Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ο Γιάνης (με ένα "ν" και πολλές μπαρούφες): Και η Μέρα (μεσάνυχτα) έχει... 9!! – Δεν στηρίζει την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ πλούσιων και φτωχών !!! – Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 είτε είναι αγράμματος είτε είναι προβοκάτορας – Μποτίλια: Δεν το πιστεύω! Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών (VIDEO)


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΝΔ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τους φόρους στους επιχειρηματικούς ομίλους
Τρίτη 30/07/2019 - 17:40 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/07/2019 - 17:41
 Για τεράστια επιχείρηση να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τόνισε ότι με μικρομερεμέτια δεν αλλάζει ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του φορολογικού, καθώς σχεδόν το σύνολο  των κρατικών εσόδων είναι από τα λαϊκά στρώματα και το κεφάλαιο επιβαρύνεται μόνο με 5% αφού έχει νόμιμες φοροαπαλλαγές, όπως οι εφοπλιστές με τις συνολικά 55 φοροαπαλλαγές.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα διανεμόμενα κέρδη και η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες μειώσεις φόρων για το κεφάλαιο. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει λόγους στους πολλούς και πολλά στους λίγους μιας και για τον φτωχό το όφελος είναι 95 ευρώ και για τον πλούσιο είναι 1.550 ευρώ.
Σχολιάζοντας την αναφορά του Γ. Βαρουφάκη πως το κόμμα του δεν στηρίζει την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ισχυριζόμενος ότι δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ πλούσιων και φτωχών ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 είτε είναι αγράμματος είτε είναι προβοκάτορας διότι η τροπολογία του ΚΚΕ μιλάει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην 1η και 2η κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Πρόσθεσε ότι γίνεται το αριστερό ψαλτήρι του συστήματος για να εμφανίσει μαξιμαλιστικές τις θέσεις του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε αν είναι μαξιμαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Επίσης σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αναφορές για ταβάνι στο ύψος των συντάξεων σημείωσε ότι διατηρείται το δάπεδο των συντάξεων φτώχειας και ζήτησε να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις και να επιστραφούν τα κλεμμένα στους συνταξιούχους.
902
*
ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών
Τρίτη 30/07/2019 - 19:10 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/07/2019 - 19:22
 Απορρίφθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι τροπολογίες του ΚΚΕ για πραγματική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, τη διαγραφή τόκων από χρέη στο Δημόσιο αλλά και τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Οι τροπολογίες του ΚΚΕ είχαν κατατεθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ το ΜΕΡΑ 25 καταψήφισε. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».  
Ο Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς να επιχειρηματολογήσει ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, απορρίπτοντας με τη δήλωση αυτή τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Είναι μια ακόμα απόδειξη της αντιλαϊκής ταύτισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που και τα δύο κόμματα ως κυβέρνηση έχουν απορρίψει τις τροπολογίες του ΚΚΕ σχολίασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.
Ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να εμφανίσει εξίσου ωφελημένους τόσο τους φτωχούς όσο και τους πλούσιους λέγοντας πως «η προτεινόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν δίνει πολλά σε λίγους» αλλά αντίθετα «δίνει πολλά στους πολλούς, κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους και στη μεσαία τάξη». Ο ΕΝΦΙΑ, συνεπώς, παραμένει και καλείται ο λαός να πληρώνει για το σπίτι του, ενώ η μείωση είναι ελάχιστη για το λαό και σημαντική για τους πλούσιους, αφού για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ το όφελος μεσοσταθμικά είναι 95 ευρώ, όταν για ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το όφελος είναι 1.550 ευρώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές οικογένειες δήλωσε πως δεν στηρίζει ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης με το επιχείρημα ότι καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και για τους πλούσιους. Την τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος (επάνω).
Επίσης,  τροπολογία για το Ελληνικό κατάθεσαν στο νομοσχέδιο τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σχετίζεται με το ύψος των κτιρίων που θα γίνουν στο Ελληνικό και τις μεταξύ τους αποστάσεις. Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «τροπολογία αφορά ουσιαστικά τους ουρανοξύστες που θα γίνουν στο Καζίνο του Ελληνικού» και ότι «δεν αποτελεί τροποποίηση ούτε της σύμβασης για την Επένδυση του Ελληνικού ούτε του νόμου 2012 σχετικά με τον καθορισμό των όρων δόμησης, παρά μόνο ερμηνεία για το τι ορίζεται υψηλό κτίριο». Η τροπολογία υπερψηφίστε μόνο από τη ΝΔ.
Στην Ολομέλεια μίλησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει μείωση φόρων στους επιχειρηματικούς ομίλους και τρομερά κίνητρα, όπως είπε, για επενδύσεις.
Να μην περάσει η παραπλάνηση του λαού και να δυναμώσει ο αγώνας για ανάκτηση των λαϊκών απωλειών, επισήμανε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος. Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λόγο για ρυθμίσεις-κοροϊδία που εμφανίζονται ως ελάφρυνση για να νομιμοποιήσουν άδικους φόρους.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.