Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ακροδεξιός ακτιβισμός... χαμηλού κόστους: Η απύθμενη υποκρισία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Το αΔελφικό Πνεύμα του κυρ Μητσοτάκη - Και η ΕΕ των ανθρωπίνων νεοναζιστικών δικαιωμάτων

«Ο Προτάσεβιτς της Παχονίας»

 

ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Με νέες κυρώσεις και ένταση των πιέσεων συνεχίζονται τα σχέδια ωμής παρέμβασης

Τρίτη 25/05/2021 - 08:14

Με νέες κυρώσεις και πρόσθετα μέτρα που στοχεύουν στον οικονομικό τομέα της χώρας, η ΕΕ, σε συντονισμό με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αφορμή την εκτροπή πτήσης της «Ryanair» υλοποιούν πιο αποφασιστικά τα σχέδιά τους για ωμή παρέμβαση στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο της οξυμένης αντιπαράθεσης κυρίως με τη Μόσχα για την «πορεία» αυτού του στρατηγικής σημασίας «κρίκου» στην επιχείρηση ΝΑΤΟικής περικύκλωσης της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει «σθεναρά» την εξαναγκαστική προσγείωση της πτήσης, καθώς και την κράτηση του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς και της Σοφία Σαπέγκα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καλεί τον Ζοζέπ Μπορέλ να προτείνει πρόσθετες κυρώσεις και στον οικονομικό τομέα, ενώ ζητάει από τους αερομεταφορείς που εδρεύουν στην ΕΕ να αποφεύγουν πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και να ληφθούν μέτρα για τον αποκλεισμό πτήσεων λευκορωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε στο Facebook, ο ίδιος εικονίζεται να συμμετέχει στην καταστροφή ενός αγάλματος του Λένιν.

Αναμνηστική του Προτασέβιτς στο Μαϊντάν (πηγή εικόνας: https://www.facebook.com/pr0tez/posts/16435297690)

Απύθμενη υποκρισία από τις ΗΠΑ

Εξάλλου, με μία δήλωση-«μνημείο» απύθμενης υποκρισίας, ο Τζο Μπάιντεν, ο ηγέτης της χώρας που εγκαινίασε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές, καταδίκασε χθες Δευτέρα τη «σκανδαλώδη» εκτροπή και χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς, «επονείδιστη επίθεση στην πολιτική διαφωνία και στην ελευθερία του Τύπου», προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ «ενώνουν τη φωνή τους με αυτές που απευθύνουν έκκληση να διενεργηθεί διεθνής έρευνα» για τα γεγονότα αναφέρει η δήλωση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος «χαιρετίζει την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις και άλλα μέτρα» και σημειώνει πως «ζήτησα από την ομάδα μου να εξετάσει τις προσήκουσες επιλογές ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, σε στενό συντονισμό με την ΕΕ, άλλους συμμάχους και εταίρους και διεθνείς οργανισμούς».

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενορχηστρώνουν την απροκάλυπτη παρέμβασή τους στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, καθώς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, συζήτησε από την πλευρά του με την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, μορφή της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, εξόριστη στη Λιθουανία, στην οποία εξέφρασε τη «σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ» στα αιτήματα για «δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες» του «λευκορωσικού λαού», ανέφερε ανακοίνωση Τύπου της εκπροσώπου του.

Να σημειωθεί τέλος ότι σήμερα θα συνεδριάσουν για το θέμα και οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ.

Αποκαλύψεις για τον «ακτιβιστή της αντιπολίτευσης»

Ένοπλα μέλη του «Αποσπάσματος της Παχονίας»

Στενές σχέσεις με φιλοναζιστικές οργανώσεις, εμφανιζόμενες ως κινήματα, τις οποίες ο ίδιος διαφήμιζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ο Ρομάν Προτασέβιτς, ο δημοσιογράφος που παρουσιάζεται ως «ακτιβιστής της αντιπολίτευσης», που συνελήφθη στο αεροσκάφος της «Ryanair».

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα-παρατηρητήριο της δράσης ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων «foiaresearch.net», ο Ρόμαν Προτασέβιτς το 2012 συνελήφθη ως διαχειριστής αντιπολιτευτικών ιστοσελίδων, όντας μέλος του «Μετώπου Νεολαίας», μιας ακροδεξιάς εθνικιστικής και αντικομμουνιστικής οργάνωσης, με παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά, η οποία μάλιστα το 2015 έφτιαξε και «αθλητικό - πατριωτικό σύλλογο» με την ονομασία «Πολεμιστής» που πρόσφερε «προπονήσεις» με αεροβόλα όπλα...

Ο Προτασέβιτς συμμετείχε και στα γεγονότα του Μαϊντάν στο Κίεβο την περίοδο 2013-2014, όταν οι αντιδραστικές και ακροδεξιές δυνάμεις της Ουκρανίας εκδίωξαν τον εκλεγμένο πρόεδρο Γιανουκόβιτς και προχώρησαν σε διώξεις κομμουνιστών και ρωσόφωνων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το νεοναζιστικό και αντικομμουνιστικό υπόβαθρο του Προτασέβιτς επιβεβαιώνεται και από τη συμπάθεια που δείχνει στην οργάνωση «Απόσπασμα της Παχόνιας» (Pahonia Detachment), μιας φιλοναζιστικής οργάνωσης της Λευκορωσίας, που έχει πολεμήσει μαζί με το ουκρανικό νεοναζιστικό τάγμα «Azov» στην Ανατολική Ουκρανία.

Η παραπάνω ακροδεξιά οργάνωση βρίσκεται στα «αγαπημένα» του Προτασέβιτς στο Facebook

(Πηγή: https://www.facebook.com/pr0tez/likes)

Να σημειωθεί επίσης ότι τον Απρίλη του 2018 ο Προτασέβιτς βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και συμμετείχε σε σεμινάρια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα οποία συμμετείχαν «αντικαθεστωτικοί» και από άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, όπως ο Ουκρανο-αμερικανός Γκλεμπ Ζαβορονκόφ...

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», TASS, «foiaresearch.net»),
Πηγή: Associated Press

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.