Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Χοσέ Μαρτί: Ο ποιητής-μαχητής της Κουβανικής ανεξαρτησίας ‒ Μικρό αφιέρωμα, με αφορμή την εκδήλωση αλληλεγγύης της 1 Μαρτίου 2015 στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας

Ο Φιντέλ στην Πλατεία της Επανάστασης Χοσέ Μαρτί. Φωτό του 2003. (Πηγή: Agência Brasil, Author Ricardo Stuckert/ABr. Aπό wikipedia).Πλατεία της Επανάστασης, 2003

ΣΕΒΟΜΑΙ όποιον με μια δυνατή
Έναν τύραννο κάτω σωριάζει:
Τον τιμώ και σταλιά δε με νοιάζει
Ποιας πατρίδας το χώμα πατεί.

Χοσέ Μαρτί, Απλοί Στίχοι
Μετάφραση Μπάμπης Ζαφειράτος

Πολιτιστικός Σύλλογος
"Χοσέ Μαρτί"

Με την ευκαιρία των 162 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού ήρωα της Κούβας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση για τη αλληλεγγύη με την αγωνιζόμενη Κούβα σήμερα.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»
josemartigr@gmail.gr

Με την εκδήλωση αυτή χαιρετίζουμε τον 16άχρονο διεθνή αγώνα που συνέβαλε στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών επαναστατών από τις φυλακές των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβρη.

ΚΚΕ: Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους ‒ Νέοι αγώνες για χειραφετημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα ‒ Η πραγματική ελπίδα είναι στον ταξικό αγώνα, στον παλλαϊκό αγώνα


Συνέχεια και αρχή
Το ΚΚΕ, την προεκλογική περίοδο αλλά και πολύ πιο πριν, έλεγε στο λαό πως δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια κυβερνητική εναλλαγή μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Το πολύ που μπορεί να αλλάξει είναι ο τρόπος εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής στήριξης των μονοπωλίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου, του στόχου της ανάκαμψης.
  • Γι' αυτό, έθετε ως κριτήριο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα την ανάγκη συγκρότησης ισχυρής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης ικανής να αντιπαλέψει την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, να υπερασπίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
  • Προέβαλλε ότι η μόνη δύναμη που μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα στήριξης και οργανωτή αυτής της αντιπολίτευσης είναι το ΚΚΕ, τόσο με τη δράση των δυνάμεών του στο κίνημα, όσο και αξιοποιώντας την παρουσία του στη Βουλή.

Γ. Βαρουφάκης: Οι ισοσκελισμένοι φόροι με το πατριωτικό καθήκον, οι ασφαλιστικές ιδιωτικοποιήσεις για το κεφάλαιο, το προπέτασμα ανθρωπιστικής κρίσης για τα αντιλαϊκά μέτρα, και τα ψίχουλα των νομοσχεδίων για την ακραία μνημονιακή φτώχεια


Γ. Βαρουφάκης: Θα βάλω έκτακτο φόρο αν χρειαστεί!
Δημοσίευση: Σάβ, 28/02/2015 - 10:42
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 28/02/2015 - 11:00
Στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία για την επέκταση του προγράμματος προχωράει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα στρώνει το έδαφος για τη λήψη ιδιαίτερα σκληρών μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί έκτακτος φόρος.
«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΣΚΑΙ», προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω».

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σύνταγμα: Κόμμα παντός καιρού ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Κοίτα! Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γιατί ο αγώνας είναι δίκαιος. Θα είμαστε πανταχού παρόντες! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Παρ, 27/02/2015 - 19:57
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 27/02/2015 - 21:11

Αψηφώντας τη συνεχή βροχόπτωση, εργαζόμενοι άνεργοι νέοι, νέες, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πως  η «καλύτερη διαπραγμάτευση» είναι η οργάνωση της πάλης του λαού απέναντι στο σύστημα που γεννά τα μνημόνια. Από νωρίς, μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν στα μέρη όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, σε Ομόνοια, Στύλους Ολυμπίου Διός, Άγαλμα Κολοκοτρώνη και Μοναστηράκι για να πορευθούν στη συνέχεια προς το Σύνταγμα.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που είχε προμετωπίδα «Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών - Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  (Η ομιλία θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση, αύριο Σάββατο 28/2, στις 12.00, από το κανάλι ΝΕΡΙΤ plus).

Αφού, ρε ρεντίκολα, μόνοι σας λέτε ότι ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο υπογράψατε! ‒ Φέρτε το στη Βουλή, ρε! ‒ ΝΔ: Μην φοβάστε, θα το ψηφίσουμε εμείς ‒ Όταν ο ΠιΛαφ το 2011 κατέθετε ερωτήσεις ‒ Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!


