Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΣ: Ο αγώνας συνεχίζεται «για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά» (5 VIDEO - 16 ΦΩΤΟ)

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ο αγώνας συνεχίζεται «για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά»

Πέμπτη 11/02/2021 - 20:45 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/02/2021 - 21:26

Ηχηρό, καθαρό μήνυμα ότι ο αγώνας, για να μείνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στα χαρτιά, συνεχίζεται, έστειλαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα, ωστόσο τον «τόνο» έδωσαν νωρίτερα δεκάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι οποίοι ξεδίπλωσαν πανό μπροστά από το κτίριο της Βουλής, με το σύνθημα «Δεν θα εφαρμοστεί», στέλνοντας και με αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι θα φροντίσουν με τον αγώνα τους το απαράδεκτο νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της καταστολής να μείνει στα χαρτιά.

Λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. ξεκίνησε η προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι. Με τα πανό τους οι σύλλογοι πρόβαλαν τη διεκδίκηση «να ξαναγίνουμε φοιτητές» και απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.







Στη συνέχεια, με μία δυναμική πορεία, στην οποία ξεχώρισαν τα συνθήματα «Απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η  αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω οι κάμερες απ' όλες τις σχολές», πορευτήκαν συγκροτημένα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι το Σύνταγμα.







Έξω από τη Βουλή, η πορεία των φοιτητών ενώθηκε με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Εκεί βρίσκονταν ήδη εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των σωματείων τους (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών), μαθητές που συσπειρώνονται στην Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας, σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και σε άλλους κλάδους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών.

Φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ώστε να ακουστούν και μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, οι διαδηλωτές, έστειλαν μήνυμα πως, ακόμα κι αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και γίνει νόμος, οι απαράδεκτες προβλέψεις του θα μείνουν στα χαρτιά. Ταυτόχρονα οι φοιτητές αναδείκνυαν την ανάγκη, οι σχολές, που παραμένουν κλειστές εδώ και ένα χρόνο, να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Ξεχωριστή στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν διαβάστηκε κοινό κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων της Ελλάδας και 26 ΦΣ της Τουρκίας για κοινό αγώνα στη βάση των κοινών προβλημάτων, αποδεικνύοντας ότι τους λαούς δεν τους χωρίζει τίποτα. Αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα!

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τους δρόμους και τα αμφιθέατρα. Όπως είπε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων, «ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, αλλά τώρα ξεκινά» και πρόσθεσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται «για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, για να ανοίξουν οι σχολές μας». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται στους δρόμους αυτές τις εβδομάδες, διαδηλώνοντας μαζικά είναι είναι ήδη νικητές!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.