Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Συνέδριο, 27-28/4/2013

Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ

Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ (VIDEO)

Δείτε εδώ τη μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα "Μοντέρνοι Καιροί".

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, 27 & 28 Απρίλη 2013, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον κορυφαίο διανοητή, δραματουργό ποιητή και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Κλείνοντας τις εργασίες του η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού τόνισε ότι με το συνέδριο αυτό δεν τελειώνει η ενασχόληση του Κόμματος με τον Μπρεχτ, αλλά τώρα αρχίζει.

Σημείωσε ότι ο Μπρεχτ είναι ο ποιητής της διαλεκτικής και ανέδειξε την ανάγκη να ασχοληθούμε βαθύτερα μαζί του, πράγμα που αποτελεί έναν από τους στόχους το επόμενο διάστημα.

Ο Μπρεχτ, είπε, πρέπει να φτάσει στους πραγματικούς του αποδέκτες, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και γι' αυτό χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι μαζικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και οι καλλιτέχνες δημιουργοί που πρέπει να συμβάλουν καθοριστικά σε αυτήν την προσπάθεια.

Σημείωσε επίσης ότι δημιουργείται η ανάγκη να μεταφραστούν στα ελληνικά ακόμη περισσότερα έργα του και κάλεσε όλους να προμηθευτούν το νέο τεύχος του περιοδικού «ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» που είναι αφιερωμένο στον Μπρεχτ.

Τέλος, είπε ότι η προσπάθεια του ΚΚΕ που έχει ξεκινήσει με τα επιστημονικά συνέδρια θα συνεχιστεί και ανήγγειλε ότι το επόμενο συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στον Ναζίμ Χικμέτ (δείτε το σχετικό βίντεο).

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με βιογραφικά στοιχεία και καθοριστικούς σταθμούς στη ζωή του Μπ. Μπρεχτ που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της κοσμοαντίληψης και της προσωπικότητάς του.

Εμπεριείχε σκηνές από ιστορικά αρχεία, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και ήταν μια προσπάθεια προσέγγισης της αντίληψης του Μπρεχτ για τη ζωή και πώς συμβάλλει η τέχνη στην αλλαγή του κόσμου.

Στο άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου είχε δοθεί  μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μοντέρνοι Καιροί».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.
Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ με θέμα: «Μπέρτολτ Μπρεχτ, για το απλό που είναι δύσκολο να γίνει».
Το σύνολο των εισηγήσεων του συνεδρίου περιέχεται στις παρακάτω ενότητες:

Δημοσίευση: Κυρ, 28/04/2013 - 22:07
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 29/04/2013 - 12:43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.