Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δημήτρης Κουτσούμπας: ΚΚΕ, για να χαμογελάσει ο ελληνικός λαός ─ Άλλη μια σύντομη επανάλειψη, μήπως και μάθεις κάτι, άθυρμα-ψηφοφόρε, σε τούτη τη ζωή (VIDEO)

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι δυνατός και να χαμογελάσει ο λαός
(VIDEO)
Παρασκευή 05/07/2019 - 20:39 - Ενημέρωση: Παρασκευή 05/07/2019 - 22:22
Το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό είναι, αν θα είναι ο ίδιος δυνατός την άλλη μέρα των εκλογών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως οι συμφωνίες με τους «θεσμούς» έχουν καθορίσει την ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης και προειδοποίησε πως θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί εφάρμοσε και επέκτεινε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ανέφερε πως το μεγάλο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απογοήτευσε και αποστράτευσε από την ενεργό δράση χιλιάδες ανθρώπους. Για τον Γ. Βαρουφάκη, θύμισε πως προετοίμασε και υπέγραψε με επιστολική ψήφο το τρίτο μνημόνιο.
Απευθυνόμενος σε αυτούς που μέχρι την τελευταία στιγμή προβληματίζονται πού να ρίξουν την ψήφο τους, τους κάλεσε να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, κάτι για το οποίο δεν θα μετανιώσουν. Όπως εξήγησε, όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, θα χαμογελάσει ο λαός, γιατί θα έχει μια δύναμη που θα περνάει τα λαϊκά αιτήματα στη Βουλή και θα είναι δίπλα του στους καθημερινούς αγώνες.
Παρατίθεται η συνέντευξη:
«Καλωσορίζουμε στο στούντιο του "ΣΚΑΪ" το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Καλώς ήρθατε κύριε Γενικέ. Είμαστε πια στην τελική ευθεία, την Κυριακή οι κάλπες ανοίγουν και θέλω να μου πείτε πώς καταλαβαίνετε εσείς το δίλημμα των εκλογών. Έχουμε δύο σκληρούς μονομάχους, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη και έχουμε παρακολουθήσει όχι μόνο σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αλλά και σε αυτή που προηγήθηκε στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, να στήνεται ένα σκηνικό γερής πόλωσης.
Πάντως το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό, κατά την άποψή μας, είναι πώς θα μπορέσει να είναι ο ίδιος δυνατός την άλλη μέρα, γιατί τα προβλήματα θα είναι εδώ παρόντα, όλες οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει και όλες οι συμφωνίες που έχουν γίνει και με την Κομισιόν και με τους θεσμούς, που έκανε ήδη η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έχουν καθορίσει και την ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης. Άλλωστε, είναι γνωστό -γι' αυτό λέμε την επόμενη μέρα τι θα συμβεί- ότι τη Δευτέρα γίνεται νέο Eurogroup και έχει την Ελλάδα ως θέμα, άρα από αυτή τη σκοπιά και οι πιέσεις που θα ασκηθούν και όλα αυτά που γνωρίσαμε και τα προηγούμενα χρόνια θα ενταθούν, διότι θέλουν να ολοκληρωθούν και οι αναδιαρθρώσεις και βεβαίως αυτό σημαίνει αντιλαϊκά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, σε όλους τους τομείς και στα ζητήματα των συντάξεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης και στα ζητήματα των παραπέρα ιδιωτικοποιήσεων και στα ζητήματα των πλειστηριασμών. Αυτό φοβόμαστε και αυτό δεν είναι πρόβλεψη, είναι με βάση τι έχει ήδη συμφωνηθεί. Άρα, το δίλημμα την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει ένα δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσα στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορεί και να διεκδικεί και να προβάλει και να φέρνει μέσα στο κοινοβούλιο τα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία είναι δίκαια αιτήματα και που ήταν τα μόνιμα υποζύγια όλα αυτά τα χρόνια αυτής της κρίσης και των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων. Να πιέζει την επόμενη κυβέρνηση, διότι θα είναι μια νέα κυβέρνηση, δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -από ό,τι φαίνεται θα είναι η Νέα Δημοκρατία- και από αυτή τη σκοπιά χρειάζεται το Κόμμα, το οποίο θα μπορεί να ασκεί τέτοια πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, οργανώνοντας και τους αγώνες και την πίεση.
