Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκέντρωση στην Αστυνομική Διεύθυνση — Απειθαρχία στο νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη — Η καταστολή δεν θα περάσει (2 VIDEO - 11 ΦΩΤΟ)

Με συγκέντρωση στην Αστυνομική Διεύθυνση ξεκαθάρισαν ότι η καταστολή δεν θα περάσει

Δευτέρα 22/02/2021 - 19:00 - Ενημέρωση: Δευτέρα 22/02/2021 - 20:26

Το αίτημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων μετά την άγρια επίθεση της αστυνομίας στην σημερινή κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας ήταν και πάλι έντονο, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στη ΓΑΔΘ και να αρνείται στους φοιτητές οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατάσταση των προσαχθέντων. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, η αστυνομία αρνήθηκε σε έναν προσαχθέντα, τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, παρότι είχε τραυματιστεί.

Επιπλέον, οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι εντός της αστυνομικής διεύθυνσης βρέθηκε και ο ίδιος ο πρύτανης προκειμένου να υποδείξει το ποιοι φοιτητές πρέπει να συλληφθούν!

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες μαρτυρίες που περιγράφουν ένα πραγματικό όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε το πρωί. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες οι αστυνομία όχι μόνο έκανε προαγωγές στο σωρό, αλλά επιπλέον προσήγαγε και άτομα που βρίσκονταν σε πέριξ του ΑΠΘ χώρους.







Αδιάψευστος μάρτυρας είναι η κάμερα που καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει έναν νεαρό, να τον ψεκάζουν με χημικά ενώ είναι πεσμένος και να τον σέρνουν σαν τσουβάλι, ενώ το κεφάλι του χτυπάει στο οδόστρωμα. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται φοιτητής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής να είναι εμφανώς χτυπημένος κατά την ώρα της προσαγωγής του. Μάλιστα, σε φωτογραφία εμφανίζεται  αστυνομικός στην κυριολεξία «με το δάκτυλο στη σκανδάλη» του όπλου του!

Στην κινητοποίηση καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, ενώ την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων αλλά και των μαθητών που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση.

Μεταξύ άλλων τη στήριξή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι των Συνδικάτων Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), Οικοδόμων, Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ. Μακεδονίας καθώς η η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της πόλης.

Καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων

«Η ποινικοποίηση όμως του αγώνα δεν τρομάζει, ούτε το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, ούτε των παιδιών του. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). 

«Να ξέρει η κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι ήμαστε στο πλευρό των παιδιών μας. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει καμιά διεκδίκηση κανένα δίκαιο και αναγκαίο για την ζωή μας αγώνα», επισημαίνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

«Αυτός ο νόμος και τα σημερινά γεγονότα έρχονται να συμπληρώσουν το προηγούμενο νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία αλλά και κάθε προσπάθεια να επικρατήσει σε όλο το κίνημα και τον λαό άκρα του τάφου σιωπή μέσα στη κόλαση που ζει ο λαός και τα παιδιά του», επισημαίνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

«Η πρόκληση έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Καλούμε τα Σωματεία, του φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης μας τις επόμενες ημέρες να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων!», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.

«Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η «εγκληματικότητα» μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.