Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Nord Stream: Για διεθνή τρομοκρατία μιλά η Μόσχα — Ζητάει σύγκληση στις 30/9 του Σ.Α. ΟΗΕ για την προβοκάτσια στους αγωγούς — Ουκρανία: Με συντριπτική πλειοψηφία το «ΝΑΙ» για ένωση με τη Ρωσία — Θανάσης Αυγερινός: 3 VIDEO

NORD STREAM 1 ΚΑΙ 2

Για διεθνή τρομοκρατία μιλά η Ρωσία που ζήτησε συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Δορυφορική φωτογραφία της περιοχής όπου σημειώνεται η διαρροή φυσικού αερίου

Ως ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, χαρακτηρίζει πλέον η Μόσχα τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Στην ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έκανε λόγο για «σκόπιμες ενέργειες» που όπως αναφέρει πραγματοποιήθηκαν «στην περιοχή του νησιού Μπόρνχολμ για να καταστρέψουν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 που βρίσκονται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τις έρευνες θα αναλάβει το τμήμα καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας της FSB.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί την Παρασκευή, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, για να συζητήσει το θέμα των διαρροών των δύο αγωγών.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902, Φωτό: Thetoc

*

Μόσχα: Σύγκληση στις 30/9 του Σ.Α ΟΗΕ για την προβοκάτσια στους αγωγούς (28/9/2022)

Το ευχαριστώ του πρώην Πολωνού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ

*

Ρωσία: Συνεδρίαση της Δούμας στις 3 Οκτωβρίου για προσαρτήσεις ουκρανικών περιοχών (28/9/2022)

Ρωσικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικάνους να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος

*

Δημοψηφίσματα στην Ουκρανία: Με συντριπτική πλειοψηφία το «ΝΑΙ» για ένωση με τη Ρωσία (28/9/2022)

Οι φιλορωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη διαδικασία φάρσα, η δύση προανήγγειλε αμέσως την επέκταση των κυρώσεων ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει ποτέ αναγνώριση των προσαρτήσεων. Όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση Πούτιν, ενώ χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν την χώρα για να γλυτώσουν την επιστράτευση.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.