*
*
*
20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης
*
#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship
*
ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ
Προωθεί τα βρώμικα σχέδια του στη Γάζα, αιματοκυλώντας τον Παλαιστινιακό λαό - Νέα πλάνα και για τη Δυτική Όχθη προσπαθώντας να «θαφτεί η ιδέα του Παλαιστινιακού κράτους»
Τα βρώμικα και δολοφονικά σχέδια του προωθεί το Ισραήλ στη Γάζα, με την πλήρη στήριξη των συμμάχων του, σπέρνοντας τον θάνατο και την καταστροφή για τον Παλαιστινιακό λαό. Μάλιστα χθες, ενέκρινε το σχέδιο επιχειρήσεων για την πλήρη κατάληψη της πόλης της Γάζα, ενώ συνεχίζει το αιματοκύλισμα στην περιοχή.
Οι επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, με τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 22 ανθρώπων που πάλευαν για ένα πιάτο φαγητό στα κέντρα - «παγίδες» της αμερικάνικης ΜΚΟ «GHF», να σκοτώνονται σε 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε χθες σε οργανωμένες κατεδαφίσεις κατοικιών των συνοικιών Ζεϊτούν και Τελ αλ Χάουα, λίγες ώρες αφότου η διοίκησή του ενέκρινε τα σχέδια επιχειρήσεων με στόχο τη στρατιωτική κατοχή της και την υποτιθέμενη απελευθέρωση των ομήρων.
Το σχέδιο αυτό, παρά τα ...ψελλίσματα και τις ...διπλωματικές αντιδράσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, γίνεται ουσιαστικά με τη στήριξή τους, όπως κάνουν πάνω από 680 μέρες της γενοκτονίας του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού της Λωρίδας της Γάζας, στο όνομα του λεγόμενου δικαιώματος «αυτοάμυνας» του κράτους - δολοφόνου.
Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ αλ Ταουάμπτα, που χαρακτήρισε τις ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη «επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο να επιβληθεί μία νέα πραγματικότητα επί του πεδίου, διά της βίας, μέσω της πολιτικής καμένης γης».
Πηγή: Associated Press
Παράλληλα, ο υπ. Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να εγκρίνει την κατασκευή περισσότερων από 3.000 κατοικιών στον οικισμό της περιοχής E1 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera.
Ο Σμότριτς δήλωσε ότι θα εγκρίνει προσφορές για το εν λόγω έργο, το οποίο θα συνδέει την Ιερουσαλήμ με τον υπάρχοντα παράνομο ισραηλινό οικισμό Μαάλε Αντουμίμ.
«Αυτή η πραγματικότητα θάβει τελικά την ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους, επειδή δεν υπάρχει τίποτα να αναγνωρίσουμε και κανείς να αναγνωρίσουμε», ανέφερε ο Μ. Σμότριτς. «Όποιος στον κόσμο προσπαθεί σήμερα να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος θα λάβει απάντηση από εμάς επί τόπου», είπε.
Πηγή: Associated Press
Πλάι στην αύξηση των ισραηλινών επιθέσεων και των θυμάτων που αυτές προκαλούν καθημερινά, αναθερμαίνονται τα παζάρια για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων. Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε χτες στο Κάιρο με στόχο περισσότερες συνομιλίες, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν απέκλειαν (όπως και προχτές) νέα αποστολή διαπραγματευτών είτε στην Ντόχα, είτε στο Κάιρο.
Αραβες αξιωματούχοι, μιλώντας στην αρχή της βδομάδας στο «Sky News Arabia», υποστήριξαν ότι η Αίγυπτος και το Κατάρ, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, προετοιμάζουν μια νέα πρόταση που θα παρουσιαστεί στην ηγεσία της Χαμάς, με στόχο την άρση της πρότασης - πρόσχημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την πλήρη κατάληψη της πόλης της Γάζας. Η πρωτοβουλία Αιγύπτου - Κατάρ και Τουρκίας φέρεται πως προβλέπει συμφωνία ανταλλαγής, που περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των εν ζωή Ισραηλινών ομήρων και την επιστροφή των σορών, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων. Περιλαμβάνει επίσης την αποδοχή από τη Χαμάς ενός νέου χάρτη ανάπτυξης του ισραηλινού στρατού, υπό αραβο-αμερικανική επίβλεψη, μέχρι να επιτευχθεί τελική συμφωνία για τα όπλα και τη διακυβέρνηση της Χαμάς.
Προβλέπει επίσης και μια μεταβατική φάση, κατά την οποία η Χαμάς θα παγώσει τις δραστηριότητες του στρατιωτικού της βραχίονα και θα αποτρέψει τη χρήση όπλων, υπό τις εγγυήσεις των μεσολαβητών και της Τουρκίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για την επίτευξη μόνιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Τη νέα αυτή πρόταση επιβεβαίωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελατί σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Κάιρο, λέγοντας ότι η χώρα του εργάζεται πολύ σκληρά μαζί με το Κατάρ σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς για να διασφαλίσουν μια εκεχειρία 60 ημερών.
Πλάι στα σχέδια αυτά το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε χτες πως υποστηρίζει την πρόταση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για έναν «διεθνή συνασπισμό» δυνάμεων με αποστολή του ΟΗΕ, που θα επιδιώξει τη «σταθεροποίηση της Γάζας» και απώτερο στόχο την ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Μακρόν είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως μία τέτοια αποστολή του ΟΗΕ θα μπορούσε να αναλάβει την εξασφάλιση της Λωρίδας της Γάζας, την προστασία των αμάχων και τη συνεργασία τους με «παλαιστινιακή διοίκηση» που δεν διευκρίνισε.