Δεν μπορεί να το κάνει αυτό μια αξιωματική αντιπολίτευση, αφού εκτιμάτε ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ; Το λέω, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ -και θέλω το σχόλιό σας γι' αυτό- μπορεί να στριμώξει πολύ τη ΝΔ πάνω σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή να λέει ότι θα έρθουν τώρα πολύ πιο σκληρές πολιτικές, τη στιγμή που εκείνοι θα εφάρμοζαν πιο φιλολαϊκές, εάν τους επέλεγε ο ελληνικός λαός.
Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει αυτά τα λεγόμενα, τα προεκλογικά παραμύθια του κ. Τσίπρα. Αντιπολίτευση στη ΝΔ δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εφάρμοσε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι μόνο την εφάρμοσε σε όλα τα μνημονιακά μέτρα των δυο πρώτων μνημονίων, έφερε και ένα τρίτο μνημόνιο που το ψήφισαν και οι υπόλοιποι μαζί και πήρε πάρα πολλά μέτρα. Επέκτεινε παραπέρα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και την πίεση στα ασθενέστερα οικονομικά λαϊκά στρώματα.
Δεν δέχεστε ότι τελείωσε το μνημόνιο;
Η μεταμνημονιακή εποχή είναι μόνο στα λόγια. Είναι παρούσες όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι εδώ όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, είναι εδώ και τα τρία μνημόνια και το τρίτο πιο βάρβαρο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας μαζί με τους υπόλοιπους, είναι εδώ τα "ματωμένα" πλεονάσματα μέχρι το 2060, που θα πλήττουν τις λαϊκές οικογένειες. Είναι εδώ η μόνιμη εποπτεία, είναι η ένταση των ελέγχων όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας και όλα αυτά σημαίνουν νέα μέτρα, τα οποία θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, κιόλας, το πρωί, μετά τις εκλογές. Δηλαδή, από τις 8 Ιούλη, όλα αυτά τα προβλήματα θα είναι πάνω στο τραπέζι και θα πέφτουν στο κεφάλι των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Να ρωτήσω το εξής: Γίνεται κάτι πολύ ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές. Βλέπουμε επικεφαλής κομμάτων να "κλείνουν το μάτι" σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να "κλείνει το μάτι" στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπω ότι και εσείς ανοιχτά το τελευταίο διάστημα καλείτε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν σε εσάς. Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει ένα κομμάτι αυτών των πολιτών που μπορεί να σας ακούσει και να έρθει σε εσάς;
Είναι δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που προβληματίζονται αυτή τη στιγμή -και τις τελευταίες ώρες που βρισκόμαστε τώρα- για το πού να ρίξουν την ψήφο τους. Σε αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους, γιατί έχουμε συσπειρώσει ανθρώπους που είχαν βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πριν στο ΠΑΣΟΚ, ήταν πιθανόν σε άλλα σχήματα που δημιουργήθηκαν μετά, όταν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες δυνάμεις που είναι εκτός κοινοβουλίου και βεβαίως, σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε και του λέμε με το χέρι στην καρδιά να κάνει το βήμα τώρα. Να πάρει την απόφαση. Δεν θα το μετανοιώσει αν ψηφίσει το ΚΚΕ. Αντίθετα, θα είναι υπέρ του, θα είναι υπέρ των συμφερόντων του, θα δει αυτό που σκέφτεται, την εκτίμηση που έχει στο ΚΚΕ, αυτό που μας λέει στο δρόμο ο καθένας που τον συναντάμε, άσχετα αν μας ψηφίζει και άσχετα αν συμφωνεί σε όλα ή σε επιμέρους μαζί μας, ότι "θέλουμε το ΚΚΕ να πάει καλά". Γιατί, μπορεί να συμβάλει, μπορεί να βοηθήσει στο ότι ο λαός να πάει καλύτερα, η χώρα μας να πάει καλύτερα και να ανοίξει ένα καλύτερο μέλλον με κοινωνική ευημερία. Από αυτή σκοπιά, λοιπόν, το ΚΚΕ έχει πάρα πολλά να δώσει, γι' αυτό έχει ανοιχτό χέρι, μια μεγάλη αγκαλιά, όπως επανειλημμένα έχουμε πει το τελευταίο διάστημα, για όλους και για όλες και τους καλούμε να έρθουν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να πάρουν την απόφαση αυτή. Μην το μετανοιώσουν, γιατί μετά την Κυριακή, μετά τις 7 το βράδυ που κλείνει η κάλπη, θα είναι πλέον αργά.
