Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

«Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής: Ως πλειοψηφούσα παράταξη και με 8 δοκιμασμένους αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, στην αντιπολίτευση της αντιλαϊκής πολιτικής


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
«Θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, στην αντιπολίτευση της αντιλαϊκής πολιτικής»
Δευτέρα 01/07/2019 - 09:44 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/07/2019 - 14:23
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σημειώνει:
«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες, τους χιλιάδες εργαζόμενους, γυναίκες,  νέους, που συμπορεύτηκαν μαζί μας στην κάλπη. Όλους όσους τους προηγούμενους μήνες πάλεψαν με ανιδιοτέλεια για να φτάσουν οι θέσεις και το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε κάθε γειτονιά και σπίτι της Καισαριανής. Που έκαναν δική τους υπόθεση το δυνάμωμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη στον Α' γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας και συνολικά να αυξήσει τις δυνάμεις της σε ψήφους και ποσοστά.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσοι έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Που ξεπέρασαν τις προκαταλήψεις, τις πολιτικές επιλογές που έκαναν στο παρελθόν, αλλά και την προσπάθεια συκοφάντησης και την πολεμική. Που εκτίμησαν την προσπάθειά μας αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε τις ανάγκες τους και να ξεδιπλώσουμε σχέδιο διεκδίκησης, με βάση τις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας. Η εμπιστοσύνη τους αποτελεί αναγνώριση της πορείας και των όσων καταφέραμε αυτό το διάστημα.
Δίνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο λαϊκό κίνημα της πόλης μας, τους συλλογικούς φορείς και εργαζόμενους του δήμου, όλους όσοι συμπορεύτηκαν αυτά τα χρόνια μαζί μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Σχεδόν κάθε θετικό βήμα που έγινε στην πόλη μας τα χρόνια αυτά είναι αποτέλεσμα της αναντικατάστατης αυτής σχέσης.
Παρά το τελικό αποτέλεσμα του Β' γύρου των εκλογών που δεν ανανεώνει τη θητεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο της Καισαριανής, η μάχη που δώσαμε αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Κι αυτό γιατί, με πολιτική συνέπεια και ειλικρίνεια, έβαλε στο επίκεντρο της προσοχής τα συμφέροντα του λαού και τις ανάγκες του.
Αξιοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας που έχει διαμορφωθεί για τους δήμους και τις περιφέρειες. Το ρόλο που καλούνται να παίξουν στην παραπέρα φοροληστεία, στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, στην εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών και το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών.
Δεν εμφανίσαμε προεκλογικά στο λαό της πόλης "μαγικές λύσεις" σε όλα του τα προβλήματα. Δεν του είπαμε "κάτσε αμέτοχος και εμείς θα σου τα λύσουμε όλα", αλλά τον καλέσαμε να δει ποιος έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει, να μπει μπροστά να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματα του. Να κάνει κριτήριο, όχι μόνο στην ψήφο του, αλλά συνολικά στη ζωή του, τις δικές του ανάγκες. Να συμπαραταχθεί με όσους με συνέπεια στέκονται στο πλευρό του.
Ο προβληματισμός και τα κριτήρια που θέσαμε μπροστά στην κάλπη ήταν στην "άλλη όχθη" από την τεχνητή πόλωση, τις υποσχέσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα που κυριάρχησαν σε κεντρικό επίπεδο. Ήταν στον αντίποδα και της λογικής των μειωμένων απαιτήσεων που κυριαρχεί ακόμα πλατιά σε τμήματα των εργαζόμενων και της νέας γενιάς και ενισχύθηκε από τη διάψευση των προσδοκιών για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζοντας την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, δυσφήμησε την έννοια της προόδου, τις αξίες της πάλης του λαϊκού κινήματος και τελικά "ξέπλυνε" και τροφοδότησε ξανά τα κόμματα του παλιού δικομματισμού.
