Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΗΠΑνθρωποι (το Η και με Υ): Ο Κυρ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον σφαγέα Νετανιάχου για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος-δολοφόνο

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον σφαγέα Νετανιάχου για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος-δολοφόνο

Πηγή: Eurokinissi

Tην «περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας»,  ιδιαίτερα στο στρατιωτικό σκέλος, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με τον σφαγέα Μπ. Νετανιάχου.

Με δεδομένο ότι το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος έχει βάλει φωτιά στη Μ. Ανατολή και έχει σφαγιάσει τον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής η επίκληση τους στις «κοινές αξίες» των δύο «μεσογειακών δημοκρατιών» μόνο ντροπή προκαλούν για τους «στρατηγικούς συμμάχους» της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της!

Μετά τη συνάντηση, από το Μαξίμου έλεγαν ότι οι δύο πρωθυπουργοί «αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η «στρατηγική εταιρική σχέση» με το Ισραήλ «έχει σημαντικό βάθος», ενώ προκλητικά ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να επαναφέρουμε την περιοχή μας σε κατάσταση ειρήνης». 

Τουλάχιστον φαιδρή είναι η αναφορά του  Έλληνα πρωθυπουργού στη «σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος για τη σταθερότητα στην περιοχή», μια «σταθερότητα» που βιώνουν με  τραγικό τρόπο οι λαοί της περιοχής.

Τόσο κατά τη συνάντηση του με τον Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ο Κυρ.Μητσοτάκης απέφυγε και την παραμικρή καταδίκη ή έστω μια νύξη στις ισραηλινές φρικαλεότητες στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση, «άνευ όρων», όλων των ομήρων, δηλαδή μια νέα εκδοχή της εύθραυστης εκεχειρίας που ποδοπάτησε το κράτος - δολοφόνος, Ομοίως, για τον Λίβανο τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού του Λιβάνου.

Ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε στην αρχή της συνάντησης πως «έχουμε κοινές αξίες και μοιραζόμαστε σήμερα ένα κοινό συμφέρον, αλλά και κοινές προκλήσεις», προσθέτοντας πως «ανυπομονεί» να «συζητήσουμε τις προκλήσεις για την ασφάλεια, τις οικονομικές ευκαιρίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή μας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με στελέχη του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), και με ανώτατα στελέχη της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «έγινε ανασκόπηση της ισχυρής υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω διεύρυνσής της», όπως ανέφεραν από το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα επιδιώκει να εκμαιεύσει κάποια στήριξη στην πράξη από τους Ισραηλινούς, ώστε να μπορέσει να «επιστρέψει» νοτιοανατολικά της Κάσου μέχρι τέλη Απρίλη, εκκινώντας εργασίες για την πόντιση του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο και στη συνέχεια με το Ισραήλ, περίπου παρουσιάζοντας τον κατακτητή ξένων εδαφών σε Παλαιστίνη και Συρία ως... εγγυητή των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες η αστική τάξη της Τουρκίας εμποδίζει την πόντιση, στέλνοντας πολεμικά της πλοία στην περιοχή, ενώ για την επανεκκίνηση των υποθαλάσσιων ερευνών η κυβέρνηση φέρεται ότι θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει και τις διαθέσεις της Άγκυρας κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 3-4/4 στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση που θα γίνει στο περιθώριό της, μεταξύ Γ. Γεραπετρίτη και Χ. Φιντάν.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.