Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Κυριάκος ο Δεινοκράτης: Η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη - Οι μεν με τα μερίσματα οι δε με τα διαμερίσματα (Για το 2030, άσε καλύτερα) — ΚΚΕ: Μάσκα σιωπής στο λαό γι' αυτά που ετοιμάζουν

Του Πέτρου Ζερβού (efsyn)

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα για να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα
Δευτέρα 13/04/2020 - 20:34 - Ενημέρωση: Δευτέρα 13/04/2020 - 20:57
Την χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» 400 ευρώ για τους 155.000 μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή ούτε καν ψίχουλα σε σχέση με τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκε στο κεφάλαιο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.
Στο νέο τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσπάθησε να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα το οποίο όλο αυτό το διάστημα αποθέωνε την ατομική ευθύνη, ως υποκατάστατο της κρατικής ευθύνης.  

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά προετοίμασε ευθέως το έδαφος για τη λήψη νέων επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων την «επόμενη μέρα».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ
Σχόλιο για το διάγγελμα Μητσοτάκη
Δευτέρα 13/04/2020 - 20:37 - Ενημέρωση: Δευτέρα 13/04/2020 - 22:42
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το διάγγελμα Μητσοτάκη, αναφέρει:  
«Όλες αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει, πίσω από την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις, καθώς και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας.
Σήμερα, με επικοινωνιακά λόγια συμπάθειας για τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς, προσπαθεί να χτίσει το αφήγημα της επόμενης ημέρας, που στον πυρήνα του έχει την επιβολή στο λαό μιας «μάσκας σιωπής» για όλα αυτά που του ετοιμάζουν.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη. Οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τα μπαλώματα, η ανασφάλεια, η ανεργία, η πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλύψουν την προσπάθεια να φορτωθεί από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις και αυτή η κρίση στους εργαζόμενους και τους λαούς».
902
«Η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης περνώντας στο «ψητό», δηλαδή τον επιμερισμό των «βαρών» της κρίσης. Φυσικά, μπροστά στις νέες θυσίες που θα απαιτηθούν από τον λαό, προέβαλε ως «ξαναζεσταμένη σούπα» και τις γνωστές αυταπάτες περί «μερίσματος» από την ανάπτυξη, όμως, οι εργαζόμενοι ακόμα περιμένουν το «μέρισμα» από τις θυσίες που έκαναν τα χρόνια της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης...
«Σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες», είπε, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν το ένα προνόμιο μετά το άλλο και χρήμα με τη σέσουλα. «Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει», πρόσθεσε. 
Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο
«πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», αλλά «η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα». Συνεχίζοντας, τόνισε πως «αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα». 
Στην αρχή του τηλεοπτικού του διαγγέλματος ισχυρίστηκε πως
«ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες»,
ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι υγειονομικοί, για τους οποίους περιορίστηκε σε λόγια «συμπάθειας», αλλά καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.