Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Τα αλμουνοειδή

Christodoulakis – Alogoskoufis
ή μάλλον
Alogodoulakis – Christoskoufis
Δημιουργικότατοι και οι δύο εξακολουθούν να εγγράφουν, με τη λογιστική του Καραγκιόζη, πλασματικά «έσοδα» στον προϋπολογισμό και να προγράφουν το μέλλον μας. Προς δόξαν των τραπεζών και των κερδοσκόπων.

Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα δύο πολιτικά μεγέθη; Τότε ένας «οικονομολόγος διεθνούς εμβέλειας» είχε προκαλέσει την πολυσυζητημένη απογραφή. Και ο Ιζνογκούντ δεν είχε γίνει ακόμα χαλίφης στη θέση του χαλίφη.


«Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι οικονομολόγος διεθνούς εμβέλειας, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά των κοινοτικών οργάνων και δεν έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει από την πρώτη στιγμή τα λαμόγια του Γενικού Λογιστηρίου και προπαντός της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία του συνιστούσαν να συνεχίσουμε την απάτη της δημιουργικής λογιστικής, δηλαδή την τήρηση των διπλών βιβλίων, για να κοροϊδέψουμε ακόμη μια φορά τους «κουτόφραγκους». Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο νέος υπουργός τούς πέταξε με τις κλωτσιές από το γραφείο του, δίνοντας εντολή να δώσουν στους εκπροσώπους της Eurostat, που από την Παρασκευή συλλέγουν στοιχεία για την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους πραγματικούς λογαριασμούς εσόδων και δαπανών του Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα ακύρωσε τη ρύθμιση του προκατόχου του κ. N. Χριστοδουλάκη να μεταφερθούν τα έσοδα από τον ΦΠΑ που εισπράχθηκαν στο πρώτο δίμηνο του 2004 στο 2003, για να συγκρατηθεί το έλλειμμα στο 1,7% του ΑΕΠ».
Στι 04/10/05 ο k. Alogoskoufis επιμένοντας στην τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου έλεγε: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις δυνατότητες «ευελιξίας» που προσφέρουν οι κανόνες της Eurostat και δεν κάνει χρήση της «δημιουργικής λογιστικής».
(Όλες οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Κι ύστερα εμφανίζνται οι Αλμούνιες, πιέζοντας για νέα αυστηρότερα μέτρα «και ζητούν πρόσθετους φόρους, λιτότητα στους μισθούς, ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αλλά και επίσπευση της λεγόμενης ευελιξίας στην ελληνική αγορά εργασίας» προδιαγράφοντας σκληρή φτώχεια για τη χώρα μας τη διετία που έρχεται.

Και τα αλμουνοειδή κάνουν τεμενάδες: Αχαρακτήριστοι και απρόσωποι λογιστές στη δούλεψη των Βρυξελλών. Σφουγκοκωλάριοι χατζατζάρηδες των αγάδων της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.