Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2025

ΚΚΕ: «Ο πρωθυπουργός μπορεί να αξιολογηθεί με άριστα στο μάθημα της Μυθοπλασίας» ➽ Εντείνει τις άθλιες απειλές στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ➽ Αγωνιστική υποδοχή από φοιτητές ➽ VIDEO

*

Αγωνιστική υποδοχή από φοιτητές στον πρωθυπουργό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΚΚΕ

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να αξιολογηθεί με άριστα στο μάθημα της Μυθοπλασίας»

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού (βλ. κάτω) στο υπουργείο Παιδείας:

«Με άριστα στο μάθημα της Μυθοπλασίας μπορεί πράγματι να αξιολογηθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος είδε μια βελτιωμένη εικόνα στα σχολεία επειδή μπήκαν "κιτ ρομποτικής" και "διαδραστικοί πίνακες" σε αυτά... Την ίδια στιγμή:

- Χιλιάδες αναπληρωτές αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους, καλύπτοντας κενά ακόμα και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

- Η τεράστια πλειοψηφία των σχολείων έχουν σοβαρά προβλήματα υποδομής και μόνο ένα 5% θα ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα κτιριακής αναβάθμισης.

Άριστα, επίσης, παίρνει η κυβέρνηση στην επιμονή για σχολείο πολλών ταχυτήτων, που το δικαίωμα στη μόρφωση βαφτίζεται -σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό- ως ευκαιρία. Γι’ αυτό διαφήμισε την παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών με τα Ωνάσεια Σχολεία, αλλά και προέβαλε την απαράδεκτη παιδαγωγικά πρόταση να επιλέγουν οι μαθητές επαγγελματική πορεία στα 15 τους χρόνια!

Είναι φανερό ότι αυτό που πραγματικά πονάει την κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι αγώνες του κόσμου της εκπαίδευσης για ποιοτικά αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Αυτή είναι η θέση αρχής που υπερασπίζονται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Και γι’ αυτό αρνούνται τα αντιπαιδαγωγικά κριτήρια της "αξιολόγησης" που μετρά το παιδαγωγικό έργο με τα αντιδραστικά μέτρα και σταθμά της αναζήτησης χορηγών.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην εκπαίδευση, τόσο στα σχολεία όσο και στα Πανεπιστήμια, τα κυβερνητικά αφηγήματα διαψεύδονται συνεχώς». 

902

Εντείνει τις άθλιες απειλές στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών

Φωτό: Eurokinissi

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την άθλια επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα και αντιστέκονται στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, με πρώτο βιολί τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Μετά τη βιομηχανία διώξεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην «αξιολόγηση», υλοποιώντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να τους απειλήσει ευθέως με απόλυση, κατά την επίσκεψη-φιέστα στο υπουργείο Παιδείας, όπου διαφήμισε το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας.  

«Η θέση μας εδώ είναι ξεκάθαρη και η κατεύθυνση που έχω δώσει στο υπουργείο πολύ σαφής: εάν κάποιος αρνείται επί της αρχής να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης», δήλωσε ευθαρσώς και τελείως προκλητικά, απέναντι σε αυτούς που υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού. 

Να σημειωθεί ότι περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν διώξεις και παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια, επειδή υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Η κυβέρνηση από την πλευρά της παρουσιάζει την αξιολόγηση ως δήθεν ένα μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, στην πραγματικότητα ωστόσο επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική, να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς πειθήνια όργανα αυτής της πολιτικής.  

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παρεμβάσεις που ενισχύουν την ταξική διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, στους νέους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση βαδίζοντας στα χνάρια όλων των προκατόχων της. Έτσι, διαφήμισε τα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Ωνάσεια Σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε «μια σημαντική καινοτομία με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση» που μπαίνει για τα καλά στην εκπαίδευση. 

Για γέλια ήταν η αναφορά του στην «τεχνολογική αναβάθμιση» των σχολείων, την ώρα που σοβάδες πέφτουν πάνω στα θρανία των μαθητών, αίθουσες και προαύλια πλημμυρίζουν με μία απλή βροχή, οι αντισεισμικοί έλεγχοι καρκινοβατούν,  ενώ τα κοντέινερς στεγάζουν τα νήπια της Προσχολικής Αγωγής. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.