Όχι, κύριε Σρόιτερ. Γιατί εμείς είμαστε το Α και το Ω της πολιτικής (των αγορών)! |
Νέες φρούδες ελπίδες για το λαό μοίρασε ο πρωθυπουργός με αφορμή την έκδοση ομολόγου
Τετάρτη 26/07/2017 - 21:08 - Ενημέρωση: Τετάρτη 26/07/2017 - 22:38
Φρούδες ελπίδες στο λαό για να κατευνάσει την αγανάκτηση και διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι θα επιμένει σταθερά στην υλοποίηση των μέτρων που αυξάνουν την κερδοφορία μοίρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».
ΚΚΕ
Τετάρτη 26/07/2017 - 21:12
Σε σχόλιο για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κ. Τσίπρας, με αφορμή την "έξοδο στις αγορές", συντρίβεται κάτω απ’ τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός, τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση για μετά το 2018, αλλά και τις νέες δεσμεύσεις ενόψει της γ’ αξιολόγησης.
Στον ελληνικό λαό κοστίζει πολύ ακριβά η "εμπιστοσύνη" των αγορών και των επενδυτών, δηλαδή του κεφαλαίου, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να χαιρετίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αφού αυτή υλοποίησε και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους.Στο μόνο που είχε δίκιο ο κ. Τσίπρας είναι ότι η ΝΔ δεν έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη δική του, αφού η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική των προηγούμενων».
Διανύοντας τα 24ωρα των θριαμβολογιών για την έξοδο στις αγορές, ανέφερε ότι ο διεθνής Τύπος εξέπεμψε θετικά μηνύματα για την έκδοση του ομολόγου και έκανε λόγο για «χαραμάδα ελπίδας», σπεύδοντας να προσθέσει ότι «προφανώς δεν θα δούμε άμεσα τις αλλαγές», αλλά πως «μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι». Προσπάθησε να μειώσει τη σημασία των συστάσεων από τους δανειστές και κυρίως από το ΔΝΤ για την υλοποίηση των μέτρων της 3ης αξιολόγησης ισχυριζόμενος ότι είναι κάτι που το συνηθίζουν κάθε φορά. Για το αν η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει τα μέτρα που ψήφισε για μετά το 3ο μνημόνιο, απάντησε πως αν βγούμε από το μνημόνιο τότε θα σημαίνει πως ορθώς πράξαμε και πήραμε τα μέτρα που πήραμε και ότι έπρεπε να τα πάρουμε. Συνεπώς, έξοδος από το 3ο μνημόνιο κατά τον Αλέξη Τσίπρα σημαίνει εφαρμογή των νέων μειώσεων στις συντάξεις και αύξηση της φοροεπιδρομής μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
Επιχείρησε να δημιουργήσει προσδοκίες στο λαό από τυχόν ανάκαμψη της οικονομίας λέγοντας πως αν προκύψει «δημοσιονομικό περιθώριο» θα μοιραστεί στην οικονομία και την κοινωνία, εννοώντας κατά βάση τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να αλλάξει την αντιλαϊκή συνταγή για να μην ξανακυλήσει η χώρα στα προβλήματα, σπεύδοντας να καθησυχάσει τους εταίρους και τους δανειστές που -όπως είπε- ανησυχούν για αυτό.
Ανέφερε με πολλή σαφήνεια πως «αν τον Αύγουστο του 2018 πούμε "ωπ, τελειώσαμε τώρα, μπορούμε να κάνουμε αυτά που έγιναν το 2009" τότε πολύ σύντομα η χώρα θα ξανακυλήσει κι αυτή είναι και η ανησυχία των ξένων».
Για τον Γ. Βαρουφάκη είπε πως το 6μηνο του 2015 «είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για να την ευτελίζουμε με το διογκωμένο "εγώ"» και πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει προεκλογική εκστρατεία το 2019 «αγκαζέ με τον Βαρουφάκη». Για τη Δικαιοσύνη ανέφερε πως «υπάρχουν επίορκοι δικαστές», αλλά «δεν μπορώ να κατηγορήσω συλλήβδην τη Δικαιοσύνη» και δήλωσε ακόμα ότι «υπάρχουν πράγματι αποφάσεις που δεν συνάδουν με το αίσθημα της κοινωνίας περί δικαίου». Χαρακτήρισε «ειδική περίπτωση» τα Εξάρχεια, που «πράγματι είναι ενοχλητικό» γεγονός και πρόσθεσε ότι «δεν αντιμετωπίζεται ούτε με περισσότερη καταστολή ούτε με εφόδους και συλλήψεις».
Για την Τουρκία ανέφερε ότι διανύει «περίοδο αστάθειας που τους κάνει πιο επιθετικούς» (σ.σ. τους γείτονες) και πως η κυβέρνηση θέλει τη δημιουργία σχέσης φιλίας και συνεργασίας, αλλά όπως είπε «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.