Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογικής πολιτικής επί ΝΔ θα γίνει ακόμα χειρότερος ─ ΚΚΕ: Τρεις τροπολογίες (VIDEO)

(Κείμενο στο τέλος)
*
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, διαγραφή τόκων από χρέη στο Δημόσιο και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των ΕΑΣ
Δευτέρα 29/07/2019 - 14:21 - Ενημέρωση: Δευτέρα 29/07/2019 - 18:08
Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019».
Οι Τροπολογίες αφορούν: 
  • Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας. 
  • Τη διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και την περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο. Ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. 
  • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ» (ΕΑΣ ΑΒΕΕ).
    Αναλυτικά οι Τροπολογίες:
    • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας
    Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρει: «Με την ψήφιση της παρούσας τροπολογίας καταργείται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας.
    Σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».
    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.
    • Διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο. Ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ
    Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρει: «Οι πολιτικές που ακολούθησαν τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Στις συνθήκες αυτές γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».
    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.
    • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της ΕΑΣ ΑΒΕΕ
    Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρει: «Με το άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011 (Α΄226) προβλέφθηκε η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και παρασχέθηκε νομοθετική εξουσιοδότηση για τον καθορισμό των δικαιούχων των όρων και των προϋποθέσεων, καθώς και της διαδικασίας καταβολής του.
    Εν συνεχεία με το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 (Α΄176), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 54 του ν. 4384/2016 (Α΄78), προβλέφθηκε η εξακολούθηση καταβολής του επιδόματος αυτού ενώ με σειρά κανονιστικών αποφάσεων, έκτοτε, έχουν οριστεί συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες εργαζομένων που δικαιούνται την καταβολή του επιδόματος αυτού και έχουν εξειδικευτεί οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησής του.
    Παρά ταύτα, οι εργαζόμενοι στα συγκροτήματα εργοστασίων της δημόσιας επιχείρησης με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ)", που αν και ως εκ της φύσης και του αντικειμένου της εργασίας τους, εκτίθενται σε ανθυγιεινές ή και επικίνδυνες συνθήκες εντούτοις δεν λαμβάνουν ακόμα το σχετικό επίδομα.
    Σημειωτέον ότι η χορήγηση με τις διατάξεις του προτεινόμενου άρθρου, του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ή προσφέρουν συγκεκριμένη εργασία και υπάγονται διοικητικά σε συγκεκριμένα τμήματα και συνεργεία των συγκροτημάτων εργοστασίων της προαναφερόμενης εταιρείας, πέρα από μια στοιχειώδη οικονομική στήριξη της διαρκούς προσπάθειας των εργαζομένων αυτών να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες δυσχέρειες που συνυφαίνονται με τη φύση και το αντικείμενο εργασίας τους, αποτελεί και μία έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας των υπηρεσιών, που παρέχουν στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, συνιστά και μία υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την καταβολή της συγκεκριμένης παροχής σε όλες τις κατηγορίες εκείνες εργαζομένων, που παρέχουν υπηρεσίες, οι οποίες δικαιολογούν την καταβολή του».
    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.
    902
    *
    ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
    Αποκαλύπτεται ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογικής πολιτικής, που επί ΝΔ θα γίνει ακόμα χειρότερος
    (VIDEO επάνω)
    Δευτέρα 29/07/2019 - 15:00
    Και με αυτό το νομοσχέδιο, όπως φάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιχειρείται η συντονισμένη συγκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της φορολογικής πολιτικής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Επιτροπή όπου συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στο νομοσχέδιο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει τρεις τροπολογίες (επάνω). 
    Όπως τόνισε, από τα ίδια τα μεγέθη φαίνεται και ο αντιλαϊκός χαρακτήρας και σημείωσε ότι στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, τα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν με το 5% των εσόδων και επισήμανε ότι αν σε αυτά προσθέσουμε και τις πολύ μεγάλες φοροαπαλλαγές, τις δυνατότητες δημιουργικής λογιστικής που έχουν οι επιχειρήσεις καθώς και ότι ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου -όπως εφοπλιστικό- τυγχάνουν ασυλίας, αποκαλύπτεται ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογικής πολιτικής. 
    Υπογράμμισε ότι αυτός ο ταξικός χαρακτήρας και επί ημερών ΝΔ θα γίνει ακόμα χειρότερος, θυμίζοντας ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός είπε ότι οι αλλαγές στη φορολογία θα πρέπει να έχουν έντονη την αναπτυξιακή διάσταση, δηλαδή φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, γι' αυτό και μείωση φορολογικών συντελεστών για νομικά πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, παράλληλα με τη μικρότερη συμμετοχή νομικών προσώπων στο σύνολο των φορολογικών βαρών, θα αυξηθεί η συμμετοχή της λαϊκής οικογένειας. 
    Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι αμετακίνητο στη θέση του για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τη λαϊκή οικογένεια, επισημαίνοντας ότι η κατοικία που καλύπτει λαϊκές ανάγκες σε στέγαση και αναψυχή πρέπει να είναι αφορολόγητη, σε αντίθεση με την ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων, η οποία μάλιστα αποδίδει και έσοδα. 
    Επισήμανε ότι οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση με τις κλιμακωτές μειώσεις καλλιεργεί τη λογική της αποδοχής αυτού του φόρου, ότι «όλοι συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη» και τόνισε ότι οι κλιμακωτές μειώσεις είναι πολύ μικρές, γιατί μεταφράζονται σε ορισμένες δεκάδες ευρώ για τους φορολογούμενους με μικρή ιδιοκτησία, ενώ για πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία μεταφράζονται σε μερικές χιλιάδες. Τόνισε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ επανακατέθεσε στο νομοσχέδιο τροπολογία που είχε καταθέσει και όταν συζητούνταν το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
    Τόνισε ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη διάταξη, επιμένοντας ότι πρέπει να απαλλαχθεί η μικρή ακίνητη περιουσία και να επιβαρυνθεί η μεγάλη και σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «Παρών». 
    Όσον αφορά τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, επισήμανε ότι είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός ο ταξικός χαρακτήρας, καθώς το 95% των οφειλετών χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ, δηλαδή χρωστούν το 6% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών! Είναι πάρα πολλοί που χρωστούν ελάχιστα, σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός δείχνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και καυτηρίασε τη ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ, που τους αντιμετωπίζει με την ίδια τακτική με τους υπόλοιπους που χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ. 
    Επισήμανε ότι το ΚΚΕ ζητά με τροπολογία όσοι χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ όχι μόνο να υπάρξει κατάργηση τελών και προσαυξήσεων, αλλά και «κούρεμα» χρεών στην εφορία, καθώς πρόκειται για χρέη που προέρχονται από τα μέτρα φοροεπιδρομής, από τέλος επιτηδεύματος, από τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.
    Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα δηλώσει «Παρών», γιατί είναι πολύ μικρή η ανακούφιση στα υπερχρεωμένα λαϊκά εισοδήματα και υπογράμμισε ότι οι τροπολογίες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τον ΕΝΦΙΑ και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ικανοποιεί ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και αποτελεί όπλο πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει και η κυβέρνηση της ΝΔ. 
    902

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.