Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Οι Γκολανσμένοι Τραμπούκοι ιουδαιοναζί ισοπεδώνουν ό,τι απόμεινε από τη Γάζα ─ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την κλιμάκωση της βίας και των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ ─ ΣΥΡΙΖΑ & CIA αστικών κομμάτων αναβαθμίζουν τη σχέση τους με τους φονιάδες (Φωτό)

ΓΑΖΑ
Νέες αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας
Τετάρτη 27/03/2019 - 09:07
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη (26-27/3/2019) νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, πάντα με το πρόσχημα της «απάντησης» στις εκτοξεύσεις ρουκετών.
Το επαίσχυντο διάταγμα
«Η αεροπορία μας μόλις έπληξε πολλούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε μέσω «Twitter» ο ισραηλινός στρατός. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έως τώρα.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού κράτους στη Γάζα
Τετάρτη 27/03/2019 - 13:18
Τη νέα επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού (βλ. πιο κάτω) καταγγέλλει με Ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
 Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του αναφέρει:
«Με αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και καταστροφές κτιρίων συνεχίζει το κράτος του Ισραήλ την επίθεσή του στον παλαιστινιακό λαό. Την ίδια ώρα, η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως ισραηλινά εδάφη τα κατεχόμενα συριακά Υψώματα του Γκολάν, με το πρόσχημα της "ασφάλειας του Ισραήλ", αποθρασύνει την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους άλλους λαούς με τις συνεχιζόμενες δολοφονίες Παλαιστινίων, την επέκταση των εποικισμών, τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους. 
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων σε μια περίοδο που κλιμακώνονται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
  • Καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα συριακά Υψώματα του Γκολάν ως ισραηλινά εδάφη;
  • Σκοπεύει η ΕΕ να συνεχίσει την αναπτυγμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ που νομιμοποιεί de facto την προκλητικότητά του;».
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Η Αίγυπτος αναμενόταν να συνεχίσει τη μεσολάβησή της ώστε να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κλείστηκε το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία.
Όπως και στο παρελθόν, το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει πως σύναψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με οργανώσεις που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ ενημέρωσε πάντως χτες το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι καταβάλλει από κοινού με το Κάιρο προσπάθειες για να στεριώσει η ανακωχή. «Μια εύθραυστη ηρεμία μοιάζει να έχει επικρατήσει», είπε.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, «Reuters», AFP)
902, Πηγή φωτό: Associated Press
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Ολονύχτιος βομβαρδισμός από τον ισραηλινό στρατό
Τρίτη 26/03/2019 - 11:51
Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας (πιο κάτω) συνεχίστηκαν για μεγάλο μέρος της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη (25-26/3/2019), παρά την ανακοίνωση περί σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, του τερματισμού υποτίθεται των εχθροπραξιών, οι οποίες αναζωπύρωσαν τους φόβους περί νέας γενικευμένης αναμέτρησης.

ΝΤ. ΤΡΑΜΠ

Υπέγραψε το διάταγμα που αναγνωρίζει την ισραηλινή κατοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν
Δευτέρα 25/03/2019 - 22:21
Σε μία νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, υπογράφοντας το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει επισήμως την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.
Η υπογραφή του διατάγματος έγινε μόλις ξεκίνησε η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, στο Λευκό Οίκο.
Την ώρα της συνάντησης, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, σε «αντίποινα» για την εκτόξευση ρουκέτας, την οποία έσπευσε να ανακοινώσει ο Μπ. Νετανιάχου.
Ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν το απόλυτο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», θεωρώντας πως το ισραηλινό κράτος έχει κάθε δικαίωμα να δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή της γης του.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Νωρίς σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για 30 νέες εκτοξεύσεις ρουκετών και ρίψεις όλμων από τη Λωρίδα της Γάζας μετά τις 22.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.
Ακόμη, σημείωσε πως οι δικές του δυνάμεις έπληξαν περίπου ακόμα δεκαπέντε στόχους, ανάμεσά τους μια στρατιωτική εγκατάσταση της οργάνωσης «Ισλαμικός Τζιχάντ», πέραν των δεκάδων που είχε βομβαρδίσει ήδη το βράδυ της Δευτέρας. Διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του αν κριθεί ότι χρειάζεται.
Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη «δύναμη κατοχής και τις οργανώσεις της αντίστασης» που κλείστηκε κατόπιν «αιγυπτιακών προσπαθειών», με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της Χαμάς.
Δεν υπήρξε ουδεμία επιβεβαίωση της ανακωχής από την ισραηλινή πλευρά, αφού ο ισραηλινός στρατός δεν δημοσιοποιεί τέτοιες συμφωνίες.
Το γραφείο του Ισμαήλ Χανίγια, κορυφαίου στελέχους της Χαμάς, ήταν ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν σε αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, επλήγησαν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς στην πόλη της Γάζας. Το τελευταίο κτίριο φέρεται να καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν θύματα.
Επίσης επλήγησαν δύο εγκαταστάσεις της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στο βορειοδυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, που πιστεύεται πως είχαν εκκενωθεί, καθώς και κτίριο στο κέντρο της Πόλης της Γάζας που ανήκει σε ασφαλιστική εταιρεία που συνδέεται άμεσα με τη Χαμάς. Κατά ισραηλινές πηγές, επρόκειτο για αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της ισλαμιστικής οργάνωσης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτόν το βομβαρδισμό. Σε όλο τον παραθαλάσσιο θύλακα, οι τραυματίες ανήλθαν σε τουλάχιστον επτά. Τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το θύλακα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ισραηλινά άρματα στα σύνορα με τη Γάζα
Πέραν των αεροπορικών βομβαρδισμών, αναφέρθηκαν επίσης συγκεντρώσεις ισραηλινών μονάδων κοντά στα σύνορα, ενώ αποφασίστηκε να αποκλειστούν περιοχές και δρόμοι κοντά στο τείχος που χωρίζει την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» για τη νέα κλιμάκωση της βίας και προέτρεψε τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, δήλωσε εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.
Από το Μάρτη του 2018, τουλάχιστον 258 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά, στη μεγάλη πλειονότητά τους κατά μήκος των συνόρων, άλλοι σε πλήγματα αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών του Ισραήλ.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
902, Πηγή φωτό: Associated Press
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Δευτέρα 25/03/2019 - 22:54 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/03/2019 - 22:55
Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ξεκίνησε να πραγματοποιεί από το απόγευμα της Δευτέρας το Ισραήλ. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν πληγεί είναι το γραφείο του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στη Γάζα. 
Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν ένα πολυώροφο κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Χανίγιε βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα. Eπίσης, έχουν χτυπηθεί στρατιωτικές δομές της Χαμάς κοντά στην πόλη της Γάζας. 
Η αεροπορική επιδρομή έγινε σε «αντίποινα» για την εκτόξευση ρουκέτας, με το κράτος του Ισραήλ να απαντάει επιστρατεύοντας τη δολοφονική πολεμική μηχανή του. Ήδη ο ισραηλινός στρατός έχει κλείσει τα συνοριακά περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας. 
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.