Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κυριάκος: Νίπτουμε τα χέρια μας καλά καλά, χαλαρώνουμε ατομικά και από 17 Μάη επι-κοινωνούμε κανονικά με ψάλτες και πρωτοψάλτες — ΚΚΕ: Διαγνωστικά τεστ και μέτρα προστασίας σε εργασιακούς χώρους, εκπαίδευση, μεταφορές — Μένουμε δυνατοί - Δεν μένουμε σιωπηλοί!

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Στην πεπατημένη της «ατομικής ευθύνης» το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων
Τρίτη 28/04/2020 - 19:08 - Ενημέρωση: Τρίτη 28/04/2020 - 20:54
Tη «σταδιακή αποκλιμάκωση» των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μάη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Ωστόσο, αντί συγκεκριμένων ανακοινώσεων για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χαλάρωση των περιορισμών, παρέπεμψε στην περιβόητη «ατομική ευθύνη» για την επιτυχία του σχεδίου.
Επικαλούμενος την «πρωτοφανή υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» που επέδειξε ο ελληνικός λαός έως τώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν» και προανήγγειλε πως «είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στη δεύτερη φάση των μέτρων».

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση συνεχίζει να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό αρνούμενη τη δική της
Τρίτη 28/04/2020 - 19:32
Σε ανακοίνωσή του για το διάγγελμα του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των εργαζομένων.
Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.
Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα "Μένουμε δυνατοί - Δεν μένουμε σιωπηλοί" πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά».
902

«Κλειδί, πάντως, για την επιτυχία θα είναι και πάλι η ατομική μας πειθαρχία, η υπευθυνότητα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει πολιτική και να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας ή να προστατεύσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους. «Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε πως «η έξοδός από την καραντίνα θα γίνεται βήμα - βήμα», καθώς «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το νέο σύνθημα είναι ''Μένουμε Ασφαλείς''. Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι». 
Αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις
Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, από την επόμενη Δευτέρα 4 Μάη θα αρθούν οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών, δηλαδή θα καταργηθεί η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS.

Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού.

Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα, αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν ακόμα κλειστές.
Στις 4 Μάη θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών, όπως βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ, καταστήματα αθλητικών ειδών και κομμωτήρια (με ραντεβού). Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει τη Δευτέρα 11 Μάη, εκτός των εμπορικών κέντρων που θα ανοίξουν την 1η Ιούνη.
Από τις 4 Μάη οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μάη οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.
Τα σχολεία
Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ' Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μάη. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο.
«Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στην τάξη».
Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία «ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», όπως είπε.
Ο τουρισμός
Την 1η Ιούνη θα ξεκινήσει η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, «πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Την ίδια ημερομηνία «θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης».
Η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα, ανακοίνωσε πως «θα απελευθερωθεί σταδιακά» και «ανάλογα με τις εξελίξεις».
Ωστόσο, όπως τόνισε «κρίνεται απίθανο» να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.
Tα Νοσοκομεία
Ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, δήλωσε πως πλέον οι στόχοι είναι «η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και η επιστροφή του συστήματος σε κανονικούς ρυθμούς». 

Πάντως, αυτό θα γίνει κυρίως με «μπαλώματα» και «δωρεές», όχι με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με τον Β. Κοντοζαμάνη, τα Νοσοκομεία θα επανέλθουν σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα, στην κανονική λειτουργία τους, με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων. Η ανακοίνωση αυτή συνιστά ομολογία ότι τα Νοσοκομεία είχαν σταματήσει τελείως να δέχονται ασθενείς που δεν σχετίζονταν με τον κορονοϊό.
Τα Νοσοκομεία αναφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τέτοια, οι ΜΕΘ κορονοϊού θα παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ τα Νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «Αγία Βαρβάρα» και ΝΙΜΙΤΣ θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από ασθενείς με covid 19.

Επίσης, ο υφυπουργός καυχήθηκε πως «ενισχύθηκε» σε ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΥ, επικαλούμενος την πρόσληψη 3.748 ατόμων την περίοδο της πανδημίας, που όμως δεν φτάνουν να καλύψουν καν τις ανάγκες που προϋπήρχαν του κορονοϊό. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των προσλήψεων αφορά Επικουρικό προσωπικό, δηλαδή εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και όχι μόνιμους.
Η υποχρεωτική απόσταση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους πελάτες  των καταστημάτων θα είναι 1,5 μέτρα και θα είναι υποχρεωτική ή θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.