«Η πρόταση είναι ένα από τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή, να διευκολύνουν το έργο της UNRWA», ανέφερε η ανακοίνωση του ισπανικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως ο τελικός στόχος μίας τέτοιας αποστολής θα πρέπει να είναι η «λύση δύο κρατών».
Πληροφορίες: Ριζοσπάστης, Αl Jazeera
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τα εγκληματικά σχέδια εκκένωσης της Γάζας και εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - κατακτητή Ισραήλ
Τα εγκληματικά σχέδια για εκκένωση της Γάζας και εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-κατακτητή Ισραήλ στηλιτεύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που υπέβαλε στην Ύπατη Εκπρόσωπο/Αντιπρόεδρο της ΕΕ, Κάγια Κάλλας, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης.
Στη Λωρίδα της Γάζας το κράτος-κατακτητής Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 22 μήνες, με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης που του αναγνωρίζουν δικαίωμα «αυτοάμυνας», ενώ αποτελεί κατοχική δύναμη.
Η τοποθέτηση Γαλλίας, Δανίας, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου και Σλοβενίας, που ισχυρίζονται εν μέσω παρατεταμένης γενοκτονίας ότι «κινδυνεύει να παραβιαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», με το νέο σχέδιο κατάκτησης της Γάζας είναι εκτός τόπου και χρόνου κι επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα που ήδη έχει διαπράξει το Ισραηλινό κράτος.
Η τοποθέτηση αυτή στην πράξη επιδιώκει να διαγράψει τους πάνω από 60.000 νεκρούς Παλαιστινίους, τα πάνω από 35.000 νεκρά παιδιά και αμάχους, τους πάνω από 150.000 τραυματίες, τα σκελετωμένα παιδιά από το λιμό, τις δολοφονίες δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, τους πάνω από 10.000 πολιτικούς κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές, ανάμεσα τους 400 παιδιά με τους 3500 από αυτούς χωρίς καν να τους απαγγελθεί κατηγορία.
Η μεγαλύτερη θηριωδία του 21ου αιώνα στη Γάζα διεξάγεται βάσει σχεδίου με την δίψα και την πείνα ως εργαλείο εξόντωσης και εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού από την Γάζα και τη Δυτική Όχθη για να επιταχυνθεί η εκκένωση των Παλαιστινιακών εδαφών και να υλοποιηθούν οι ενεργειακές, εμπορικές και τουριστικές μπίζνες από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις της περιοχής.
Η ...προβιά του ανθρωπισμού που λανσάρουν τελευταία οι συνένοχες για το έγκλημα στη Γάζα κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ ανάμεσα τους και αυτή της ΝΔ στην Ελλάδα, όπως κι η ΕΕ δεν μπορεί να ξεγελάσει τους λαούς. Είναι οι ίδιες που συναίνεσαν μαζί με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην εγκληματική απαίτηση του Ισραήλ να σταματήσει κάθε βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους μέσω της UNRWA, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λιμοκτονία του λαού της Γάζας, στο βίο αβίωτο για λίγο νερό, στις ουρές της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν μετατραπεί σε παγίδες θανάτου. Οι όποιες δε ελάχιστες εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας μαζί με τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη που προσφέρουν οι κυβερνήσεις κι η ΕΕ στο κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές καθώς μεγάλο μέρος τους χάνεται ή καταστρέφεται, ενώ οι ρίψεις προκαλούν ακόμα και το θάνατο στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ.
Είναι επίσης αυτές οι δυνάμεις που κάνουν πλάτες στο Ισραήλ να απαγάγει πληρώματα ανθρωπιστικών αποστολών σε διεθνή ύδατα ενώ περιδιαβαίνουν την Ελλάδα με κρουαζιερόπλοια στρατιώτες του Ισραηλινού στρατού για να «ξεσκάσουν» από τη «βρώμικη δουλειά» που κάνουν. Πρόκειται για γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού που διατρανώνει ότι είναι ανεπιθύμητοι οι Ισραηλινοί μακελάρηδες κόντρα στην οργανωμένη επιχείρηση της κυβέρνησης του Ισραήλ, των συμμάχων και των απολογητών της προκλητικά και ανιστόρητα να εμφανίσουν ως «αντισημιτισμό» κάθε δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της σφαγής στη Γάζα.
Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε τα εξής ερωτήματα:
«Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ:
- Στο αίτημα των λαών να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα, κάθε στρατιωτική επιχείρηση σε Γάζα και Δ. Όχθη, να καταδικαστούν τα σχέδια για εκκένωση της Γάζας και εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού και να αναγνωριστεί από την ΕΕ και από όλα τα κράτη-μέλη της το Παλαιστινιακό κράτος;
- Στο αίτημα να εξασφαλιστεί άμεσα απρόσκοπτη κι επαρκής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κ.ο.κ με ανεμπόδιστη λειτουργία κι ενίσχυση της UNRWA;
- Στο αίτημα για άμεση διακοπή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, και όχι σε κάποια "αναθεώρηση" ή "παγώματος" της καθώς και για άμεσο εμπάργκο πώλησης όπλων και ειδών διπλής χρήσης από κράτη-μέλη της ΕΕ στο Ισραήλ;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.