Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Η αγορά και οι αγοραίοι

«ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗ ΓΑΤΑ ΝΗΣΤΙΚΗ.
Ή ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ Ή ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ».

Θεμελιώδης Νεοφιλελεύθερη Παπάρα για την Αυτορρύθμιση της Αγοράς.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ του (αντιπολιτευτικού) Αγίου Πνεύματος το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει την ακρίβεια της Αγοράς, και η (αξιωματική) ΝΔ επιμένει ότι ευθύνεται το (καθεστωτικό) ΠΑΣΟΚ.
ΕΓΩ ΛΕΩ ότι και οι δύο «βλάπτουν εξίσου την νοημοσύνη μας», μιας και η Αγορά λειτουργεί ελεύθερα όπως αυτές το οραματίστηκαν, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης (μάς) δούλεψε κατά τις επιθυμίες τους, η ΟΝΕ και το Ευρώ μάς εξασφαλίζουν το εισόδημα, και η ανάπτυξη της πατρίδας μάς οδηγεί στην ευημερία!
ΠΡΟΣ ΤΙ λοιπόν το μίσος;
ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΤΙΜΕΣ οι τιμές ―και κατέβαλαν, προς τούτο, φιλότιμες προσπάθειες (οι οικονομικοί εγκέφαλοι, όχι οι τιμές) για να μας πείσουν (και μας έπεισαν)― γίνονται έντιμες και χωρίς τον μπαμπούλα της κεντρικής εξουσίας, προς τι ο αλληλοσπαραγμός;
ΑΦΟΥ Η ΑΓΟΡΑ αυτορρυθμίζεται τέλεια με τον θαυματουργό αυτοματισμό της, προς τι οι κυνοκαυγάδες;
ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ότι η Κυβέρνηση φοβάται να πει πως ο ανταγωνισμός έτσι λειτουργεί, ασύδοτα, (αλλιώς δεν θα ήταν κυβέρνηση, αλλά αντιπολίτευση, και ο ασύδοτος δεν θα ήταν ανταγωνισμός, αλλά παρθένα), η Αντιπολίτευση φοβάται να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, (αλλιώς δεν θα ήταν άξια του ονόματός της), και η Αγορά δεν φοβάται Χριστό (αλλιώς δεν θα είχε τίποτα το αγοραίο).
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Αγορά τα έχουν παίξει, αφού η Ν.Δ. που είναι Κυβέρνηση, καταγγέλλει την Κυβέρνηση που είναι Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τα μέτρα που (δεν) θα πάρει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ως η πιο άξιαμεταπολιτευτική Κυβέρνηση, και η Αγορά, αντί να παίξει ως όφειλε τον αυτορρυθμιστικό της ρόλο, παίζει ως είθισται με τα νεύρα μας (και τα πορτοφόλια μας).
ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ; Μπα, θράσος απύθμενο!
ΤΡΙΣΑΠΥΘΜΕΝΟ! Καθότι, ενώ έχουν εφεύρει τόσα επιχειρήματα για να μας πείσουν, και έχουν καταναλώσει τόσες βουλευτοώρες για να μας πλασάρουν τις οδηγίες της Ε.Ε. και τις παπαρολογίες των ειδικών, έρχονται και ρίχνουν μερικές μπηχτές για να ξυπνήσουν τα αίματα (τα δικά μας, και όχι της Αγοράς).
ΚΑΙ ΕΤΣΙ, μεταξύ ανεπάρκειας της Κυβέρνησης, αυτάρκειας της Αντιπολίτευσης και επάρκειας της Αγ0ράς, φταίει εν τέλει αυτό το αδηφάγον ον που λέγεται καταναλωτής.
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ χρυσέ μου ―σου λέει― δεν κάνεις μια έρευνα αγοράς πρώτα, όπως σε έχω εκπαιδεύσει; Ή, εάν δεν ευκαιρείς (διότι σε έχω και πολυαπασχολήσιμο), γιατί βρε καλέ μου ―σου λέει― δεν προσλαμβάνεις κανέναν Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο; Αυτή η συμπαθής τάξις κλέφτες θα γίνουν; Πώς αλλιώς θα βρεις από πια λαϊκή θα ψωνίσεις τα φασολάκια σου τα τσαουλιά, και από πιο ψιλικατζίδικο θα καταναλώσεις TRIDENT;
ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ―σου λέει― ότι όλοι έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί το Σύστημα εκτός από σένα;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ τους ειδικούς όπως ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος μπορεί μεν να μη μασάει –όπως και ο κ. Πάγκαλος, καθότι παλιός αριστερός– διαθέτει όμως ΜΑΣΤΕΡ (λαϊκής) Αγοράς;!
ΔΙΚΙΟ ΘΑ 'ΧΕΙ, είπα με το καταναλωτικό μου ένστικτο. Και έκανα την έρευνά μου. Και απέδωσε. Και το λέω και σ' εσάς.
ΥΠΑΡΧΕΙ ένα SUPER MARKET στη Λαμία, πάμ-φθη-νο! Δεν πρόκειται να το αλλάξω με τίποτα!
Με την ευγενική υπόδειξη
του φίλου Νίκου Σκλαβούνου
Εικόνες - κοσμήματα: Konrad Gesner (1516-1565) – Edward Topsell (;-1638).ΣΦΟΔΡΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2000
Έκτωρ Κακναβάτος - Σπύρος Κανιούρας,
Εκδόσεις Άγρα, 1999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.