Καταλαβαίνω ότι επενδύετε κάπως, αν μου επιτρέπετε, στο θυμικό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται ότι μπορεί να ένιωσαν απογοητευμένοι και προδομένοι από τον κ. Τσίπρα.
Μα είναι. Ο κ. Τσίπρας ξεπούλησε ιδέες, έκανε "κωλοτούμπες". Σήμερα έχουμε και την επέτειο του δημοψηφίσματος, μετά από 4 χρόνια. Είδαμε πως προετοίμασε όλη αυτή την τεράστια "κωλοτούμπα", που έγινε διεθνώς γνωστή από τα ελληνικά δεδομένα και απ' την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Προετοίμασε τη συνθηκολόγηση με τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ, με τους ονομαζόμενους "θεσμούς", με την τρόικα, έφερε ένα βάρβαρο μνημόνιο...
Δεν πιστεύετε δηλαδή ότι έκανε προσπάθεια ο κ. Τσίπρας; Κατά καιρούς έχετε χρησιμοποιήσει πολύ σκληρές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό. Πιστεύετε ότι ήταν κάτι που έγινε βάση σχεδίου;
Αν το έκανε από αφέλεια, ή επειδή δεν μπορούσε να προβλέψει, ή δεν είχε σωστή εκτίμηση για τα δεδομένα και ποια είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα -και σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην ΕΕ-, τότε αυτή η αφέλεια είναι επίσης επικίνδυνη για ένα πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε και για έναν άνθρωπο που ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας 4,5 χρόνια πλέον. Είναι ακόμα χειρότερο το να έχεις αφέλεια και ανικανότητα απ' το να πεις "στην πολιτική κάνω και μερικά προεκλογικά κολπάκια για να πάρω μερικούς ψήφους". Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, όπως και η κοροϊδία και η αλαζονεία που πάνε μαζί για τον κ. Τσίπρα, που επέδρασαν και μάλιστα το μεγάλο "έγκλημα" που έκανε είναι ότι απογοήτευσε και αποστράτευσε από την ενεργό πάλη, από τη δράση, απ' το να ονειρεύονται, απ' το να διεκδικούν, χιλιάδες ανθρώπους. Που με την Αριστερά, με τα προοδευτικά ιδανικά, με τις δημοκρατικές αξίες που είχαν γαλουχηθεί και μέσα στους δρόμους του αγώνα, είχαν αλλιώς μάθει, αλλιώς διαπαιδαγωγηθεί. Αυτό το ενσωμάτωσε, έδωσε μια απέραντη μοιρολατρία στον ελληνικό λαό και κυρίως στον κόσμο που πίστευε σ' αυτά τα ιδανικά και σήμερα το πληρώνουμε. Και το πληρώνουμε και με την αποχή και με το ότι κάθεται ο άλλος σπίτι του και δεν ενδιαφέρεται, ενώ ο πολίτης πρέπει να είναι ενεργός, πρέπει να δρα, πρέπει να κινητοποιείται, πρέπει να διεκδικεί το δίκιο του.