Παρακαταθήκη αποτελεί και το συνολικό αποτύπωμα της δημοτικής αρχής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη διοίκηση του δήμου, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έκανε τη διαφορά σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων σε όλη την χώρα, αλλά και τα αποτελέσματα των διοικήσεων που προηγήθηκαν στο δήμο Καισαριανής.
  • Για τις λαϊκές οικογένειες, τα πέντε χρόνια που πέρασαν ήταν μια περίοδος που δεν φορτώθηκαν άλλα βάρη. Αντιθέτως, μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη, διαμορφώθηκαν δομές του δήμου που δίνουν δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.
  • Στηρίχθηκαν οι ανάγκες της νέας γενιάς. Εξασφαλίστηκε η πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις.
  • Απαλλάχθηκε ο δήμος Καισαριανής από τα χρέη του παρελθόντος, που έβαζαν εμπόδιο σε κάθε θετική προσπάθεια, χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης.
  • Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε έργα υποδομής, που απαντάνε στις μεγάλες λαϊκές προτεραιότητες.
  • Υπερασπίσαμε τη λαϊκή περιουσία του δήμου. Ολοκληρώσαμε τον αγώνα που κατοχύρωσε οριστικά την παραχώρηση του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου στο λαό και την εκδίωξη της "Σκοπευτικής".
  • Η δημοτική αρχή δεν ήταν ένας ακόμα εχθρός του λαού, αλλά στήριγμα και συναγωνιστής του. Δεν προχώρησε καμία κατάσχεση λογαριασμού και κανένας πλειστηριασμός για οφειλές προς το δήμο.
  • Τιμήσαμε τους αγώνες του τόπου μας και τις προσφυγικές ρίζες της Καισαριανής, κόντρα στο φασισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Η διαφορετική αυτή στάση, κόντρα στις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής, εξασφάλισε νίκες, είχε επιτυχίες για το λαό. Έβαλε εμπόδια στους σχεδιασμούς που στέκονται ενάντιά του. Το θετικό της αντίκτυπο για το λαό θα γίνει αισθητό ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθώς η επόμενη ημέρα προδιαγράφει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και την εμβάθυνση του αντιδραστικού ρόλου των δήμων και περιφερειών.
Οι αντίπαλοι συνδυασμοί επέλεξαν στο σύνολό τους να κρύψουν τις αιτίες για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους δήμους (τη μείωση της χρηματοδότησης, τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, τη μετατροπή τους σε μηχανισμό που χαρατσώνει και κυνηγάει τον φτωχόκοσμο). Έντυσαν με ωραία λόγια και πλάσαραν σαν λύσεις γνωστές προτάσεις που είναι απέναντι από τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα του λαού. Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο στην πράξη τις πραγματικές πολιτικές τους δεσμεύσεις.
Παράλληλα, στο σύνολό τους επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια μείωσης, αλλά και συκοφάντησης του έργου που υλοποιήθηκε και εξασφαλίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Παρουσίασαν το άσπρο μαύρο, μίλησαν για ανυπαρξία έργων και σχεδιασμού, για δήθεν "χαμένα χρόνια" της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο κ.ά. στο βωμό της φτηνής προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Η ίδια η ζωή τους διαψεύδει κάθε μέρα που περνάει, καθώς με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται να υλοποιούνται έργα και να προχωρά ο σχεδιασμός που διαμορφώσαμε με πολύ κόπο τα προηγούμενα χρόνια.
Η παράταξη του κ. Βοσκόπουλου ειδικά και ο ίδιος προσωπικά μέσα από τις ομιλίες του, τα προγραμματικά του υλικά, τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο κ.λπ., διέπρεψε στη βρόμικη επίθεση και την παραποίηση που ως κύριο στόχο είχε το ΚΚΕ. Έφτασε στο σημείο να αναπαράγει επιχειρήματα από φασιστικά - χρυσαυγήτικα σαϊτ, βάζοντας από την "πίσω πόρτα" στην Καισαριανή τον αντικομουνισμό. Έδωσε και με αυτόν τον τρόπο εξετάσεις σε αυτούς που τον στηρίζουν.
Πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του ανεξάρτητου, συσπείρωσε το σύνολο των εκφραστών της αντιλαϊκής πολιτικής. Τη συμμαχία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, των τοπικών στελεχών της ΝΔ. Αυτών δηλαδή που υλοποίησαν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη φοροληστεία του λαού, την αρπαγή όλων όσων με κόπους και αγώνες είχε κατακτήσει.
Πραγματικά, δύο διαφορετικοί κόσμοι και πολιτικές αντιλήψεις εκφράστηκαν στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας.
Στη συμμαχία του κ. Βοσκόπουλου προστέθηκαν με ανοιχτή στόχευση και αθέατο σχέδιο κεντρικά και τοπικά στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προεξέχοντος του υπουργού κ. Ν. Παππά, που στήριξαν ήδη από τον Α' γύρο των εκλογών το ψηφοδέλτιο του κ. Βοσκόπουλου, μάλιστα χωρίς ντροπή ακόμα και σε βάρος της ίδιας τους της δημοτικής παράταξης. Έδειξαν έτσι τις πραγματικές τους ανησυχίες, το ποιον αναγνωρίζουν ως αντίπαλο και την πολιτική τους ηθική.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας στο παρασκήνιο, οι υπόγειες συμφωνίες, οι φανεροί και αθέατοι μηχανισμοί που στράφηκαν ενάντια στη "Λαϊκή Συσπείρωση", μόνο απέχθεια μπορούν να δημιουργήσουν σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε ψηφοφόρο που έδειξε εμπιστοσύνη σε δυνάμεις που την ίδια κιόλας ώρα την κατέθεσαν σε άλλους σχεδιασμούς.
Ειδικότερα αποκαλύπτεται το πόσο ψεύτικο είναι το δίλημμα με το οποίο προσπαθεί να κοροϊδέψει ξανά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το λαό, όταν κεντρικά μιλάει για δήθεν μέτωπο ενάντια στο "παλιό και την αντίδραση" και στην Καισαριανή συμπράττει με όλους ανεξαιρέτως με στόχο να μην αναδειχθεί ξανά κομμουνιστής δήμαρχος στην πόλη μας. Ο λαός μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να αξιοποιήσει και αυτό το παράδειγμα για να ακυρώσει τη νέα προσπάθεια εγκλωβισμού της πραγματικής του δύναμης, ενισχύοντας αποφασιστικά το προοδευτικό που εκφράζει η πρόταση του ΚΚΕ.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" βγήκε με καθαρό πρόσωπο στο λαό της πόλης μας. Δεν κρύψαμε ούτε στιγμή ποιοι είμαστε και τις πολιτικές μας θέσεις, ως το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο των κομμουνιστών δημάρχων που άφησαν ανεξίτηλα το όνομά τους πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που αντιμετώπισε λαϊκές ανάγκες στη συνοικία μας. Αυτή την διαδρομή και την πολιτική μας συνέπεια δεν είχαμε και δεν έχουμε κανένα λόγο να την κρύψουμε.
Πέντε χρόνια τώρα υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις την πιο πλατιά και γνήσια συμμαχία που μπορεί να υπάρξει. Την ενότητα των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων της πόλης μας στην πάλη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή την ενότητα υπηρετήσαμε ως Δημοτική Αρχή. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίζουμε.
Κρατάμε σαν παρακαταθήκη τα όσα καταφέραμε αυτά τα χρόνια και την αταλάντευτη και υπερήφανη στάση μας.
Ως πλειοψηφούσα παράταξη και με 8 δοκιμασμένους αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, στην αντιπολίτευση της αντιλαϊκής πολιτικής. Θα πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη της πάλης του λαού και την επόμενη μέρα, η οποία προδιαγράφεται το ίδιο βάρβαρη για τα συμφέροντα των πολλών. Ευχαριστούμε ξανά από καρδιάς.
Συνεχίζουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα για να βγει πιο δυνατό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούλη. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.