Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Βγαίνουμε στις (ψαρ)αγορές! − Προσοχή στα δολώματα (Καλού κακού μην τσιμπάτε. Και καλό χειμώνα διαρκείας)

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών
24 Ιουλ. 17 (14:10) | upd: 24 Ιουλ. 17 (14:22)
Στην πολυπόθητη και πολυσυζητημένη έξοδο στις αγορές προχωρά η κυβέρνηση με στόχο να αντικαταστήσει το ομόλογο 5ετούς διάρκειας που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 και με λήξη τον Απρίλιο του 2019. Ειδικότερα, η έκδοση είναι 4 δισ. εκ των οποίων τα 3 δισ. θα πανε για αντικατάσταση του "ομολόγου Σαμαρά" με κουπόνι 4,75% και σημερινό τελικό κόστος 4,95%, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. θα διατεθεί για αναδιάρθρωση του χρέους.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ψαραγορίτες της ελεεινής μορφής − Μαχητική συγκέντρωση στη Βουλή − ΠΑΜΕ με δύναμη και πάλη αφού το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι (Ανανέωση 4 VIDEO - Φωτό)
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο χρηματιστήριο, οι προσφορές θα πρέπει αν υποβληθούν μέχρι αύριο 25 του μήνα και την έκδοση συντονίζουν οι BNP Baribas Citigroup, Deutsche bank, Goldman Sachs, HSBC και Merill Lynch, οι οποίες και θα έχουν το ρόλο του dealer manager, ενώ η HSBC θα λειτουργήσει ως εκκαθαριστής.
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η ελληνική δημοκρατία δεν έχει καμία υποχρέωση να αποδεχθεί την προσφορά και η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να παγώσει από την ελληνική δημοκρατία για οποιονδήποτε λόγο.
Αύριο θα μάθουμε, όταν θα κλείσει το βιβλίο προσφορών, θα γνωρίζουμε και εάν η διαδικασία θα είναι και πολιτικά πετυχημένη, εάν δηλαδή θα η προσφορά θα είναι τέτοια που θα διαμορφώσει ένα επιτόκιο κάτω του 4,95%, κάτω δηλαδή από το ποσοστό της έκδοσης του "ομολόγου Σαμαρά".
Σημειώνεται ότι της σημερινής κίνησης είχε προηγηθεί πολύ έντονο παρασκήνιο που σχετιζόταν με την συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση φέρεται να ήταν έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων την προηγούμενη Δευτέρα, ωστόσο υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή, προβαίνοντας σε νέα αξιολόγηση της κατάστασης. Ειδικότερα, η στρατηγική φαίνεται πως άλλαξε την Κυριακή το βράδυ, καθώς υπήρξε ένας προβληματισμός αναφορικά με τις προσφορές στα επιτόκια από τους ξένους επενδυτές, ενώ θεωρήθηκε πως θα έπρεπε πρώτα να πραγματοποηθεί η συνεδρίαση του Ταμείου και μετά να προχωρήσει η έξοδος στις αγορές, έτσι ώστε οι επενδυτές να έχουν όλα τα στοιχεία στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.