Να ρωτήσω το εξής, επειδή αναφερθήκατε στο δημοψήφισμα, που είναι η επέτειος σήμερα. Πρωταγωνιστής εκείνων των ημερών, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ήταν ο κ. Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης κατεβαίνει πλέον στον πολιτικό στίβο επικεφαλής ενός κόμματος που διεκδικεί το δικό του μερίδιο στο χώρο της αριστεράς. Πως βλέπετε αυτή την προσπάθεια;
Ο κ. Βαρουφάκης έχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τεράστιες ευθύνες. Είναι αυτός που ουσιαστικά προετοίμασε το 3ο μνημόνιο, το πιο βάρβαρο απ' όλα τα μνημόνια. Είναι αυτός που υπέγραψε και είπε ότι συμφωνεί, τουλάχιστον με το 70% των μνημονιακών μέτρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και βεβαίως ψήφισε με επιστολική ψήφο, μετά το δημοψήφισμα, το 3ο μνημόνιο. Έγινε το δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το "όχι" σε "ναι" μέσα σε μια βραδιά, το θυμόμαστε όλοι αυτό και ήρθε μετά στη Βουλή και ψήφισε το 3ο μνημόνιο. Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν παρών τότε, γιατί ήταν σε αποστολή απ' την κυβέρνησή του στο εξωτερικό και έστειλε επιστολική ψήφο και είπε "ναι" στο 3ο μνημόνιο. Άρα, το προετοίμασε και το ψήφισε. Σε συνέχεια, κάθισε στην άκρη για να προετοιμάσει την επανεμφάνισή του. Αλλά ας μην πάμε πριν 4 χρόνια, αν δει κανείς το πρόγραμμα αυτού του σχηματισμού που κατεβαίνει σήμερα στις εκλογές και διεκδικεί ψήφο των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, θα δει ότι σε όλα τα ζητήματα δεν έχει βάλει μυαλό, δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα, προτείνει ακριβώς την πολιτική του 1ου εξαμήνου και αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προεκλογική αντιπολίτευση. Δηλαδή, μια από τα ίδια, για να προετοιμάσει καλύτερα ένα 4ο πιθανόν, ή ένα 5ο μνημόνιο, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του. Αν δει κανείς τις θέσεις του για το Κυπριακό, θα δει ότι οδηγεί σε διχοτομική λύση, αν δει κανείς τις θέσεις του γι' αυτή την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, θα δει ότι είναι "με τα μπούνια" με τις επιταγές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων αυτών που προκάλεσαν αυτή τη Συμφωνία να γίνει εσπευσμένα και με αυτόν τον τρόπο. Άρα, λοιπόν, σε όλα τα ζητήματα είτε οικονομικής φύσης, είτε εξωτερικής πολιτικής βρίσκεται, όχι σε λάθος, αλλά σε επικίνδυνη κατεύθυνση. Είναι μια συστημική δύναμη, που μόνο ως "τσόντα" μπορεί να κολλήσει και αυτός είναι ο λόγος αν θα του δώσουν και το 3%, να κολλήσει σε μια κυβέρνηση ΝΔ σήμερα ή αύριο, ό,τι ήθελε προκύψει.
Τελευταίο ερώτημα κ. Κουτσούμπα. 5,3% για το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, πείτε μου αν έχετε έναν πήχη για τις εκλογές της Κυριακής.
Θεωρούμε ότι όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, αυτό θα είναι καλό όχι για το Κόμμα, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που θα χαμογελάσουν, θα χαμογελάσει ο ελληνικός λαός. Γιατί ξέρει ότι θα έχει μια δύναμη μέσα στη Βουλή, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πιο ισχυρή, που να μπορεί να προτείνει τροπολογίες, προτάσεις νόμου και να περνάει τα δίκαια λαϊκά αιτήματα. Και βέβαια ξέρει ο κάθε πολίτης ότι είμαστε δίπλα του στους καθημερινούς αγώνες, αυτούς που θα έχουμε έτσι και αλλιώς μπροστά μας, διότι -ξαναλέω- τα προβλήματα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας και μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει και καινούρια μέτρα και απ' αυτή την άποψη προειδοποιούμε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι εκεί, ως ισχυρή δύναμη να αντιπαλέψει, να εμποδίσει και αν θέλετε να βάλει και ένα φρένο σε μια άσχημη κατάσταση για το λαό».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.