Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κεραμέως και Συρίγος, δίδυμο που φέρνει ρίγος — Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης...: Μην περνάτε χουντονόμους για να μην κάνουμε κι εμείς και τα παιδιά μας συλλαλητήρια (4 VIDEO - 33 Φωτό)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στο απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και τους φραγμούς στη μόρφωση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κρατά τα Πανεπιστήμια ακόμα κλειστά για τους φοιτητές και αφήνει τα σχολεία αθωράκιστα στην πανδημία.








Το μεγάλο τους πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε αφού όλα τα μπλοκ πορεύτηκαν μετά το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, όπου και ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα.

Ήδη εξάλλου μετά από συσκέψεις που έκαναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν συζητήσει και ορίσει τους νέους σταθμούς στη δράση τους, τις μέρες που το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

902, Πέμπτη 04/02/2021 - 15:26 - Ενημέρωση: Πέμπτη 04/02/2021 - 15:45

*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέο ηχηρό μήνυμα φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών ότι το νομοσχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά»











Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή, «θα μείνει στα χαρτιά», έστειλαν και σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε ένα ακόμα μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία καλούσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης, τοπικές ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.


Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Να μην ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή, μόρφωση και υγεία για κάθε φοιτητή» και «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές, πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».


Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε μία συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές κρέμασαν στην πύλη του υπουργείου ταμπέλα που έγραφε «υπουργείο κλειστών πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι φοιτητές, με αποκορύφωμα τα συλλαλητήρια στις 10 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.


902, Πέμπτη 04/02/2021 - 14:10 - Ενημέρωση: Πέμπτη 04/02/2021 - 14:24

*

ΛΑΡΙΣΑ: Φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν και φώναξαν «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»







Δυναμικά και μαζικά διαδήλωσαν και σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί στη Λάρισα, στέλνοντας μήνυμα ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή, είναι καταδικασμένο από την πλειοψηφία των φοιτητών, μαθητών και όλου του λαού!

Στη κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Φοιτητών Εστίας, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας, στήριξαν με αποφάσεις που πήραν οι Σύλλογοι ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικού προσωπικού και συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ.

Η Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΣΕΥΠ, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «βγαίνουμε ακόμη μια φορά στους δρόμους γιατί τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας καταπατούνται ακόμη μια φορά. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολών, ενώ την ίδια ώρα εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές μας κλειστές προχωρά σαν τον κλέφτη σε σοβαρές αλλαγές με νέο νομοσχέδιο που βαθαίνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή στα ιδρύματα με τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, να μην κουνιέται φύλλο, να μην υπάρχει οργανωμένος αγώνας της νεολαίας. Λέμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν σταματούν, δεν τρομοκρατούμαστε και την καλούμε να αποσύρει το καταδικασμένο στις συνειδήσεις των φοιτητών νομοσχέδιό της».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Βασίλης Κολτσίδας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών, παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις τους για ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών, ενάντια στο νομοσχέδιο, την Τράπεζα Θεμάτων κλπ…

Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι στον αγώνα μαζί με τα παιδιά τους και πως η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπλέξει με τους συλλογικούς αγώνες.

Χαιρετισμοί έγιναν ακόμη από τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου ΕΔΙΠ, του Συλλόγου Ειδικών και Βοηθητικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας,

Στη συνέχεια, με μπροστάρηδες τους μαθητές, ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Απ' τα Ιδρύματά μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» . Η πορεία γύρισε πίσω στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 10 Φλεβάρη.

902, Πέμπτη 04/02/2021 - 16:14

*

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μαχητικό φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 




Ηχηρό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ακούστηκε για ακόμη μια φορά στην πόλη του Ηρακλείου.

Για ακόμη μια φορά με αποφασιστικότητα εκατοντάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, απαιτώντας άνοιγμα των σχολών με όλα τα αναγκαία μέτρα καθώς και την απόσυρση τώρα του απαράδεκτου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και ΠΡΟΠΟ που προβλέπει αστυνομία στις σχολές, κάμερες, πειθαρχικό κώδικα, διαγραφές φοιτητών, συνολικά αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαμόρφωση ενός Πανεπιστημίου που δεν χωράει τις ανάγκες και τα όνειρα των φοιτητών.

Από νωρίς οι φοιτητές βρέθηκαν στον χώρο και σχημάτισαν με πλακάτ τη φράση «Όχι στο νομοσχέδιο», ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν θα γίνει ανεκτό στις σχολές τους, ότι «θα μείνει στα χαρτιά».

Ακόμα, με συνθήματα όπως «Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές», «30 εκατ. για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ανοίχτε τώρα τις σχολές» και πλακάτ όπως «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, όχι σε κάμερες και κάρτες στις σχολές», οι φοιτητές του Ηρακλείου έκαναν ξεκάθαρο ότι θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Στη συγκέντρωση καλούσαν έπειτα από συλλογικές συσκέψεις και συζητήσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού, Επιστήμης Υπολογιστών, Ιατρικής, Επιτροπές Αγώνα Μαθηματικού/ΤΕΜ, Φυσικού, ΤΕΤΥ, ΣΕΥΠ, Νοσηλευτικής - Κοινωνικής Εργασίας, φοιτητές της ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΦ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΗΜΜΥ και Μηχανολόγων.

902, Πέμπτη 04/02/2021 - 16:07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.