Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΔΑ, ΒΑΣΕΙΣ και ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Ο πόλεμος είναι η καλύτερη επιχείρηση.
Επενδύστε σ' αυτόν τα παιδιά σας.


Το ορμητήριο: Η Σούδα υποχρεούται να προσφέρει ακόμα
φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν, ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα,
ακόμα και φροντίδα «μεταφοράς σωρών».

*

16/3/2003. 2000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη βάση της Σούδας. Στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δέχτηκαν δακρυγόνα.

*

Από κινητοποίηση του λαϊκού κινήματος, τον Μάρτη του 2011,
έξω από τη βάση της Σούδας

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (1990): Στο αποκαλυπτικό, εξαιρετικά ενδιαφέρον και άκρως επίκαιρο βιβλίο του «Βάσεις, αίμα και πετρέλαιο» (εκδ. Λιβάνη), ο ερευνητής δημοσιογράφος Κώστας Μάρδας περιγράφει πώς ο πατήρ Μπους σε ειδική τελετή στη Σούδα (19/7/1991), παρόντος του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, απένειμε εύσημα για την «άψογη» λειτουργία της βάσης στον Πόλεμο του Κόλπου:
«Από τις 2/8/1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους, εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 Μ3 υγρών καυσίμων. Λειτούργησε σε 24ωρη βάση, 300-400% από το κανονικό...»

*

«Ω, αεροπλανοφόρον τραγουδάς και πλέχεις»


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002: Με τις εξελίξεις στο Ιράκ, στη Σούδα συγκροτήθηκε Προωθημένη Βάση Υποστήριξης (FLS), αρμοδιότητας ΝΑΤΟ.
Επίσημα στοιχεία του ΓΕΝ: Το τελευταίο διάστημα διακινούνται από τη Σούδα ανά 15νθήμερο 750.000 λίτρα καυσίμου για τα ΝΑΤΟϊκά πλοία.
Για τα αμερικανικά πλοία που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο διατίθενται 180 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου ημερησίως. Μέρος αυτών αγοράζεται από ελληνικές εταιρείες.
Το Πολεμικό Ναυτικό προσωρινώς διαθέτει δύο πετρελαιοφόρα ως συνδρομή στις αυξημένες ανάγκες εφοδιασμού των Αμερικανών.

*

«Souda, Ελλάς»

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, Ι. Μπεγλίτης, Βουλή (Κατά την ψήφιση Σύμβασης για εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στην βάση της Σούδας, την εγκατάσταση βαλκανικής ταξιαρχίας με έδρα τον Τύρναβο καθώς και συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Αγγλία και την Ρουμανία): «Η Σούδα αποτελεί σημαντικό στρατηγικό χώρο που μέσα από την αξιοποίηση του μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».
Για αυτά τα συμφέροντα: 
  • Η Προωθημένη Βάση Διοικητικής Μέριμνας επιφορτίζεται με την παροχή βοήθειας σε επιπλέουσες και αερομεταφερόμενες μονάδες σχετικά με τον ανεφοδιασμό τη συντήρηση τη διεκπεραίωση επιβατών ταχυδρομείου φορτίου και τη δραστηριότητα ιατρικής εκκένωσης προκειμένου να διασφαλίσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων.
  • Το Έθνος υποδοχής - Ελλάδα θα παρέχει υποστήριξη στα αποστέλλοντα Έθνη ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις ενέργειες του ΝΑΤΟ.
  • Με βάση την συμφωνία πολλές από τις υπηρεσίες θα παρέχονται στην συμμαχία ανέξοδα, ενώ πολλές δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο ίδιο μνημόνιο θα απαλλάσσονται από δασμούς φόρους και άλλες χρεώσεις.
  • Στην παράγραφο 1.7 της συμφωνίας αναφέρεται ότι το Έθνος Υποδοχής θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ όπως γραφεία , χώρους στρατωνισμού αποθήκευσης και εγκαταστάσεις.
  • Προσφέρει υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στρατιωτικών προσγειώσεων και επίγειων χειρισμών, τη χρήση των υπόστεγων των στρατιωτικών αεροσκαφών και των χώρων στάθμευσης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
  • Το Έθνος υποδοχής θα επιτρέπει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του Αποστέλλοντος Έθνους να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ακίνητα και την υποδομή εάν αυτά είναι διαθέσιμα ανέξοδα.
  • Η Ελλάδα και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Σούδα υποχρεούται να προσφέρει ακόμα φως νερό, τηλέφωνο δωρεάν, ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, ακόμα και φροντίδα «μεταφοράς σωρών».
Το κόστος για όλα αυτά εκτιμάται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα απολεσθέντα από δασμούς και φόρους έσοδα.

*


193 ΜΟΙΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ
Στρατιώτες υπογράφουν κείμενο ενάντια στον πόλεμο

«Λέμε όχι στον πόλεμο και στη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν»

ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2013: «Είμαστε στρατιώτες της 193 ΜΠΕΠ που παρακολουθούμε με φρίκη το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος του συριακού λαού. Με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων (που με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα δείχνουν πως χρήση των επικίνδυνων χημικών κάνουν οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις), οι ΗΠΑ και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους του πετρελαίου.
Γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, αντίθετα όποτε τους βόλευε τα τσαλαπατούσαν.
Είναι ακριβώς η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησαν πριν μερικά χρόνια για να κάνουν το ίδιο και να αιματοκυλίσουν το λαό του Ιράκ.
Οι Ελληνες στρατιώτες έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρας μας. Η όποια συμμετοχή, έμμεση ή άμεση, της Ελλάδας στον πόλεμο εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας και την άμυνα.
Ως παιδιά του ελληνικού λαού ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα και απαιτούμε: 
  • Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε σε υποδομές, ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό εναντίον της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.
  • Μαζί με το λαό λέμε όχι στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.