Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Θανάσημος Παφίλης: Βόθρος, Πομπηία, αυτό αποπνέει το σύστημά σας που προβάλει "αξιακούς κώδικες" μιας αχαλίνωτης βαρβαρότητας (VIDEO)


O Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ζούμε τη μπόχα που αναδύεται από ένα σάπιο και βάρβαρο σύστημα το οποίο δημιουργεί θύτες και θύματα

Το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο που παράγει θύτες και θύματα ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με αφορμή τις καταγγελίες στο χώρο του πολιτισμού, στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που τάχα «έπεσαν από τα σύννεφα».

Μιλώντας στην Βουλή αναφέρθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη, σημειώνοντας:

«Υπάρχουν ευθύνες; Βεβαίως και υπάρχουν.

Λέμε ότι υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες, γιατί όταν διορίζεις κάποιον παίρνεις και την ευθύνη για το τι είναι. Και όταν ξεσπάει όλο αυτό έχεις και την ευθύνη.

Όμως, το πρόβλημα είναι η παραίτηση του υπουργού; Αυτό είναι το κεντρικό; Δηλαδή αν έρθει ένας άλλος και κάνει τα ίδια; Τι θα γίνει τότε; Γιατί το ζούμε πολλά χρόνια αυτό.

Έρχεται νομοσχέδιο για την Παιδεία: να φύγει η Κεραμέως, η Γιαννάκου, παλιά ο Αρσένης ή οποιοσδήποτε άλλος. Και να έρθει κάποιος άλλος που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Επομένως δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο. Όχι ότι κλείνουμε τα μάτια σε αυτό.

Οι ευθύνες, οι βασικές, είναι κατά τη γνώμη μας η διατήρηση ενός κοινωνικού, οικονομικού, εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου που παράγει δράστες και θύματα. Ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους. Και αυτά δε συμβαίνουν μόνο στο χώρο του πολιτισμού. Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, η αβεβαιότητα, η ανεργία φτιάχνουν θύματα και φτιάχνουν και θύτες».

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως

«το σπάσιμο της σιωπής είναι σε ατομικό επίπεδο μια γενναία πράξη για την τιμωρία των ενόχων. Όμως, κατά τη γνώμη μας, το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη, η αναμέτρηση με τους κοινωνικούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και που επιβάλουν σιωπή».

«Μην κάνετε ότι αιφνιδιάζεστε», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, όπου τέτοια φαινόμενα «πηγάζουν από την αδυναμία του ενός και από τη δύναμη που έχει ο άλλος μέσα σε ένα βάρβαρο σύστημα».

 «Ζούμε τη μπόχα που αναδύεται, και που είναι αποτέλεσμα ενός σάπιου συστήματος που προβάλει "αξιακούς κώδικες" μιας αχαλίνωτης βαρβαρότητας», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορες πλευρές που επιβεβαιώνουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως οι διαστροφές που προβάλλονται από το διαδίκτυο, τα ναρκωτικά, μέχρι και η ίδρυση κομμάτων παιδόφιλων σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι παγκόσμιο», «είναι η βρωμερή ανάσα ενός συστήματος που έχει ξεπεραστεί», είπε. «Βόθρος, Πομπηία, αυτό αποπνέει το σύστημά σας», ανέφερε.

Η τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας». Αναφερόμενος στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «προσβασιμότητα» των αναπήρων, υπογράμμισε πως πίσω από αυτές τις διακηρύξεις κρύβεται η επιδίωξη τους να «κονομήσουν οι πολυεθνικές» από την αγορά που θα δημιουργηθεί. «Η απανθρωπιά στο άπειρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε τους αγώνες των υγειονομικών και των ναυτεργατών, ενώ κατήγγειλε το χτύπημα των φοιτητών της Θεσσαλονίκης που ζητούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια τα Πανεπιστήμιά τους.

902, Τρίτη 23/02/2021 - 17:01 - Ενημέρωση: Τρίτη 23/02/2021 - 17:08

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.