Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο Θέαμα-Ακρόαμα: Η Τέχνη δεν είναι δημόσια απειλή! — Να αποσυρθεί ο αντιδραστικός «τρομονόμος» στον Πολιτισμό — Όχι στη λογοκρισία — ΚΚΕ: Η βία και η τρομοκρατία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις της — Κάτω από την πίεση των καλλιτεχνών η ΝΔ αναδιατύπωσε τα συγκεκριμένα άρθρα, αλλά δεν αλλάζει η ουσία τους

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ - ΑΚΡΟΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απαίτησαν απόσυρση του «τρομονόμου» στον οπτικοακουστικό χώρο και ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος

Πέμπτη 11/02/2021 - 14:10 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/02/2021 - 18:12

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Θεάματος και Ακροάματος στην Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση που διοργάνωσαν πλήθος Σωματείων από το χώρο του Πολιτισμού.

Απαίτησαν την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του καταρρακωμένου εισοδήματός τους από τον ένα σχεδόν χρόνο που είναι κλειστοί οι χώροι Πολιτισμού και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο «τρομονόμο» που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου, μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητιέται στη Βουλή.

Στο πλευρό των διαδηλωτών παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Να αποσυρθεί ο αντιδραστικός «τρομονόμος» στον Πολιτισμό

Πέμπτη 11/02/2021 - 17:29 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/02/2021 - 18:22

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον «τρομονόμο» στον Πολιτισμό:

«Χαιρετίζουμε το σημερινό μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο πλήθους σωματείων και φορέων στον χώρο του Πολιτισμού, που και με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών διεκδικούν την απόσυρση των αντιδραστικών διατάξεων του εκπορευόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση νόμου για τα ΜΜΕ, με τις οποίες συγκεκριμενοποιείται και εμπλουτίζεται η εφαρμογή του "τρομονόμου" στον Πολιτισμό.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε ήδη στη Βουλή τις διατάξεις, καταγγέλλοντας ότι στο όνομα της υποκίνησης σε βία ή μίσος και πρόσκλησης σε τρομοκρατικό έγκλημα έρχονται να απαγορεύσουν στο διαδίκτυο κάθε έργο με προοδευτικό, ριζοσπαστικό περιεχόμενο, επισείοντας βαριές ποινές φυλάκισης για τους καλλιτέχνες δημιουργούς του, ακόμη και για τους χρήστες που το αναρτούν, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Κάτω από την καίρια και μαζική αντίδραση των καλλιτεχνών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ελιχθεί με αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων που δεν αλλάζει ωστόσο την ουσία τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, που θα πάψουν να έχουν πρόσβαση ακόμη και στα αριστουργήματα της προοδευτικής παγκόσμιας τέχνης, να καταδικάσουν τη νέα αυτή αυταρχική και τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης.

Να απαιτήσουν την ολοσχερή απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων, προσυπογράφοντας μαζικά το ψήφισμα των σωματείων, δυναμώνοντας τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Η βία και η τρομοκρατία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που συναποφασίζουν τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της και όχι από τους προοδευτικούς καλλιτέχνες, το εργατικό - λαϊκό κίνημα γενικότερα, το οποίο με τους αγώνες του θα τις αποκρούσει».

902

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή όπου παρέδωσαν το ψήφισμά τους, απαιτώντας την απόσυρση των διατάξεων που επιχειρούν να επιβάλουν «τρομονόμο» στον οπτικοακουστικό χώρο και όχι «φτιασιδώματα». 

«Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δεν μας πείθουν», τόνισαν οι διαδηλωτές και επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης των καλλιτεχνών στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε ύστερα από πρόταση του ΠΜΣ, είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 7.000 υπογραφές. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

902

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ψήφισμα


Όχι στη λογοκρισία και στην εφαρμογή του «τρομονόμου» στην Τέχνη

Τετάρτη 10/02/2021 - 14:21 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/02/2021 - 10:58

Μετά από πρόταση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, υιοθετήθηκε ήδη από πάρα πολλά καλλιτεχνικά σωματεία, φορείς και ήδη από πάνω από 2.000 καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον Πολιτισμό ένα ψήφισμα ενάντια στον νέο «τρομονόμο» που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου, μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητιέται στη Βουλή.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε την περασμένη Τρίτη οπότε έγινε συγκέντρωση σκηνοθετών στη Βουλή, οι οποίοι διαμήνυσαν ότι «η Τέχνη δεν είναι δημόσια απειλή!», ενώ τα καλλιτεχνικά σωματεία έχουν προγραμματίσει παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση στα Προπύλαια, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με στόχο να καταλήξει σε κατάθεση του ψηφίσματος με τις χιλιάδες υπογραφές στη Βουλή.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Bella Ciao  #απαγορεύεται - Η Guernica  #απαγορεύεται - Το 1900  #απαγορεύεται.

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή - ψηφίζεται στις 11/02, νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα ("ν/σ Λιβάνιου", πρώην "Πέτσα").

Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β - κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη "να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα".

Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην Τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.

Στην Ισπανία, με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε "Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν" απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και "ωραιοποίηση της τρομοκρατίας"!!!

Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους!!!

Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για "δημόσια απειλή" μέσω διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα "αδικήματα γενικής διακινδύνευσης", "κατά της κοινής ειρήνης". Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!

Με βάση το "νομοσχέδιο Λιβάνιου", πρώην "Πέτσα", το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα "κατεβαίνει", αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του ''νομοσχέδιου Λιβάνιου'', πρώην "Πέτσα"!».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.