Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

11+3 σημεία (και τέρατα) για το "θαύμα" του ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ ο ΣΚΑΪ, όπου προηγείται ο Σαμαράς με ένα εκατοστό;
Γκάλοπ κι ο enikos, με μισό πόντο παραπάνω τον Τσίπρα.
Ο θεός να βάλει το χέρι του!

Μιας και άνοιξε λοιπόν η κουβέντα, να σημειώσω τα εξής:
1.     Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα 4πλασιάστηκε (12, 24, 48) σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, με το ρυθμό αμοιβάδας, και συνιστούσε μια κοινωνική ανωμαλία, που μας ταλαιπωρεί επί 30 χρόνια.
2.     Ο ΣΥΡΙΖΑ του νέου Αντρέα , σε μια μόνο διετία κατάφερε να υπερ4πλασιάσει (από 4 σε 17), τη δύναμή του, και μέσα σε ένα μήνα να πηδήξει στο 27% (σχεδόν 6 φορές επάνω), με ένα κίνημα (σε κοινωνικό και –κυρίως– συνδικαλιστικό επίπεδο) κατώτερο (κατά κοινή ομολογία) των συνθηκών που βιώνουμε.
Αυτό το άλμα είναι (σίγουρα) κοινωνική εκτροπή. Ελπίζουμε(;) να μη μας γυρίσει 30 χρόνια πίσω.
3.     Ένα κόμμα διέπεται από αρχές και θέσεις και δεν τις επινοεί, ή ψάχνει να τις βρει, ανάλογα με την εκλογική του δύναμη.
4.     Οι συνιστώσες σε ένα κόμμα, δεν είναι κάτι κακό, αρκεί να κάνουν μια συνισταμένη που να οδηγεί κάπου. Να έχει στόχο. Αν ο στόχος είναι «να το παλέψουμε» μέσα στην ΕΕ, τότε τραβάμε όπου λάχει. Και η συνισταμένη πάει περίπατο, χωρίς να παράγει έργο.
5.     Το θαύμα με τον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι οι 12 συνιστώσες του συνίστανται, έγιναν κόμμα, δεν έχουν πέσει σε κώμα, και δεν έχουν γίνει «εις τα εξ ων συνετέθησαν» ακόμα, αφού αλλάζουν σημαίες σαν πουκάμισα.
6.     Το μεγάλο κόλπο του καπιταλισμού είναι το μνημΟνιο του ΜΑαστριχτ (με τις 4 ελευθερίες του). Το ενιαίο νόμισμα (2002), είναι το επιστέγασμά του, με το οποίο εκχωρήθηκε το χρήμα (δημοσιονομική πολιτική) στις τράπεζες. Τα μνημόνια της δανειακής σύμβασης (2012) είναι ένας τυφλοσούρτης για πρόθυμους, μαθητευόμενους μάγους. Σφραγίζουν απλώς μια 20ετή προσπάθεια (από το 1992) που οδηγεί από το «όνειρο» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στον  εφιάλτη του Ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού.
7.     Ε.Ε: Αυτή είναι η «κυρίαρχη πολιτική». Και απέναντι σε αυτήν την πολιτική επιβάλλεται να οργανωθεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία.
8.     Η έξοδος μόνο από το Ευρώ (ή μόνο από το μνημόνιο), είναι εκ-λογική απάτη.
9.     Ένα «μέτωπο» που θα χωράει όλους τους «καλούς» με μίνιμουμ πλαίσιο τα μνημόνια, ενώ η Ε.Ε. θα παραμένει στη θέση της, είναι σαν να χτυπάμε το μέτωπό μας στον τοίχο. Άσε που μπορεί να μας ανοίξουνε το κεφάλι.
10.  Ευρώ ή Δραχμή; Ο Ευρώ(ν) τη δραχμή -εντός ΕΕ- αμειφθήσεται!
11.  Και να μην ξεχνιόμαστε: Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ένα μικρό ποίημα του Χριστιανόπουλου: «Τα πρόβατα απήργησαν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής».

Υ.Γ.
1.  Επισκεφτείτε (ξανά) την ιστοσελίδα της ΚΟΕ να (ξανά)θαυμάσετε δηλώσεις μετανοίας για «παλιές αφίσες με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, (αφού είναι γνωστό) το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ». Αχ! πού ’σαι νιότη πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

 
Αριστερά: Το ΝΑΤΟ... φεύγει, αλλά η αφίσα μένει.
Δεξιά: Η Ευρωζώνη ζει και βασιλεύει, και η αφίσα αποκαθηλώνεται.

Εδώ, θα δείτε όλα τα λάβαρα της επαναστατικής συνιστώσας εκτός από το επίμαχο.

Ταυτόχρονα καταπίνει αμάσητο το γνωστό πρωτοσέλιδο photoshop της ΑΥΓΗΣ που της απαλλοτρίωσε άστρα και σφυροδρέπανα "για να μην τρομάξουμε τις αγορές".

Για όσους το έχασαν.

Αλλά, όταν η ίδια αυτοαπαλλοτριώνει μέχρι και φωτογραφίες της από τις πορείες, τι να πει στους άλλους; Πέντε (5) βουλευτές είναι αυτοί. Στην Περιφέρεια, μάλιστα.
2.  Και μια ματιά στον Επαναστατικό Μαρξισμό της ΔΕΑ, όπου «οι εργάτες θα πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου». 
Φαίνεται, όμως, ότι αυτός (ο πλούτος) μόνο στα χωράφια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μπορεί να καρπίσει.
3.  Όσο για το Αριστερό Ρεύμα –«Τον σκληρό αριστερό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ» (με την έγκριση του Θέμου), που έχει μεν αποκηρύξει το Μάααστριχτ (αλλά όχι τις παραφυάδες του)– εδώ παιδιά κάποιος πρέπει να κλείσει την πόρτα. Μπάζει! Αν σας ενδιαφέρουν οι... λεπτομέρειες διαβάστε την «αποκαλυπτική συνέντευξη» του Π. Λαφαζάνη στον χειμαρρώδη Lenin Reloaded.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.