Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΓΣΕΕ- Καλαμάτα: Συνέδριο-παρωδία ─ Γνήσιοι εργοδότες, νόθοι αντιπρόσωποι και ανόθευτα... καλούδια ─ ΠΑΜΕ με δύναμη για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων (VIDEO)

Μαζί με τα τοπικά προϊόντα οι καμαριέρες μοιράζουν στα δωμάτια και τις κάρτες αντιπροσώπων! (Βλέπε πιο κάτω)

*
*

Νοθεία και πλαστογραφία

Όσο εξελίσσεται η διαδικασία του ελέγχου από την Οργανωτική Επιτροπή για τη νομιμοποίηση των Οργανώσεων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο επιβεβαιώνονται όλα όσα ήδη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο αυτού του Συνεδρίου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για εργατικό συνέδριο.
Η νοθεία, η πλαστογραφία, τα σωματεία-φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:
  • Σωματεία όπου εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.
  • Δεκάδες διπλοψηφίες, «μέλη» που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της «μαζικοποίησης» και της «συμμετοχής» που εμφανίζουν οι σάπιες δυνάμεις, οι οποίες παριστάνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ στα σωματεία που ελέγχουν.

Η αλλοτρίωση που αυτές οι δυνάμεις έχουν επιφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι εξόφθαλμη πλέον, αφού εμφανίζουν ψηφίσαντες, εκλεγμένους στα όργανα των εργατικών σωματείων καθώς και αντιπροσώπους, στελέχη της εργοδοσίας και σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους τους εργοδότες, όπως προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών, αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών.

Η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι ολοφάνερη παντού. Εκτός από το να σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της, όπως συμβαίνει σε διάφορα σωματεία στο εμπόριο και αλλού, εκλέγεται και η ίδια στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!
Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συσπείρωση των εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ, στην ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος, στην ανάπτυξη των αγώνων που απαιτούνται σήμερα, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ.

Των αγώνων που απαιτούνται, προκειμένου να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων και η ικανοποίησή τους, σε αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από το σβέρκο τους -σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος- τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ που αναδεικνύουν το όργιο νοθείας από τους εργατοπατέρες, καθώς και την αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις.

*
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κωμικοτραγικές διαδικασίες από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» νόθους και εργοδότες
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 14/03/2019 - 10:19 - Ενημέρωση: Πέμπτη 14/03/2019 - 12:25
Με κωμικοτραγικές διαδικασίες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ κλιμακώνει την προσπάθειά της να «νομιμοποιήσει» τους νόθους και τους εργοδότες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Ενώ η ΔΑΣ έχει καταγγείλει συγκεκριμένα ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοιράζουν αβέρτα κάρτες αντιπροσώπων!
Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι καταγγέλλουν ότι βρίσκουν να τους περιμένουν στα κρεβάτια τους στην Καλαμάτα, κάρτες αντιπροσώπων... μαζί με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, μερικές φορές ακόμα και κάρτες άλλων αντιπροσώπων, κάρτες που γράφουν αλλά αντί άλλων για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις οποίες εκλέγονται και αλλά τέτοια ευτράπελα...
Τέτοιο «συνέδριο» παρωδία θέλουν να κάνουν, με τους νόθους και τους εργοδότες να παίρνουν συστημένες κάρτες αντιπροσώπων έξω από κάθε διαδικασία και στο τέλος... να ψηφίζουν οι ίδιοι για την «νομιμοποίηση» τους!
Δείτε τη δήλωση του Μ. Καραντούσα, προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών:
Σε ανακοίνωσή του για όλα τα παραπάνω το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα εξής:
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
Mε βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αντιπροσώπους, θα έπρεπε σήμερα από τις 9 το πρωί να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες.
Αντιθέτως παρουσιάζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις, με διανομές καρτών στα δωμάτια από τις καμαριέρες, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες!
Κάθε κυβερνητική - εργοδοτική παράταξη έχει βγάλει δικές της κάρτες και τις μοιράζει.
Την ίδια στιγμή οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι! Ενώ είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσει χθες το Διοικητικό Συμβούλιο για ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Με τη στάση τους επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας πως επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα συνέδριο-παρωδία, συνέδριο μηχανισμών, νόθων και εργοδοτών! Θέλουν οι νόθοι να νομιμοποιήσουν τον εαυτό τους!
Όλες και όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 6.30 μ.μ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.