Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ─ «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές»

ΕΕΔΥΕ
Εκδηλώσεις στα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
*
Τρίτη 6 Αυγούστου
  • Αθήνα, 8 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
  • Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο
  • Χανιά, 8.30 μ.μ., στο Ενετικό Λιμάνι
*
Με το σύνθημα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές» η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη πραγματοποιεί συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. για τα 74 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Στα πλαίσια της αντιιμπεραλιστικής εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, μουσικό πρόγραμμα από τον Γιώργο Σαρρή, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

ΕΔΥΕΘ
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση για το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945
Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) θα πραγματοποιήσει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση τιμής και αγώνα για τα θύματα των πυρηνικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ, πριν από 74 χρόνια, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΥΕΘ, στις 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Λευκό Πύργο.
Καλεί τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης, τα σωματεία του ταξικού εργατικού κινήματος, τις οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στις 6 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στο Λευκό Πύργο.

Εκδήλωση, διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων πίσω από το Γιαλί Τζαμισί και θα περιλαμβάνει ομιλία από το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Νικήτα Μελισσάκη. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».
Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, καλεί σε συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου στις 8:00 μ.μ. απ' όπου θα ξεκινήσει λαμπαδηδρομία στον Παραλιακό Μόλο.
Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:
«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.
Θερμές εστίες και εστίες πολέμου καίνε σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο, τη στιγμή που συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός.
Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) και απειλεί τους λαούς, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Η Ρωσία και η Κίνα δηλώνουν έτοιμες να μπουν στη θανάσιμη αντιπαράθεση για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υλοποιεί την ευρωΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Θα διατηρήσει το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και θα υλοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο κ.α.
Το λιμάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟικού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Ο Άραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Οι δρόμοι και τα λιμάνια της Β. Ελλάδας, που είναι κρίσιμα για τη διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων, αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει το μύθο πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχει πλούσια ιστορική πείρα από την πορεία του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η προσπάθεια της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Κύπρο με την πραγματοποίηση αυθαίρετων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού με μοντέλο τη Συμφωνία των Πρεσπών και κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία.
Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης. Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μ.μ. και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Η ΟΓΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της,
«να βροντοφωνάξουμε ότι αποφασιστικά αντιπαλεύουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ που εγκυμονούν πολέμους απειλώντας όλους τους λαούς του κόσμου (...) Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, όταν ο λαός μας μαστίζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ (...) Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΕΕΔΔΑ
Χιροσίμα και Ναγκασάκι
6 και 9 Αυγούστου 1945
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν την 74η επέτειο από τις ιμπεριαλιστικές πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.
«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η αποφασιστική συμμετοχή όλου του λαού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όχι μόνο γιατί δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το τερατώδες έγκλημα που διαπράχθηκε από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ενάντια στο γιαπωνέζικο λαό, πριν από 74 χρόνια και γιατί οφείλει να καταδικάσει και όλα τα διαχρονικά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ενάντια σε όλους τους λαούς σε κάθε γωνιά της γης.
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πια πολύ καλά ότι η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα χνάρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας μας, θα συνεχίσει να θυσιάζει τα συμφέροντά του στο βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, να δυναμιτίζει την ειρήνη στην περιοχή με πρόσχημα τη συμμετοχή των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών στη μοιρασιά της πίτας "για το καλό του λαού μας", να υποχρεώνει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν σε επεμβάσεις και πολέμους, στη διαπάλη τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η Κίνα και η Ρωσία, να δέχεται να παίζει το ρόλο του "μεντεσέ" του ΝΑΤΟ στα βρώμικα παιχνίδια διείσδυσής του στα Βαλκάνια, να εφαρμόζει τη ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών, να σιωπά μπροστά στο έγκλημα της εκμετάλλευσης της ελληνοτουρκικής διένεξης για την υφαρπαγή των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, να αποδέχεται την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που δημιουργεί τεράστιες μεταναστευτικές ροές με εκατόμβες ξεριζωμένων και νεκρών στα νερά του Αιγαίου και του Έβρου. Σε ένα κατάλογο απολογισμού χωρίς τελειωμό.
Είναι καιρός να αποφασίσουμε να πούμε εμείς το "όχι" στα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια, γιατί η αντίθεση στον ιμπεριαλισμό είναι ο μόνος δρόμος για να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή που μας αξίζει.
Όλοι την Τρίτη 6 Αυγούστου 8.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Για να τιμήσουμε τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα μας».

Σε άλλες πόλεις
-- Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση τιμής και αγώνα πραγματοποιεί την ίδια μέρα και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Καλεί τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης, τα σωματεία του ταξικού εργατικού κινήματος, τις οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στις 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο.
-- Εκδήλωση πραγματοποιεί την Τρίτη και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στις 8.30 μ.μ., στο Ενετικό Λιμάνι, πίσω από το Γιαλί Τζαμισί. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον Νικήτα Μελισσάκη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».
-- Τέλος, σε συγκέντρωση - ομιλία καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, στις 8 μ.μ. στην είσοδο του Τελωνείου, από όπου θα ξεκινήσει λαμπαδηδρομία στον Παραλιακό Μόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.