Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά 2020: ΠΑΜΕ, συντρόφια! Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά! (7 VIDEO - 58 ΦΩΤΟ)

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Nα μην πληρώσει ξανά ο λαός, το μήνυμα από το Σύνταγμα
Συμβολική εκδήλωση με όλα τα μέτρα προστασίας
Παρασκευή 01/05/2020 - 12:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/05/2020 - 14:35
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της κρίσης έστειλαν εργαζόμενοι και Σωματεία από όλους τους κλάδους με τη συμμετοχή τους στη συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, τιμώντας αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

























Με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως γάντια, μάσκες κ.ά., διαμήνυσαν ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. 

Με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη συμβολική εκδήλωση τόνισαν ότι η  Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια: Ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Ξεκαθάρισαν ότι προετοιμάζονται από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών τους.
Στη συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Με τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι απάντησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους, επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή τους την ώρα που δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση.

Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα για τη συνέχεια και στο κεφάλαιο που επιχειρεί να φορτώσει τη νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. (δείτε βίντεο εδώ με πανοραμικά πλάνα από τη συγκέντρωση)
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το «Bella Ciao», το τραγούδι του αγώνα, σύμβολο αλληλεγγύης και αυτές τις μέρες με τον ιταλικό λαό και όλους τους λαούς που δοκιμάζονται και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας από τις συνέπειες του ορατού εχθρού, του καπιταλισμού, ενώ ολοκληρώθηκε με τη «Διεθνή» και υψωμένες γροθιές από τους διαδηλωτές (δείτε βίντεο εδώ με τη «Διεθνή»).
Τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα «Να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός» συμμετείχαν και διαδήλωσαν με συμβολικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της χώρας χαιρετίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Χαιρετίζει επίσης «τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες που βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ μαζί μας, να διαδηλώνουμε μαζικά όπως κάθε χρόνο από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας την παγκόσμια μέρα αγώνα της εργατικής τάξης"
Οι ομιλίες στο Σύνταγμα
Ο Παναγιώτης Πολίτης, εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή η ΛΑΡΚΟ έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί απεριόριστα, αλλά δεν το κάνουν. Στόχος τους είναι να την εκποιήσουν παίζοντας τη συνέχιση της παραγωγικής της δραστηριότητας κυριολεκτικά στα ζάρια μεταξύ ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαχειριστικό το ζήτημα στη ΛΑΡΚΟ. Κατάργησαν τις αποζημιώσεις, χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας και δικαιώματα συνολικότερα, γιατί ό,τι θέλουν να περάσουν στη ΛΑΡΚΟ, είναι η επόμενη μέρα για όλη την εργατική τάξη στη χώρα μας». (Διαβάστε εδώ)
*
Ο Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισήμανε ότι «οι συμβολικές κινητοποιήσεις σήμερα έχουν πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο, είναι κάλεσμα για άμεση πάλη και αγώνες ώστε να μην πληρώσουμε ξανά τα βάρη μιας κρίσης που οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι προετοιμάζουν να μεταφέρουν στις πλάτες μας. Για τους επιχειρηματίες η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Οι 2 πρώτοι τόμοι της "Μαύρης Βίβλου" της εργοδοσίας που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, αλλά και οι ανομολόγητες ως τώρα επιθέσεις σε εργατικά δικαιώματα σε κάθε χώρο δουλειάς είναι τα προεόρτια για όσα προετοιμάζουν. Η επίθεση, που ποτέ δεν κόπασε από τον ανοιχτό ταξικό πόλεμο των προηγούμενων ετών, θα ενταθεί με τη νέα καπιταλιστική κρίση που φέρνει η νέα πανδημία. Το σλόγκαν "Πρώτα η ανθρωπινή ζωή" που πολυφορέθηκε αυτές τις μέρες θα συνοδευτεί με νέα επώδυνα μέτρα αν δε βάλουμε εμείς φρένο με τους αγώνες μας, αν δεν τους σταματήσουμε. Θα κάνουν τη νύχτα - μέρα για να επανακτήσουν τα κέρδη τους με τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση". (Διαβάστε εδώ)
*
Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε: «Έχουμε διπλό αγώνα. Να μείνουμε γεροί παλεύοντας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, το μόνο ικανό να αντιμετωπίσει κάθε πανδημία. Να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα που η ΕΕ, το κεφάλαιο και οι αστικές δυνάμεις σχεδιάζουν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την πανδημία. Σήμερα χιλιάδες υγειονομικοί όλων των κλάδων εφημερεύουν σε δύσκολες συνθήκες και σώζουν ζωές. Οι ανάγκες χωρίς πανδημία είναι για 30.000 σε κανονικές συνθήκες και προσλαμβάνονται μόνο 3.500, όλοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ! Συνεχίζεται δηλαδή η τακτική και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα για την πανδημία το πέτυχε ο λαός εφαρμόζοντας επιστημονικές οδηγίες, το πέτυχαν και οι μαχόμενοι υγειονομικοί που ρίχτηκαν με αυτοθυσία στη μάχη. Στα Τμήματα Επειγόντων, στις κλινικές, στις ΜΕΘ, στα εργαστήρια» (Διαβάστε εδώ).
Όλα τα μέτρα προστασίας































Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση τήρησαν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας. Κράτησαν αποστάσεις ενώ είχαν πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως γάντια, μάσκες κ.ά.
Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι από νωρίς το πρωί μέλη των Σωματείων τοποθέτησαν αυτοκόλλητα που διευκόλυναν τους εργαζόμενους ώστε να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
Στεφάνια σε Καισαριανή και Πολυτεχνείο









Το πρωί στεφάνια στην Καισαριανή στο μνημείο των 200 κομμουνιστών και στο μνημείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κατέθεσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΣΟ, η ΟΓΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστικής Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE).
Κατάθεση στεφάνων έγινε και στο χώρο του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.