Η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή άποψη στο Μαξίμου και στους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι η συμφωνία να έρθει στη Βουλή ώστε να σηματοδοτηθεί με την ψήφο των βουλευτών η «νέα συμφωνία». 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση για το αν η συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, ή όχι.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σήμερα, στον ΣΚΑΙ, ότι
δεν πρόκειται περί νέας συμφωνίας, αλλά περί επέκτασης της προηγούμενης. (Άρα, ρε ρεντίκολα: ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο υπογράψατε!)

ΣΕΒαστοί και ΣΥΡΙΖΑριοι

Έπιασαν τόπο τα μαθήματα...

Το κάλεσμα του ΣΕΒ
Για όσους έχουν αμφιβολίες για το χαρακτήρα της συμφωνίας και της «λίστας μεταρρυθμίσεων», στις οποίες κατέληξαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι «θεσμοί» (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), ας ρίξουν μια ματιά στη χτεσινή ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. (Μποτίλια)
Διαβάζουμε λοιπόν:
«Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Αλλωστε εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν. Αρκεί να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες».
Και συνεχίζει:

Το ΚΚΕ δεν ξεχνά ποτέ τον ταξικό αντίπαλο


«Τώρα το θυμήθηκε το ΚΚΕ..;»
Το ΚΚΕ, με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις και το κυοφορούμενο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο - πρόγραμμα - συμφωνία - σύμβαση - «γέφυρα» ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν, διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία ανάμεσα σε συγκυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση, που όχι μόνο δεν πειράζει ούτε μία τρίχα από τους προηγούμενους νόμους που έχουν ψηφιστεί, στο πλαίσιο των μνημονίων, αλλά προετοιμάζει για νέα δεινά που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού.
Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ την Τετάρτη κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων που απορρέουν από αυτά και είναι η ουσία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

"Αντικυβερνητικό" συλλαλητήριο; Ο εργάτης δεν είναι "αντικλέφτης", είναι ιδιοκτήτης του κόπου του


Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. 
  • Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων.
  • Ανάκτηση απωλειών.
  • Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. 
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. 

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Δια χειρός Αντώνη:

Δεν ξέρω κανένα "αντικυβερνητικό" συλλαλητήριο...

...Ξέρω ότι ο λαός έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και τα δικαιώματά του απ' όσους τα καταστρατηγούν. Ξέρω ότι ο λαός πλήρωσε όλη την κρίση και δεν παίρνει τίποτε. Ξέρω ότι ο λαός, στο σύνολό του, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου ιδεολογικά, ανεξάρτητα αν έχει επίγνωση του γεγονότος, είναι θύμα εκτεταμένης κλοπής. Κλοπής της υπεραξίας που παράγει, και κλοπής και του μισθού που είναι αποτέλεσμα της πρώτης κλοπής.
Ξέρω ότι δεν εκχωρώ σε καμία κυβέρνηση το δικαίωμα όχι μόνο να συνεχίζει την επιδρομή στα θύματα κλοπής αλλά και να ετεροκαθορίζει την αντίδρασή τους ως "αντικυβερνητική".
Ο εργάτης δεν είναι "αντικλέφτης", είναι ιδιοκτήτης του κόπου του.
Και οι διαδηλώσεις του δεν είναι "αντι" οτιδήποτε, είναι φιλεργατικές και φιλολαϊκές διαδηλώσεις.
Λαός και εργατιά που δεν αγαπούν τον εαυτό τους, που δεν είναι φίλοι του εαυτού τους, είναι απλά δούλοι.

Ζαν Ζαν Βαρουσώ: Η αβάσταχτη μαλθακία της δημιουργικής ασάφειας (3 VIDEO)


Βαρουφάκης: Σκόπιμα ασαφής η συμφωνία του Eurogroup
Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει ποιος του ζήτησε να είναι ασαφής η συμφωνία και λέει ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ.
Αποκαλυπτικός ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο τελείωσε και μιλά για το παρασκήνιο της συμφωνίας του Eurogroup στο οποίο του ζητήθηκαν να υπάρχουν οι ασάφειες στην πρόταση. 
«Είμαι μια μεγάλη επιτυχία. Πέντε χρόνια η Ευρώπη σύρεται σε μια μια μνημονιακή διαδικασία από το 2010. Αυτή την αυτοματοποιημένη λιτότητα, δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση δεν αφήνει τους λαούς της ευρωζώνης να έχουν μια ελπίδα.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Φάτε ρε αξιοπρέπεια ισοδύναμη με 751 ευρώ!

