Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

183 (26 σήμερα) δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι από το στρατό των ιουδαιοναζί - 47 παιδιά - 1.200 τραυματίες από τις 10/5 (VIDEO - 16 Φωτό) — Προκλητικές δηλώσεις Νετανιάχου και Μπάιντεν — Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, σε Ευρώπη και ΗΠΑ


Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183

Το παλαιστινιακό υπουργείο κατήγγειλε ότι τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο δύο σπίτια, ενώ ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι μελετά τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 47 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας πρόσθεσε ότι 1.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα όταν ξεκίνησε ο νέος κύκλος βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε πλήγμα εναντίον της οικίας του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Γιαχία Σίνουαρ, όμως δεν διευκρίνισε αν αυτός βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 18 Μάη θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - "Reuters")

902

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Σε 183 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τη θηριωδία του Ισραήλ

Για έβδομη μέρα συνεχίζει τη δολοφονική του δράση το Ισραήλ, σφυροκοπώντας από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, μόνο σήμερα, έχασαν τη ζωή τους είκοσι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183.

Ο προηγούμενος απολογισμός από αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών, έκανε λόγο για 149 νεκρούς, ανάμεσά τους 41 παιδιά.

Νωρίς το πρωί, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέους βομβαρδισμούς ενώ χθες βομβάρδισε μία πολυκατοικία στην πόλη της Γάζας όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press».


Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το κτίριο «Τζάλα» ήταν θεμιτός στρατιωτικός στόχος, διότι σε αυτό είχε γραφεία η υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς, ενώ πρόσθεσε ότι προειδοποίησε τους αμάχους να βγουν από το κτίριο πριν επιτεθεί. Το «Associated Press» καταδίκασε την επιδρομή και απαίτησε το Ισραήλ να παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν το σκεπτικό του. «Δεν είχαμε ποτέ την παραμικρή ένδειξη ότι η Χαμάς είχε γραφεία στο κτίριο ή ήταν ενεργή στο κτίριο», τόνισε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός οργανισμός.

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στον παραθαλάσσιο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από την πλευρά τους έχουν προχωρήσει σε πάνω από 1.000 πλήγματα από αέρος και με το πυροβολικό στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει δημόσια αργότερα σήμερα για να συζητήσει τη χειρότερη ανάφλεξη της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μετά το 2014.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 18 Μάη θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε με μνυμά του στο twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Προκλητικές δηλώσεις Νετανιάχου και Μπάιντεν

Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές χθες βράδυ ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται «ακόμη εν μέσω αυτής της επιχείρησης, που δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».

Κατηγορώντας τη Χαμάς για την αρχή των εχθροπραξιών με την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει τη Γάζα όσο χρειαστεί. «Το μέρος που φέρει την ενοχή για αυτήν την αντιπαράθεση δεν είμαστε εμείς, είναι εκείνοι που μας επιτίθενται», δήλωσε προκλητικά ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική του ομιλία. «Βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο αυτής της επιχείρησης, η οποία δεν έχει τελειώσει και θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί».

Στηρίζοντας τα εγκλήματα του Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» του στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι η Χαμάς πρέπει «να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες».

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, στις ΗΠΑ

Ελβετία (Πηγή: Associated Press)

Όπως στην Ευρώπη, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν χθες Σάββατο στο δρόμο στις ΗΠΑ, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους στη σύγκρουση που είναι σε εξέλιξη με το Ισραήλ.







Βέλγιο (1). Βρετανία (2, 3, 4). Γαλία (5, 6). Γερμανία (7, 8)

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη, στη συνοικία Μπρούκλιν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και ανεμίζοντας Παλαιστινιακές σημαίες.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, ιδίως στη Βοστόνη και στην Ουάσιγκτον.










Καναδάς (1, 2, 3). Λος Άντζελες (4, 5). Νέα Υόρκη (6, 7, 8). Ελβετία (9, 10)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο σε πολλές πόλεις στον Καναδά και στην Ευρώπη. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι κινητοποιήθηκαν 22.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 3.000 στο Παρίσι. Στο Λονδίνο διαδήλωσαν αρκετές χιλιάδες, όπως και στο Βερολίνο και στη Μαδρίτη.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.