Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα — Υπογράφτηκε προσάρτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσία — ΚΚΕ: Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Βλ. Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα

Κάλεσε το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Από την τελετή υπογραφής

Με τις υπογραφές των σχετικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε η τελετή για την προσάρτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσία, βήμα που θα κλιμακώσει περαιτέρω την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει πως στο εξής θα θεωρεί τα ουκρανικά χτυπήματα με ΝΑΤΟικά όπλα σε αυτά τα εδάφη επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων. 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ολέθρια κλιμάκωση - Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Σε ανακοίνωσή του για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών σε Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονιέσκ από τη Ρωσία, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων σ’ αυτές τις περιοχές, ρίχνει κι άλλο "λάδι στη φωτιά".

Μετά την προσάρτηση, κάθε επίθεση σε αυτά τα εδάφη θα θεωρείται επίθεση σε ρωσικό έδαφος και η ρωσική κυβέρνηση απειλεί ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι εξελίξεις αυτές, καθώς και η ανακοίνωση της Ουκρανίας για αποχώρηση από "το στάτους του μη πυρηνικού κράτους", σε συνδυασμό με την εντεινόμενη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, οδηγούν σε ολέθρια κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με θύματα τους λαούς.

Στις συνθήκες αυτές, η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους και βάζει τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Τώρα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

 

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο. «Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση: Οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ, στο Λουγκάνσκ, στη Χερσώνα και στη Ζαπορόζια γίνονται πολίτες μας. Για πάντα!», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν θα προδώσει ποτέ τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας».

Πηγή: Associated Press

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις. «Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές», είπε.

Επανέλαβε επίσης το επιχείρημα ότι τα εδάφη αυτά ήταν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και τώρα επιστρέφουν, επενδύοντας την επιχειρηματολογία του με αντικομμουνισμό: «Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση. Το παρελθόν δεν μπορεί να επιστραφεί. Ναι, και η Ρωσία σήμερα δεν το χρειάζεται πια. Δεν προσπαθούμε γι' αυτό. (...) Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, την πίστη, τις παραδόσεις, τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας» είπε.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος επιτέθηκε στην Δύση. Κατηγόρησε τους «Αγγλοσάξονες» ότι σαμποτάρισαν τους αγωγούς «Nord Stream» 1 και 2, ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να πλήξουν τη Ρωσία, αλλά αυτούς που τις επέβαλαν. «Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία στο παρελθόν έχουν καταρριφθεί πολλές φορές από το θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας, η Ρωσία θα είναι πάντα Ρωσία και τώρα θα υπερασπιστούμε τόσο τις αξίες μας όσο και την πατρίδα μας», σημείωσε.

Μετά την ομιλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες με τους Denis Pushilin, Leonid Pasechnik, Vladimir Rogov και Vladimir Saldo για την ένταξη του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti»)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.