Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Αφιερώστε 23:30 λεπτά από τον χρόνο σας ➽ Ποιος άλλος μιλάει επί της ουσίας; ➽ Για τα μεγάλα μαχαίρια των ιμπεριαλιστών ➽ Για τα αντίθετα συμφέροντα των λαών ➽ Για το πρωινό ξύπνημα της Ούρσουλας από τους τραπεζίτες ➽ Για τη στροφή της ΕΕ στην πολεμική οικονομία ➽ Για τη συγκόλληση σκορποχωρίων του Φάμελου ➽ Για την άνοδο του ΚΚΕ κόντρα στις δημοσκοπήσεις ➽ Για την πραγματική αντιπολίτευση του ΚΚΕ (ΕΙΝΑΠ, ΔΟΕ κλπ) ➽ Για τα ΝΑΤΟικά Χάρβαρντ του Τσίπρα ➽ Για την αναπάντητη απάντηση του Δένδια ➽ AUDIO

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Οι ιμπεριαλιστές έχουν βγάλει τα μαχαίρια - Τα συμφέροντα των λαών είναι σε αντίθεση με αυτά των μεγάλων ομίλων

Πέμπτη 03/04/2025 - 09:23

Οι ιμπεριαλιστές έχουν βγάλει τα μαχαίρια και αυτό που έχει σημασία είναι οι λαοί να συνειδητοποιήσουν ότι τα συμφέροντά τους είναι σε αντίθεση με αυτά των μεγάλων ομίλων, τόνισε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά Fm».

Σχολιάζοντας τους δασμούς που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, είπε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή μεγάλης όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα αστικά κράτη και τις συμμαχίες τους, ανάμεσα και «σε παραδοσιακούς συμμάχους» και βεβαίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - Κίνα.

Έχουν βγει «μεγάλα μαχαίρια» και αυτές οι εξελίξεις θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία της ΕΕ, που φυσικά θα τις πληρώσουν οι λαοί της, υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πρωτίστως για την κόντρα με τα μονοπώλια της Κίνας, πως είναι ένας πραγματικός πόλεμος σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι για παράδειγμα οι ΗΠΑ χαιρέτισαν τις δαπάνες εκατοντάδων δισ. για τη στροφή της ΕΕ στην πολεμική οικονομία, ασκώντας όμως ταυτόχρονα πιέσεις για αγορές αμερικανικών όπλων. 

Το βασικό, όμως, επισήμανε, είναι οι λαοί να δουν με καθαρή ματιά ότι τα δικά τους συμφέροντα είναι σε αντίθεση με αυτά των μεγάλων ομίλων. Ενώ καυτηρίασε το γεγονός των πολύ πρωινών ανακοινώσεων της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι για παράδειγμα η ΕΕ ξύπνησε νωρίς για να κάνει ανακοινώσεις γιατί την ξύπνησαν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες και βιομήχανοι και της είπαν πες αυτά.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έρχεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο ρεύμα αμφισβήτησης, με την αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας να είναι απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που εκφράζεται σε κάθε πλευρά της καθημερινότητας. 

Για τις διάφορες δημοσκοπήσεις και τα «αντισυστημικά κόμματα», που τα «φουσκώνουν» με διάφορους τρόπους, τόνισε ότι δεν είναι «καινούργιο φαινόμενο» θυμίζοντας αντίστοιχες περιπτώσεις κομμάτων -το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και διάφορα άλλα- και ανέδειξε πως όταν υπάρχει κρίση στο αστικό πολιτικό σύστημα, λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος και παρόντος όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, βρίσκονται κόμματα ώστε να μεταμφιεστεί και να σταθεροποιηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Για παράδειγμα, πρόσθεσε, γι' αυτό βλέπουμε και την κυβέρνηση να επιλέγει βολικούς αντιπάλους πότε το ΠΑΣΟΚ, πότε την Πλεύση κ.λπ. 

Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό, συνέχισε, να βλέπει ποιος είναι βολικός αντίπαλος, γιατί αν παρατηρήσουμε την ουσία των θέσεων των κομμάτων του συστήματος εκφράζεται η στρατηγική τους σύμπλευση σε κρίσιμα ζητήματα, την ίδια στιγμή που το μόνο κόμμα που νικά τη ΝΔ είναι το ΚΚΕ και αυτό φαίνεται εκεί που κρίνονται όλα, στους χώρους δουλειάς, είπε, αναφέροντας για παράδειγμα την ΕΙΝΑΠ, τη ΔΟΕ, τους Φοιτητικούς Συλλόγους κ.λπ. 

Περί άλλων πρωτοβουλιών για την «ανασύνθεση» της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, τόνισε ότι θυμίζει συγκόλληση σκορποχωρίων, γιατί τα κόμματα αυτά ήταν μέρος του «όλου ΣΥΡΙΖΑ», έρχονται από το πολύ «μακρινό παρελθόν» και δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Ειδικά για το ενδεχόμενο «επιστροφής Τσίπρα» σχολίασε ότι το σύστημα έχει διάφορες εφεδρείες, λέγοντας πως για παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός και το κόμμα του πρόσφεραν υπηρεσίες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τον Τσίπρα που βρισκόταν στο Χάρβαρντ τις τελευταίες μέρες απολαμβάνοντας επαίνους από αστούς αναλυτές και η «νέα του πυξίδα» τον έχει να κρατά στο χέρι το νέο εγχειρίδιο πολέμου της ΕΕ. 

Τέλος, για το ζήτημα του εγκλήματος των Τεμπών, τόνισε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το συγχωρέσει, ενώ προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία που αποκαλύπτει και ο «Ριζοσπάστης» τόσο για το πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων όσο και για την έκρηξη που ακολούθησε. Ανέφερε χαρακτηριστικά και την απάντηση του υπουργού Άμυνας, Ν. Δένδια, στα ερωτήματα του ΚΚΕ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που δεν απαντά καθαρά σε όσα επισημαίνει με στοιχεία το ΚΚΕ για την παντελή απουσία ουσιαστικού ελέγχου σε αυτές τις διαδικασίες. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.