Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΗΠΑ-ΕΕ-Ιουδαιοναζί σφάζουνε μαζί — Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι (9 παιδιά ανάμεσά τους) σκοτώθηκαν χθες (10/5/2021) από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους-δολοφόνου στη Λωρίδα της Γάζας

MAHMUD HAMS/GETTY IMAGES: The Israeli military has conducted air strikes in the Gaza Strip

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Στους 22 οι νεκροί από τις δολοφονικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ αποθρασύνουν το κράτος-δολοφόνο

Τρίτη 11/05/2021 - 08:45

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες από τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τις οποίες το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει την καταστολή του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην πολιτική της κλοπής των σπιτιών και της γης του.

Reuters: image captionIsraeli police fired stun grenades at Palestinians, who threw stones and other objects

Σύμφωνα με παλαιστινιακό ραδιοφωνικό δίκτυο, αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ συνεχίζονταν όλη τη νύχτα σε πολλές πόλεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πόλεις Ντάιρ αλ Μπάλα και Χαν Γιούνες υπέστησαν επανειλημμένα πλήγματα, όπως και η Τζαμπάλια.

Από την πλευρά του ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ρουκέτες συνέχισαν να εκτοξεύονται στη διάρκεια της νύχτας από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας.

 Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έγιναν 150 επιθέσεις με ρουκέτες, οι περισσότερες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος».

Μάλιστα, ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι:

«βρισκόμαστε στην αρχική φάση της ανταπόδοσής μας εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Γάζα» και πρόσθεσε «είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση».

Οι ομοβροντίες ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν «πολύ σοβαρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ, την οποία δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε», είπε ακόμη.

Ενώ από την άλλη η Χαμάς, που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, μίλησε για πάνω από 100 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν συνολικά από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, «σε απάντηση στα εγκλήματά του και στην επιθετικότητά του εναντίον της Ιεράς Πόλης».

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ

Πηγή: Associated Press

Το βράδυ ξέσπασαν νέες συγκρούσεις  στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας η οποία συνεχίζει να επιτίθεται με βαναυσότητα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος.

«Αέρας στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας η στάση ΗΠΑ και ΕΕ

Την ίδια ώρα που το μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων είναι σε εξέλιξη, οι ΗΠΑ και η ΕΕ με τη στάση τους συνεχίζουν να δίνουν «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επέρριψε στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για την κλιμάκωση, δηλώνοντας ότι:

Οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν «αμέσως» και προέτρεψε όλες τις πλευρές να λάβουν μέτρα για την «αποκλιμάκωση των εντάσεων».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ μπλόκαραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωση που θα καταδίκαζε την ισραηλινή πολιτική στο θέμα των εποικισμών και των εξώσεων.

Οι ΗΠΑ έκριναν ότι το να υπάρξει κάποιο «δημόσιο μήνυμα δεν θα ήταν πρόσφορο σε αυτό το στάδιο», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Τύνιδας, η Νορβηγία, η Τυνησία και η Κίνα πρότειναν να διεξαχθεί ψηφοφορία επί σχεδίου ανακοίνωσης που απαιτεί

«το Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα, τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις» Παλαιστινίων σε διάφορες περιοχές, «συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».

Στο ίδιο πνεύμα με τις ΗΠΑ ήταν οι δηλώσεις και των εκπροσώπων της Βρετανίας και της ΕΕ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς, καλώντας σε «άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές», ενώ ο επικεφαλής της Διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζουζέπ Μπορέλ, ζήτησε να σταματήσει η «έξαρση της βίας» στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Τουρκία

Πηγή: Associated Press

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσουν εναντίον των ισραηλινών ενεργειών κατά των Παλαιστινίων χθες Δευτέρα.

Παρά το lockdown για την αποτροπή των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους Σύροι και Παλαιστίνιοι, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, φώναξαν συνθήματα όπως «Τούρκοι στρατιώτες στη Γάζα» ή «Κάτω το Ισραήλ, κάτω η Αμερική».

Την ίδια ώρα, πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις για τη στάση του Ισραήλ επιχειρεί να παίξει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καπηλευόμενος τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, με στόχο να καταστήσει τη χώρα του ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο.

Χθες, ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Ναουάφ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησε το θέμα με τους ομολόγους του σε Ιράν, Αλγερία, Πακιστάν και Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του, ο Ερντογάν είπε στον βασιλιά της Ιορδανίας ότι οι «απάνθρωπες» επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στρέφονται εναντίον όλων των μουσουλμάνων και πρόσθεσε πως η Τουρκία και η Ιορδανία πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, TASS)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.