*
*
Της Τζενίν κόρες
Της Σετζάγιας κοπέλες
Πουλιά σφαγμένα
*
Τρομερή νύχτα
Ανατολή δεν έχει
Στη Δυτική Όχθη
20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης
*
*
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Το Ισραήλ δολοφόνησε τέσσερα παιδιά σε νέους βομβαρδισμούς - Επιτέθηκε και στη Συρία
Φωτό: Associated Press
Σάββατο 22/03/2025 - 08:33
Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε νέο αεροπορικό πλήγμα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Ανταποκριτής του Al Jazeera αναφέρει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτι στη συνοικία Τούφα, ανατολικά της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους. Ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες τοποθεσίες σε όλη τη Γάζα τις τελευταίες ώρες, όπως στη Ράφα και στην Ντέιρ ελ Μπαλάχ.
Συνεχίζοντας τα ανοσιουργήματά του, ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας της Γάζας –το οποίο χρησίμευε ως κέντρο θεραπείας του καρκίνου– και μια γειτονική ιατρική σχολή λόγω, όπως ισχυρίστηκε, της παρουσίας της Χαμάς.
Το Ισραήλ ξανάρχισε μαζικής κλίμακας βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Τρίτης, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επικαλείται το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για τα επόμενα στάδια της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η πρώτη φάση της οποίας τυπικά τερματίστηκε την 1η Μαρτίου.
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε ακόμη 11 ανθρώπους χθες. Ο απολογισμός των θυμάτων αφότου ξανάρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε μαζική κλίμακα την Τρίτη έφθασε έτσι τους 520 νεκρούς.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας απείλησε χθες Παρασκευή ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην προσάρτηση τμημάτων της Λωρίδας της Γάζας αν η Χαμάς δεν αφήσει ελεύθερους τους σχεδόν εξήντα ισραηλινούς ομήρους, ζωντανούς και νεκρούς, που συνεχίζει να κρατά στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου ο στρατός του Ισραήλ συνέχισε τις ευρείας κλίμακας επιδρομές του για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα αφού έβαλε τέλος στην ανακωχή.
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Συρία-Ρουκέτες από Λίβανο και Υεμένη
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το βράδυ χθες Παρασκευή ότι βομβάρδισαν δυο στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική Συρία, η μια εκ των οποίων βρίσκεται στην Παλμύρα. Ανάλογη ανακοίνωση είχε κάνει νωρίτερα και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιλώντας για ισραηλινές επιδρομές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης.
Έγιναν τουλάχιστον τέσσερα πλήγματα στο αεροδρόμιο, όπου στρατωνίζονταν δυνάμεις προσκείμενες στις συριακές αρχές, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ. Σειρήνες ήχησαν στην πόλη Μετούλα του βόρειου Ισραήλ, ενώ πλάνα που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν κάτι που ακουγόταν σαν μια μεγάλη έκρηξη κοντά στην πόλη κατά μήκος των λιβανικών συνόρων.
Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός είπε πως αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε το βράδυ από την Υεμένη, όπου οι Χούθι υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ αν συνεχίσει τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.