Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ιουδαιοναζί: Σφαγή δίχως τέλος στη Γάζα — 109 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, τουλάχιστον 27 είναι παιδιά, 620 τραυματίες — Ακροδεξιές ισραηλινές οργανώσεις επιτίθενται με την ανοχή της αστυνομίας σε απογόνους Παλαιστίνιων


ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Στους 109 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ενώ ο ισραηλινός στρατός «μάζεψε» την ανακοίνωση ότι έχει μπει στον Παλαιστινιακό θύλακα

Πηγή φωτό: Associated Press

Παρασκευή 14/05/2021 - 08:00

Η δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε για άλλη μία νύχτα, με βομβαρδισμούς από το πυροβολικό και νέες αεροπορικές επιδρομές, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 109 νεκρούς και 620 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι χερσαίες δυνάμεις τους εισέβαλαν μέσα στον παλαιστινιακό θύλακα. Ωστόσο αργότερα, με ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν εισέλθει χερσαίες δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενος λάθος που οφείλεται σε πρόβλημα «εσωτερικής επικοινωνίας».

Γεννούνται σοβαρά ερωτηματικά. Πρόκειται πράγματι για λάθος, για ψυχολογικό πόλεμο, για προετοιμασία του εδάφους ή για κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση το κράτος - δολοφόνος έχει διαμηνύσει την ετοιμότητα του να διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις για να σφίξει δραματικά τη θηλιά στον παλαιστινιακό λαό. 

Χθες, ο ισραηλινός στρατός, ανέπτυξε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος του τείχους του αίσχους που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή να κληθούν σε υπηρεσία χιλιάδες έφεδροι.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση του στρατού ξηράς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή όπου ζουν δύο εκατομμύρια κάτοικοι και όπου επιβάλλεται ισραηλινός αποκλεισμός επί δέκα χρόνια και πλέον, ανάγεται στο 2014.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς τότε είχε διαρκέσει 50 ημέρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.251 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχους, και άλλους 74 στην ισραηλινή πλευρά, σχεδόν όλους στρατιωτικούς.

Στη διάρκεια της νύχτας η Πολεμική Αεροπορία συνέχισε τους βομβαρδισμούς εγκαταστάσεων της Χαμάς, ενώ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τα πλήγματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ανάμεσα στα 109 θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι τουλάχιστον 27 παιδιά.

Στο Ισραήλ, από τις ρουκέτες με τις οποίες απαντούν η «Χαμάς» και «Ισλαμική Τζιχάντ», έχουν χάσει τη ζωή τους 7 άνθρωποι. Οι Ταξιαρχίες Εζ αντ Ντιν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε άλλες 100 ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Ασκελόν.

Φωτογραφίες από δορυφόρο δείχνουν να έχουν χτυπηθεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη.

Οι άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν επίσης ρουκέτες εναντίον των πόλεων Μπερσέβα, Σντερότ και της Νετιβότ.

Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της «Χαμάς» σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση άφησε αιχμές ακόμη και για επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών μυστικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ντιμόνα, απειλή που αναδεικνύει τους πολλαπλούς κινδύνους για τους λαούς από την κατοχή της Παλαιστίνης και την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Συνεχίζονται οι ταραχές σε ισραηλινές πόλεις

Την ίδια ώρα, εντός του Ισραήλ συνεχίζονται οι ταραχές σε πολλές πόλεις με μεικτό, αραβοϊσραηλινό πληθυσμό, έκτασης που η χώρα είχε να δει δεκαετίες. Χθες βράδυ ένοπλος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εναντίον ισραηλινών Εβραίων στη Λοντ, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο, ανέφεραν αυτόπτης μάρτυρας και η αστυνομία.

Ακροδεξιές ισραηλινές οργανώσεις επιτίθενται, με την ανοχή της αστυνομίας, σε ισραηλινούς Άραβες, απογόνους Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Πάνω από 1.000 μέλη της συνοριοφυλακής αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν την αστυνομία στις πόλεις αυτές. Τουλάχιστον 400 πρόσωπα, Ισραηλινοί Εβραίοι και Άραβες, έχουν συλληφθεί.

Νέα συνεδρίαση του ΣΑ ΟΗΕ

Μπροστά στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια, μέσω βιντεοδιάσκεψης, μεθαύριο Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νορβηγός διπλωμάτης Τορ Βένεσλαντ, εκπρόσωποι του Ισραήλ και των Παλαιστινίων θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση αυτή. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος το «πνεύμα του Έιντ», ζήτησε χθες βράδυ «αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών άμεσα».

Πάντως οι διπλωματικές προσπάθειες φαίνεται προς το παρόν να ναυαγούν.

Η Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία μεσολαβητών που έκανε επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία και με την κυβέρνηση του Ισραήλ με σκοπό να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εγκατέλειψε το Τελ Αβίβ χωρίς να μπορέσει να εξασφαλίσει καμία δέσμευση πως θα υπάρξει εκεχειρία από την ισραηλινή πλευρά, δήλωσε σήμερα πηγή ενημερωμένη σχετικά στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από το Κάιρο.

Η αντιπροσωπεία ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ χθες Πέμπτη. Νωρίτερα, είχε συναντήσεις με παλαιστίνιους αξιωματούχους στη Λωρίδα της Γάζας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.