Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Θέατρο Βράχων Βύρωνα: Οι κόρες της Ιερουσαλήμ - Μια ορχήστρα από την Παλαιστίνη με ελληνικά και παλαιστινιακά τραγούδια (6 Ιουλίου 2017)


ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ο Δήμος Καισαριανής υποστηρίζει και σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης:
Από την Παλαιστίνη στο Θέατρο Βράχων
«Ορχήστρα οι κόρες της Ιερουσαλήμ»
σε παλαιστινιακά και ελληνικά τραγούδια με τη συμμετοχή της Μαρίας Σουλτάτου και μελών της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής
Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης 9.00μ.μ.
Θέατρο Βράχων Βύρωνας
Είσοδος Ελεύθερη

 *
<iframe width="509" height="286" src="https://www.youtube.com/embed/KubGaZp-kd0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Μια συγκινητική βραδιά στην Αθήνα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει στο αθηναϊκό κοινό η Πρεσβεία του Κράτους  της Παλαιστίνης, για ένα πολύ ενδιαφέρον με πολλαπλούς  συμβολισμούς πολιτιστικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στις 9.00 μ.μ.
Νεαρά κορίτσια από την κατεχόμενη Παλαιστίνη, την Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, τη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ, παίζουν αραβικά και δυτικά μουσικά όργανα, τραγουδούν και διακρίνονται για το ταλέντο τους.
Πρόκειται για πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση  του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια του φεστιβάλ “στις Σκιές των Βράχων”
Μοναδική μουσική εμπειρία η ανάμειξη παλαιστινιακών και ελληνικών τραγουδιών και μουσικών. Ήχοι και ρυθμοί  γνώριμοι  και συγγενικοί οι παλαιστινιακοί θα συναντηθούν με παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου και της Σμύρνης,  “ Από Ξένο Τόπο”, “ Στο 'πα και στο Ξαναλέω”, “ Έχε γεια Παναγία” είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που θα ακούσουμε καθώς και το “ ένα το Χελιδόνι “ και τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη κα. Τραγούδια μέσα στα οποία αναβιώνεται  ο ξεριζωμός από την πατρίδα, τα παράλια της Μικράς Ασίας , γνώριμο βίωμα των Έλληνες ανάλογο με αυτό που ζει ο παλαιστινιακός λαός.
Ιδιαίτερη παρουσία που θα γεφυρώσει τους δυο κόσμους η Μαρία Σουλτάτου, μια καλλιτέχνιδα σεμνή που διακρίνεται για την μακροχρόνια θητεία της στο τραγούδι και την μοναδική της ερμηνεία στα ιδιώματα της μουσικής της Ανατολίας. Η Μαρία Σουλτάτου  θα συμπράξει με την Ορχήστρα των νεαρών κοριτσιών και θα  τραγουδήσει σε ελληνικά και Αραβικά.
Συμμετέχουν τιμητικά μέλη της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής,με επικεφαλής τους μαέστρους Κώστα Μήτσιο στο Λαούτο και Νίκο Ευβοιώτη στο βιολί.
Μια μουσική παράσταση με πολλαπλούς συμβολισμούς που αξίζει την προσοχή μας.  Παρόλη την φρίκη της Ισραηλινής αποικιακής κατοχής που έχουν βιώσει, ζώντας σε καθεστώς ομηρίας «Πίσω από το Τείχος», σαν αυτό  του Απαρτχάιντ, με βιώματα απώλειας αγαπημένων προσώπων  και βαθείς  ψυχικούς  τραυματισμούς, οι νεαρές Παλαιστίνιες  βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να ασχολούνται με την μουσική και να ελπίζουν σε έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο μέλλον.
