Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Al Biden: Ένας νέος Syrial killer — ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται η σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ

ΣΥΡΙΑ

Αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσαν τα χαράματα οι ΗΠΑ

Παρασκευή 26/02/2021 - 08:21

Αεροπορική επιδρομή στην ανατολική Συρία, εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας), η αμερικανική πολεμική αεροπορία, «με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σηματοδοτώντας την όξυνση της επέμβασης της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Συρία και γενικότερα στην Μέσα Ανατολή.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν

Επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων

Παρασκευή 26/02/2021 - 12:21

Οι νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία «επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων» και «εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν» σημειώνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της διακυβέρνησης Μπάιντεν σε συριακό έδαφος, που κόστισαν και σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή στο φόντο των συνολικότερων ανταγωνισμών, ενώ εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του ελληνικού λαού απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, αλλά και απέναντι στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.»

902

 

Σύμφωνα με την αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» τουλάχιστον δεκαεπτά μαχητές που ανήκαν σε οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν,

«τα πλήγματα κατέστρεψαν τρία φορτηγά με πυρομαχικά (...). Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τουλάχιστον 17 μαχητές σκοτώθηκαν σύμφωνα με έναν προκαταρκτικό απολογισμό, όλοι μέλη της Χασντ αλ Σάαμπι».

«Τα πλήγματα αυτά εγκρίθηκαν σε αντίδραση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και αυτού του συνασπισμού στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον του προσωπικού», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Το Πεντάγωνο λέει ότι υπήρξε διαβούλευση εκ των προτέρων με τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με την επδρομή.

«Η επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δράσει για να προστατεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ και του συνασπισμού. Ταυτόχρονα, ενεργήσαμε με μετρημένο τρόπο, με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης συνολικά, τόσο στην ανατολική Συρία, όσο και στο Ιράκ», αναφέρει στην δήλωσή του ο Τζον Κέρμπι.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, dpa)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.