Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων


Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
και σε πολλές πόλεις
23/5/2013
***
Χιλιάδες διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στις προσπάθειες κατάργησης των Συμβάσεων

Σταδίου
Τη μάχη για να μπει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έδωσαν  εργαζόμενοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Όμόνοια

Στην Αθήνα με προμετωπίδα το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς, έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας», η πορεία ξεκίνησε ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου. Πρώτος σταθμός ήταν το υπουργείο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια στάθηκε έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ.

 Ξενοφώντος, Γραφεία ΣΕΒ

Η πορεία κατέληξε λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ το σύνολο των διαδηλωτών καταλάμβανε τους δρόμους Ξενοφώντος, Φιλελλήνων, με την ουρά να βρίσκεται στην οδό Σταδίου.
 
 Πλάνα από την πορεία

***

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

 Θεσσαλονίκη

Πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ΣΣΕ πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Λάρισα

Με ανακοινώσεις, μικροφωνικές με τραγούδια και συνθήματα, πικέτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι όργωσαν χτες το απόγευμα στις γειτονιές στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, για να φτάσει παντού το κάλεσμα της συστράτευσης στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια κατάργησης των ΣΣΕ. Στη Λάρισα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία προχτές και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στο Βόλο οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην πλατεία Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τοπικού Συνδέσμου Βιομηχάνων.

Πάτρα

Μαζική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο ράκλειο της Κρήτης. Στην κινητοποίηση ξεχώρισε η συγκροτημένη παρουσία των εργαζομένων με το παράρτημα του σωματείου τους από την επιχείρηση «Καρφούρ», το μπλοκ των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και οι εργαζόμενοι με το Σωματείο Πετρελαιοειδών. Μαζική ήταν και η κινητοποίηση στα Χανιά.

Ρόδος

Νέες παρουσίες συνταξιούχων και νεολαίων «μέτρησαν» χτες οι ταξικές δυνάμεις στη Ρόδο στην πικετοφορία που πραγματοποίησαν το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, σε νησιά και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας.
Κάλεσμα σε αγώνα για να μη δουλεύει κανείς χωρίς Σύμβαση και δικαιώματα απηύθυναν και όσοι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και σε πόλεις της Ηπείρου.

Πηγές: 902 και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.