Η γυναικεία ορχήστρα Banat al-Quds  « Οι Κόρες της Ιερουσαλήμ» ιδρύθηκε το 2013 από το Εθνικό μουσικό Ωδείο Edward Said (ESNCM έτος  λειτουργίας 1993) με παραρτήματα στην  Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, τη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ. Τα  είκοσι επτά μέλη της είναι  νεαρές κοπέλες  που παίζουν αραβικά όργανα όπως ούτι, κανονάκι, ανατολίτικα  κρουστά, αλλά και   βιολί,  βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο. Η ορχήστρα συμπεριλαμβάνει χορωδία και σολίστ τραγουδιού. Η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη στην αναβίωση της γνήσιας αραβικής μουσικής  της  Παλαιστίνης. Στο ρεπερτόριο τους περιλαμβάνονται παραδοσιακά Παλαιστινιακά, αραβικά και διεθνή τραγούδια.
Το 2016, η νεαρή γυναικεία ορχήστρα και χορωδία Banat al-Quds κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Περιφερειακής Χορωδίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Choir Fest Middle East « Φεστιβάλ Μέσης Ανατολής»  που διοργανώνεται στο Ντουμπάι.
Το όραμα και η αποστολή του Ωδείου είναι η  διάδοση μιας ζωντανής και δημιουργικής μουσικής κουλτούρας σε όλους τους λαούς του κόσμου  όπου και αν βρίσκονται, με σκοπό την εδραίωση ενίσχυσης της πολιτιστικής και εθνικής Παλαιστινιακής ταυτότητας και την εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών.
Ο Πρέσβης του Κράτους της  Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κος Μαρουάν Τουμπάση, (Marwan Toubassi) ο οποίος έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης,  δηλώνει: « Οι νεαρές καλλιτέχνιδες στέλνουν, μέσω της μουσικής και της ορχήστρας τους,  το μήνυμα,  ότι η ταραγμένη κατεχόμενη Παλαιστίνη υπήρξε και θα είναι πάντα ένας ανθηρός τόπος πολιτισμού  παρά τις παρούσες και παρελθούσες πολεμικές συγκρούσεις λόγω της συνεχιζόμενης και μακράς  αποικιακής κατοχής. Έχουν περάσει  70 σχεδόν  χρόνια από την σφαγή  και εκτόπιση του λαού μας (Καταστροφή-Νάκμπα 1948 )του λαού μας και 50 χρόνια στρατιωτικής και αποικιοκρατικής και εποικιστικής κατοχής.
Εύχομαι και ελπίζω ότι  η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί  στις 6 Ιουλίου 2017, στο θέατρο Βράχων, θα μεταδώσει  την ανάγκη  να έχουν το δικαίωμα και οι Παλαιστίνιοι  όπως όλοι οι λαοί να υψώνουν την φωνή τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, μιλώντας για σεβασμό στον άνθρωπο και για πολιτισμό.
Η μουσική είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον κόσμο, και παραμένει η  κοινή γλώσσα όλων των λαών, δια της μουσικής οι νέες της Παλαιστίνης μεταφέρουν ένα μήνυμα ειρήνης, ελευθερίας ελπίδας  και αγάπης στους νέους και τον λαό της Ελλάδας»
Θα ήθελα κλείνοντας να αναφερθώ σε έναν στίχο του μεγάλου μας εθνικού  ποιητή Μαχμούντ Νταρoυίς «η ρίζα από ένα στάχυ που ξεριζώνεται  θα ξαναγεμίσει τον κάμπο με στάχυα»
 «Σε αυτή τη γη υπάρχουν λόγοι που αξίζουν τη ζωή»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” -Βύρωνα.
Ώρα έναρξης 9.00 μμ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Στη σκιά των βράχων" του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού &
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Θέρμες ευχαριστίες
σε όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν την διοργάνωση αυτής της καλλιτεχνικής και ανθρωπιστικής εκδήλωσης, τους χορηγούς, τα ιδρύματα, τους δήμους, τις επιχειρήσεις, τις μαζικές οργανώσεις, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους, τους συλλόγους, τους Έλληνες και Παλαιστίνιους επιχειρηματίες, και όλους τους φίλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.