Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο βενιαμίν της γνωστής οικογένειας και ο Βενιαμίν της μεγάλης οικογένειας των ιουδαιοναζί: Η παλαιά και η νέα διαθήκη του εγκληματικού καπιταλισμού — «Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο: «Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
«Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο
Τρίτη 16/06/2020 - 14:28 - Ενημέρωση: Τρίτη 16/06/2020 - 20:36
Η ενδυνάμωση της ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αναβαθμισμένης τα τελευταία χρόνια «στρατηγικής συνεργασίας» της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που χοντραίνει το «παιχνίδι» στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και «τρέχουν» οι αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, συζητήθηκαν η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, ο αγωγός «East Med» και η συνεργασία σε μια σειρά άλλους τομείς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα Ισραηλινοί τουρίστες.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία «αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».
Υπερασπιζόμενος τις διάφορες μορφές τριμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει η ελληνική αστική τάξη, στη βάση και των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, δήλωσε πως «εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» και πρόσθεσε πως «έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες».
Από την πλευρά του, ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε πως «το πιο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε» είναι το μήκος του αγωγού «East Med».
Κατά την επίσκεψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Ισραήλ, αλλά στο επίσημο  πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με την Παλαιστινιακή Αρχή...
Συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι επιδίωξη είναι να διευρυνθούν τα πεδία συνεργασίας με το Ισραήλ σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.
Επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας στη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Όπως είπε «έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας είπε πως «διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».
Η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας είναι κομμάτι του παζλ, όπως και μια ανάλογη συμφωνία με την Αίγυπτο, που οδηγεί σε συμβιβασμούς και συνδιαχείρηση στο Αιγαίο με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ.
Τέθηκε και το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τους δημοσιογράφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε «χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.