Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Μανωελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Μανωλάδα: Κέρδη βγαλμένα με αίμα διαχρονικά (VIDEO του 2008)

Δείτε το ρεπορτάζ από το αρχείο της τηλεόρασης του «902», που καταγράφει τα γεγονότα του 2008

Η επίθεση στη Μανωλάδα δεν είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση και τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πίσω από προσπάθειες να ερμηνευθεί το γεγονός της εγκληματικής επίθεσης ως «ακραίο», μεμονωμένη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη ή μια πράξη που κάποιοι ξεπέρασαν τα «όρια», επιχειρείται να αποκρυφτούν οι βαθύτερες αιτίες που γεννούν και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν - και θα συνεχίσουν να οδηγούν - σε τέτοια και ανάλογα γεγονότα.
Είναι γεγονός ότι όλοι γνώριζαν. Από τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, της Περιφέρειας, ως την κυβέρνηση, όλοι γνώριζαν το καθεστώς δουλείας που επικρατεί ακόμη στη Μανωλάδα. Εξάλλου, το 2008 και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ίδια ακριβώς περιοχή, για τον ίδιο ακριβώς λόγο και είχε καταγράψει η κάμερα της τηλεόρασης του «902», δεν είναι μακριά.
Όσοι σήμερα βγαίνουν και κλαίνε, ανακαλύπτοντας την Αμερική, είναι οι ίδιοι που όταν το ΚΚΕ έλεγε ότι τα κέρδη βγαίνουν με αίμα, το κατηγορούσαν για δυσφήμηση της εθνικής οικονομίας. Αστικό κράτος, οι νόμοι του και οι κυβερνήσεις οπλίζουν το χέρι των καπιταλιστών για να εγκληματούν κατά των εργατών. Εξάλλου και η εικόνα της Μανωλάδας, του 2013 και του 2008, δεν είναι «εικόνα» από το παρελθόν, δεν είναι μια «εκτροπή» του παρόντος, είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για όλη τη χώρα, σε ολόκληρη την εργατική τάξη, σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Είναι η νέα Ελλάδα της «ανάπτυξης», της «ανασυγκρότησης» και της «ανταγωνιστικότητας» όσο κουμάντο στην οικονομία και στην παραγωγή θα κάνουν οι καπιταλιστές.
Δημοσίευση: Πέμ, 18/04/2013 - 23:14
Κατηγορία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.