Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΓΣΕργοδοτώνΕ: Ο καλαματιανός των ΣΕΒαστών ─ ΠΑΜΕ ενάντια στην τρομοκρατία της αστικής τάξης (Video – Φωτό)

Από την κινητοποίηση που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, 14/3/2019.

Όλα για το Συνέδριο:
*

*
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Καλαμάτας
Θέλουν να βάλουν τους νόθους αντιπροσώπους, να «νομιμοποιήσουν» τους εαυτούς τους!
Τα γεγονότα τον Μάη του 1934 στην Καλαμάτα
(Bλέπε στο τέλος)
Παρασκευή 15/03/2019 - 11:26 - Ενημέρωση: Παρασκευή 15/03/2019 - 11:47

Να βάλουν τους ίδιους τους νόθους αντιπροσώπους να ψηφίσουν για τη νομιμοποίησή τους επιχειρεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Χωρίς να έχει συνεδριάσει καμία οργανωτική επιτροπή επιδιώκει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, εξαρχής όλοι οι αντιπρόσωποι, ακόμα και αυτοί για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες.
ΠΑΜΕ
Στην είσοδο του ξενοδοχείου security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων
Καταγγελία για προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων
Παρασκευή 15/03/2019 - 09:40
Στην είσοδο του ξενοδοχείου security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων
Το προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για το 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.
Στην καταγγελία του σημειώνει:
«Από τις 6.30 π.μ. security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων τρομοκρατούν και απειλούν.
Την ίδια στιγμή δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες. Το ρόλο τους τον έχουν υποκαταστήσει συναδέλφισσες καμαριέρες των ξενοδοχείων που όλες αυτές τις μέρες μοιράζουν τυχαία τις κάρτες αντιπροσώπων σε πισίνες, δωμάτια και εστιατόρια.
Είναι φανεροί πλέον οι σχεδιασμοί τους να κάνουν ένα συνέδριο χωρίς να τηρηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, παραβιάζοντας κάθε καταστατική διάταξη. Συνέδριο που θα νομιμοποιεί τη γνωστή πλέον νοθεία και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα.
Είναι βαθιά γελασμένοι. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Καλούμε τα σωματεία να δυναμώσουν το κύμα καταδίκης απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες».
902
Το γεγονός καταγγέλλει η ΔΑΣ. Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό. Σημείωσε ότι «οι κάρτες δεν είναι φέιγ βολάν να τις μοιράζετε όπως κάνατε τις προηγούμενες μέρες», προσθέτοντας ότι πρέπει να μοιράζονται με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής στους αντιπρόσωπους.
Τόνισε ότι 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο και κατήγγειλε για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ θέλει να βάλει τους νόθους να ψηφίζουν και να νομιμοποιούν τη νοθεία τους. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει», τόνισε.
902

Τα γεγονότα τον Μάη του 1934 στην Καλαμάτα

Τετάρτη 9 Μάη 1934. Η απεργία στην Καλαμάτα πνίγεται στο αίμα. Νεκροί είναι οι: Μαραγκουδάκης Αντώνης, Σπάλας Ανδρέας, Μπλίκος Παναγιώτης, Κολιτσιδάκης Ιωάννης, Γιατσερινός Βασίλης, Καπετανέας Βασίλης.

Πέμπτη 10 Μάη 1934. Ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Τσαλδάρης ματοκύλησε τους εργάτες Καλαμάτας, κάτω η δολοφόνα κυβέρνηση των αλευροβιομηχάνων».

Ο λόγος που ξεσηκώθηκαν οι εργάτες είναι ένα σιλό, που οι αλευροβιομήχανοι εγκατέστησαν στο λιμάνι, για να ξεφορτώνει απευθείας στους αλευρόμυλους.

Η χρησιμοποίησή του σήμαινε ότι οι μισοί περίπου λιμενεργάτες θα έχαναν τη δουλειά τους, ενώ από την πλευρά του κράτους και της εργοδοσίας δεν υπήρχε καμιά μέριμνα για την προστασία όσων θα έμεναν χωρίς μεροκάματο.

Τετάρτη 9 Μάη 1934. Ξημερώματα, το σιτοφόρο βαπόρι «Λίμνη» μπαίνει στο λιμάνι και πλευρίζει στον απορροφητήρα του μύλου «Ευαγγελίστρια».

Οι λιμενεργάτες συγκεντρώνονται στο λιμάνι με επικεφαλής την απεργιακή τους επιτροπή (...) Δύο λόχοι στρατού με πολυβόλα και όλη η έφιππη χωροφυλακή βρίσκονται στο λιμάνι.

Ο υπολοχαγός Στεφανάκος φυτεύει μια σφαίρα στο κορμί του ξαδέρφου του, λιμενεργάτη Στεφανάκου.

Οι εργάτες βγάζουν τα πτώματα των σκοτωμένων από τη θάλασσα (...) Βάζουν τα πτώματα πάνω σε μία σκάλα (...) με κόκκινες και μαύρες σημαίες από τα τσεμπέρια των γυναικών ξεκινούν για την πόλη. Τραγουδούν το πένθιμο εμβατήριο «πέσατε θύματα αδέρφια εσείς...».

Οι εργάτες καλούν τους φαντάρους να πετάξουν τα τουφέκια. Δύο φαντάροι έτοιμοι να πετάξουν τα τουφέκια συλλαμβάνονται. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο αξιωματικός διατάζει «πυρ».

Ταυτόχρονα, άλλη διαδήλωση με πάνω από 500 άνδρες και γυναικόπαιδα φέρνουν πάνω σε ξυλοκρέβατο δύο σκοτωμένους από την παραλία. Ένας λοχίας πετάει το όπλο του και περνά με το μέρος των διαδηλωτών.

Στη μία, τα πολυβόλα, τα εφ' όπλου λόγχη τουφέκια, ο στρατός, η έφιππη και πεζή χωροφυλακή. Από την άλλη πλευρά, γυναικόπαιδα και εργάτες με κόκκινες και μαύρες σημαίες.

Το υπουργείο Στρατιωτικών διατάζει να πάει στρατός στην Καλαμάτα από το Ναύπλιο και την Τρίπολη. Κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.