Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Γερο-βασιλική ΜΑΤωμένη επίθεση σε λαϊκή κινητοποίηση για προστασία... Χρυσαυγιτών! ─ ΚΚΕ: Κυβέρνητικό νερό στο μύλο του εθνικισμού ─ ΠΑΜΕ ενάντια στη σαπίλα του ντουνιά με μπλόκο σε κάθε γειτονιά! (2 VIDEO - 16 ΦΩΤΟ)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Επίθεση των ΜΑΤ σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής
Δευτέρα 25/03/2019 - 10:54 - Ενημέρωση: Τρίτη 26/03/2019 - 09:45
Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, δέχθηκε η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι της περιοχής, σήμερα το πρωί. 










Η κινητοποίηση έγινε από το λαό της πόλης, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία φασιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την 25η Μαρτίου. Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και το ΠΑΜΕ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ κατά σωματείων και φορέων στην Καλλιθέα
Δευτέρα 25/03/2019 - 12:43
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά σωματείων και φορέων στην Καλλιθέα αναφέρονται τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους - κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.
Για τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης προέβη σε παρέμβαση και καταγγελία προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη».
902
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα
Δευτέρα 25/03/2019 - 18:52
Την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν στην Καλλιθέα, από τα ΜΑΤ, εργαζόμενοι και νέοι που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ είναι η εξής: 
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα απέναντι σε εργαζόμενους και νεολαία. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν την αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής που στόχο είχε να εμποδίσει τους ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Όση προστασία κι αν δέχονται από το κράτος και την τωρινή κυβέρνηση οι χρυσαυγίτες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, η σαπίλα του ντουνιά, θα συναντούν μπλόκο σε κάθε γειτονιά!». 
902 

Με την άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των σωματείων οι φασίστες εκδιώχθηκαν και πήγαν στα μουλωχτά να ανοίξουν τα πανό τους μακρυά από το χώρο της διαδήλωσης, προστατευμένοι από την αστυνομία. Χαιρετούσαν μάλιστα ναζιστικά, υπενθυμίζοντας τις καταγωγές τους. (Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις προκλήσεις των φασιστών).




Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» Πέτρος Σαμαρτζοπάνος
Αντί η Αστυνομία να επιχειρήσει ενάντια στους κουκουλοφόρους εγκληματίες, χτύπησε αναίτια και άγρια τους εργαζόμενους της περιοχής που πήραν την απόφαση να τους εμποδίσουν. Δείτε βίντεο από το kallitheapress:
Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.
Η ανοιχτή αυτή πρόκληση απέναντι στο λαό της Καλλιθέας, που βαραίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώθηκε από την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο οποίος κάνοντας ότι δεν βλέπει τους φασίστες κουκουλοφόρους, είπε ότι η Αστυνομία «πρέπει να κάνει τη δουλειά της».
Το γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στην Καλλιθέα με την κάλυψη της αστυνομίας και των ΜΑΤ καταγγέλλουν οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ.
Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που κατήγγειλε την προστασία που παρείχε η Αστυνομία στους φασίστες, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την επίθεση στους εργαζόμενους.
Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη
Σε δήλωση του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την παρουσία των χρυσαυγιτών στην Καλλιθέα τόνισε:
«Οι φασίστες εγκληματίες, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών καταδοτών, οι προδότες του λαού μας δεν έχουν καμιά θέση σε επετείους όπως η 25η Μάρτη.
Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργαζόμενων από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα, όπως και για την προστασία που παρείχε στους ναζί της Χρυσής Αυγής, ώστε να διαδώσουν τα άθλια σύμβολά τους.
Ο λαός με την κινητοποίησή του πρέπει να απομονώσει τους φασίστες να τους διώξει από κάθε γειτονιά, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».
Σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που συμμετείχε στην κινητοποίηση σημειώνει πως «παρ' όλη την άγρια καταστολή η εργατική τάξη της Καλλιθέας με την μαχητική και αποφασιστική της στάση κατάφερε να τρέψει τους φασίστες σε φυγή. Τους ξαναλέμε. Κανένας νεοναζί όπως επίσης και κανένας κρατικός μηχανισμός καταστολής δεν τρομοκρατεί τους πρωτοπόρους εργάτες του ταξικού κινήματος. Και όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα θα τους τσακίσουμε».
Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας που ήταν ανάμεσα στους φορείς που δέθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ «καλεί τις γυναίκες και το λαό της Καλλιθέας να συνεχίζουν να απομονώνουν τους φασίστες, τσακίζοντας τις ιδέες και τη δράση τους». 
Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλουν επίσης η Ένωση Συνταξιούχων Καλλιθέας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού -
Ξενοδοχείων Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.