Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Καλή Επανάσταση Λαών, συντρόφισσες και σύντροφοι — 44 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Να τερματιστεί ο αμερικανικός εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας
Κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται έως τώρα από 44 Κόμματα
Σε κοινή ανακοίνωση, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ και χαιρετίζουν το παράδειγμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης των Κουβανών γιατρών, που αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με την πανδημία του κορονοϊού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Καθώς η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να ξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη προκαλώντας τεράστιο ανθρώπινο πόνο και απώλειες, έρχεται να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο την ύπαρξη δύο διαφορετικών προσεγγίσεων:
Η μια που επιμένει να θέτει τα κέρδη και την επιβολή παγκόσμιου ελέγχου πάνω από τη δημόσια υγεία και την ευημερία των ίδιων των λαών τους, και μια διαφορετική που θέτει το λαό, την υγεία και την ευημερία του πάνω από όποια άλλα συμφέροντα.
Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, οι λαοί σε διάφορες ηπείρους γίνονται μάρτυρες του διεθνισμού και της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Κούβα, η οποία ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για αρωγή στέλνοντας ιατρικές ομάδες σε δεκάδες χώρες.
Αυτή η ανθρωπιστική ανταπόκριση αποτελεί συνέχιση δεκαετιών ανιδιοτελούς πρακτικής, με τους Κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές να προστρέχουν σε βοήθεια χωρών που πλήγηκαν από φυσικές καταστροφές ή επιδημίες.
Καθώς η λέξη "αλληλεγγύη" αντηχεί από διάφορες γωνιές του πλανήτη ως η αναγκαία προσέγγιση για ολόκληρο τον πλανήτη προς αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ΗΠΑ επιλέγουν να σκληραίνουν περαιτέρω τον παράνομο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, που διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, οι ΗΠΑ, επιβάλλοντας τη ρήτρα εξωεδαφικότητας του Νόμου Χελμς - Μπάρτον, εμποδίζουν την αγορά από την Κούβα ή την αποστολή στη χώρα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, αναπνευστήρων και διαγνωστικών τεστ.
Πρόκειται για την πιο αποτρόπαιη εκδήλωση του 60χρονου εγκληματικού αποκλεισμού και των επιπτώσεών του στη ζωή και την οικονομική ανάπτυξη της Κούβας και του λαού της.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εμείς τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε πιο κάτω:
  • Καταγγέλλουμε τον εγκληματικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ.
  • Απαιτούμε την άμεση άρση του παράνομου αμερικανικού αποκλεισμού της Κούβας.
  • Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεγγύη που η Κούβα προσφέρει σε λαούς που το έχουν ανάγκη μέσω των ιατρικών της ομάδων.
  • Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, την κουβανική κυβέρνηση και τον κουβανικό λαό στον αγώνα τους για υπεράσπιση του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
ΝΑΙ στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΟΧΙ στον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ».
Μέχρι τώρα την Κοινή Δήλωση έχουν συνυπογράψει τα εξής 44 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (σε αλφαβητική σειρά από τα Αγγλικά):
ΚΚ Αργεντινής
ΚΚ Αρμενίας
ΚΚ Αυστραλίας
ΚΚ Μπανγκλαντές
Κόμμα Εργατών Βελγίου
ΚΚ Βρετανίας
Νέο ΚΚ Βρετανίας
ΚΚ Καναδά
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
ΚΚ Κούβας
ΑΚΕΛ Κύπρου
ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας)
ΚΚ στη Δανία
Κόμμα Εργατών Κορέας
ΚΚ Εκουαδόρ
ΚΚ Φινλανδίας
Γερμανικό ΚΚ
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)
Τουντέχ (Ιράν)
ΚΚ Ισραήλ
Κομμουνιστική Επανίδρυση- Ιταλία
Ιταλικό ΚΚ
Κομμουνιστικό Κόμμα - Ιταλία
ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ
ΚΚ Μάλτας
ΚΚ Μεξικού
Νέο ΚΚ Ολλανδίας
ΚΚ Νορβηγίας
Κόμμα Λαού της Παλαιστίνης
Παλαιστινιακό ΚΚ
ΚΚ Πολωνίας
Πορτογαλικό ΚΚ
Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας
Νοτιοαφρικανικό ΚΚ
ΚΚ Ισπανίας
ΚΚ Λαών Ισπανίας
ΚΚ Σρι Λάνκα
ΚΚ Σουαζιλάνδης
ΚΚ Τουρκίας,
ΚΚ Ουκρανίας
ΚΚ ΗΠΑ
ΚΚ Βενεζουέλας
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
902, Σάββατο 18/04/2020 - 12:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.