Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Νέα Δεινοκρατία sυριζοπασοκινάλ: Πάνδημη κοροϊδία για την υγεία των επιχειρήσεων

Στεγνό καθάρισμα του λαού με μπλεπρασινοροζόμαυρους (μοιραράκειους) κόκκους!

Εξαφανίστηκε!
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει από χτες ότι η Κομισιόν έκανε δεκτές πολλές από τις προτάσεις της για την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, οι οποίες αποτελούν στην πλειοψηφία τους αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και των ομίλων στις αερομεταφορές.
  • Την ίδια ώρα που κουνάει προκλητικά το δάχτυλο στο λαό και τον «καθιστά υπεύθυνο» για ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορονοϊού, η κυβέρνηση πραγματικά... εξαφανίζει την πανδημία όταν πρόκειται να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα των ομίλων του Τουρισμού και το «άνοιγμα» της οικονομίας!
Αποκαλυπτικό είναι, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση στήριξε ένθερμα το μέτρο που αποφάσισε τελικά η Κομισιόν, να έρχονται οι πτήσεις από το εξωτερικό γεμάτες, χωρίς κανένα κενό ανάμεσα στα καθίσματα, «καθώς αυτό θα καθιστούσε τις πτήσεις μη οικονομικές με αμφισβητήσιμα οφέλη για την υγεία»!
  • Ο ένας πάνω στον άλλο δηλαδή, για να ανακάμψουν οι αεροπορικές εταιρείες από τη χασούρα της προηγούμενης περιόδου και να αντιμετωπίσουν με καλύτερες προϋποθέσεις την οικονομική κρίση.
Αντίστοιχα είναι και όσα πρότεινε η κυβέρνηση σχετικά με τα «πρωτόκολλα» για τη μετακίνηση τουριστών ανάμεσα στις χώρες, όπως να μην απαιτούνται τεστ
  • «για ταξίδια μεταξύ περιοχών (...) που έχουν δείξει σαφή και επίμονα στοιχεία ότι η κατάσταση του COVID-19 είναι υπό έλεγχο» και να μην τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από διακοπές σε τέτοιες χώρες, με το επιχείρημα ότι το περιοριστικό αυτό μέτρο δρα αποθαρρυντικά για τους τουρίστες.
Στο πνεύμα όσων ζητούσε και η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, η Κομισιόν κατέληξε σε προτάσεις για διακρατικές συμφωνίες - λάστιχο πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, ανάλογα με το πού φυσάνε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά και ανάλογα με τις συμμαχίες και τα παζάρια μεταξύ κρατών και επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση αφήνεται να διαρεύσει πως «ανοίγει» πρώτα τις μετακινήσεις προς τα μεγάλα νησιά, με κριτήριο το ότι αυτά έχουν θεωρητικά ορισμένες στοιχειώδεις υποδομές για να διαχειριστούν πιθανά κρούσματα, ομολογώντας επί της ουσίας ξανά ότι ο «κερδισμένος χρόνος» από τη στάση του λαού το προηγούμενο διάστημα ούτε αξιοποιήθηκε ούτε πρόκειται να αξιοποιηθεί για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλη την Ελλάδα, με βάση τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι όπως και κατά τη διάρκεια του «lockdown», έτσι και τώρα, με το σταδιακό «άνοιγμα», οι όποιες αποφάσεις παίρνονται όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού αλλά με βάση τις ανάγκες του συστήματος.
Γι' αυτές τις ανάγκες αξιοποιούνται και οι όποιες επιστημονικές θέσεις.
  • Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους «μελέτες» που βάζουν στη «ζυγαριά» τις ζημιές στην οικονομία από μια πιο βαθιά κρίση και τις απώλειες από μια ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορονοϊού, στηρίζοντας το νέο κυβερνητικό «αφήγημα» ότι αν «ανοίξει» γρήγορα η οικονομία θα αποφευχθούν συνέπειες που είναι ασύγκριτα χειρότερες από τους πιθανούς θανάτους!
Αυτά βρίσκονται στην καρδιά των κυβερνητικών αποφάσεων, όπως και της «εποικοδομητικής» κριτικής των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, παρά τις φανφάρες για την «απόλυτη προτεραιότητα» της υγείας και την προσπάθεια της κυβέρνησης να «κρυφτεί» πίσω από την επιστημοσύνη των ειδικών.
  • Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι καπιταλιστικό κέρδος και λαϊκές ανάγκες είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, ότι το «ζύγι» της καπιταλιστικής κερδοφορίας έχει μόνιμα ριγμένο το λαό σε όλα τα επίπεδα.
Την πλάστιγγα μπορεί να γείρουν προς το μέρος του λαού μόνο ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας του, η αντεπίθεση απέναντι στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.