» — ΚΚΕ: Φέρνει ρύθμιση στη βουλή για διαφάνεια της κρατικής δαπάνης που διανέμεται στα ΜΜΕ


ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
«Καυγάς» για τη στήριξη των μέσων ενημέρωσης, αλλά κουβέντα για την ουσία
Σάββατο 20/06/2020 - 19:03
Συνεχίζεται ο «κουρνιαχτός» για τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, με την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν κατηγορίες περί στήριξης «ημετέρων».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ
Σάββατο 20/06/2020 - 13:00 - Ενημέρωση: Σάββατο 20/06/2020 - 21:19
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας.
Σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, που παραπέμπει σε συναλλαγή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Χωρίς, φυσικά, αυτό να αθωώνει προηγούμενες κυβερνήσεις, που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές κι αξιοποίησαν ίδια μέσα.
Το ΚΚΕ προτίθεται άμεσα να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι.
Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται.
Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».
902

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έκανε ένα ακόμη προκλητικό «δωράκι» στους καναλάρχες και στους άλλους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης παρέχοντας τους ζεστό χρήμα για τη μετάδοση μηνυμάτων που αφορούν τον κορονοϊό (καμπάνια «Μένουμε Σπίτι) -κάτι που θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν- εντελώς απαράδεκτα αρνείται να δημοσιοποιήσει τη σχετική λίστα με τα ποσά.
«Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες», ήταν η πρόφαση που χρησιμοποίησε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που έχει βγει στα «κάγκελα», δεν αρνείται ότι θα πρέπει να επιδοτηθούν οι καναλάρχες (άλλωστε τα ίδια έκανε η κυβέρνηση του), αρκεί αυτό να γίνεται με διαφάνεια...
Με αφορμή σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρατική χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».
Απαντώντας στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ, ο Π. Σκουρλέτης επέκρινε την κυβέρνηση για «σχέδιο χρησιμοποίησης ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», ενώ διευκρίνισε πως
«ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κεντρικών και περιφερειακών» αλλά με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και προστασίας του αγαθού της ενημέρωσης».
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως
«το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσο μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας» (επάνω).
Η θέση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας»
Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», η παράταξη της ΕΣΗΕΑ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου διαφώνησε με την επιστολή διαμαρτυρίας από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι 
«οι πραγματικοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που τους έχει τσακίσει η πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά και ετοιμάζεται να τους τσακίσει ξανά με τα καινούργια μέτρα που χειροκροτούν όλοι αυτοί μαζί, δεν έχουν κανένα λόγο να ανακατεύονται στους καυγάδες» των συγκεκριμένων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.