‒Τι άλλο θέλετε, ρε;
"Οι Έλληνες δεν θέλουν λεφτά ή δουλειές, θέλουν αξιοπρέπεια"

«Το ότι θα έχουμε μία σχέση και ότι θα ελεγχόμαστε από τους θεσμούς αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θέλουμε να ανεχθούμε αλλά και κάτι που επιδιώκουμε» τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια "και αυτό τους το έχουμε δώσει" υποστήριξε.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως καταστροφικό για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έναν στόχο για πρωτογενές πλεονάσματα άνω του 1,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5-7 έτη. Ακόμη, συνέδεσε ευθέως την ανάκαμψη της οικονομίας με την αποπληρωμή των πιστωτών της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού: Δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή(!!!) ‒ Γιάννης Γκιόκας: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση. Το συλλαλητήριο 27/2 δυναμική παρέμβαση στις εξελίξεις (AUDIO)


Συνέντευξη του Γ. Γκιόκα στο ρ/σ «Παραπολιτικά FM» (AUDIO)
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 14:51
Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα, μέλους της ΚΕ, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και βουλευτή του ΚΚΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Φλεβάρη 2015.
Ερωτώμενος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επισημαίνοντας ότι σηματοδοτεί αυτό που πρέπει να διεκδικήσει ο λαός, την ανάκτηση των απωλειών του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που κοροϊδεύει το λαό όταν λέει ότι το μνημόνιο τελείωσε και την ίδια στιγμή αρνείται να δώσει ένα μικρό μέρος από τις απώλειες, ακόμη και τα ψίχουλα που είχε υποσχεθεί.
Συγκυβέρνηση: Δεν διευκρινίζει εάν η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 16:33
Αποφεύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι νομικά δεν απαιτείται η επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, δημιουργώντας εύλογα υποψίες ότι αναζητούνται τρόποι για να αποτραπεί η σχετική συζήτηση.
«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς», δήλωσε στο «Βήμα Fm».
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να απαντήσει εάν η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες» απάντησε στη σχετική ερώτηση.
Σε άλλη συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» επανέλαβε ότι δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ενώ, ερωτώμενος εάν θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάντησε:
«Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ειδικά για τέτοια θέματα, στο λεξιλόγιο αυτής της κυβέρνησης».

«Δημιουργική ασάφεια» ή εξοντωτική σαφήνεια; ‒ Με την αριστερή στήριξη του ΣΕΒ


Ούτε “δημιουργική”, ούτε “ασάφεια”

Νίκος Μπογιόπουλος

    Τι κείμενο είναι αυτό που έστειλε η κυβέρνηση με τις «μεταρρυθμίσεις» της στις Βρυξέλλες, το οποίο έγινε δεκτό μετ’ επαίνων από τους «εταίρους»; Είναι ένα κείμενο… «δημιουργικής ασάφειας» απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη και ταυτόχρονα κλείνουν πονηρά το μάτι υπονοώντας ότι μέσω αυτής της… «δημιουργικής ασάφειας» θα πετύχουν εκείνες τις θεαματικές ντρίμπλες που θα ζαλίσουν την «θεσμοτρόικα» και έτσι θα εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική…
    Ας αφήσουμε κατά μέρος αν η επίκληση στις επίδοξες μελλοντικές ντρίμπλες γίνεται για να ξεγελαστεί η «θεσμοτρόικα» ή για να «αποκοιμηθεί» ο ελληνικός λαός, και πάμε να δούμε το κείμενο αυτό καθ’ αυτό ώστε να διαπιστώσουμε, τελικά, πόσο «δημιουργικό» και πόσο «ασαφές» είναι.
    Διαβάζουμε στο (και αποκαλούμενο) «μέιλ Βαρουφάκη»:

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η νέα «συμφωνία της με τους τρεις θεσμούς», η πρόταση νόμου του ΚΚΕ και η λαϊκή απάντηση με το συλλαλητήριο της 27/2//2015 (VIDEO)

Οι δυσκολίες της ρήξης με την ΕΕ είναι λιγότερες από τη μόνιμη ασφυξία του λαού


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 13:47
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 26/02/2015 - 13:56
Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.
Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση».


Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 10:19
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 26/02/2015 - 14:20
Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015. 
Παρατίθεται η συνέντευξη:
- Πολύ ωραίο το σποτάκι του Κόμματος. Ο κόσμος νομίζει ότι το ΚΚΕ είναι ένα πράγμα το οποίο μυρίζει ναφθαλίνη, ότι είναι σκουριασμένο, ότι είναι απομονωμένο. Έτσι ερχόσαστε και πιο κοντά στην κοινωνία και με λίγο χαμόγελο να περνάτε σκληρά πολιτικά μηνύματα στην κοινωνία.
- Είναι ζωντανή δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και αυτό το αποδεικνύει δεκαετίες τώρα. Είναι μπροστά παντού στα λαϊκά προβλήματα, παλεύει, αγωνίζεται, δημιουργικά συζητά, ενημερώνει. Αυτό άλλωστε κάνουμε και αύριο, όχι μόνο με το σποτάκι αυτό.

Στη Ζωή μου σας λέω: Καταψήφισε. Περιστερά ο ΠιΛάφ, η Ραχήλ κουράστηκε κι έφυγε, αλλά αν ήταν..., και 40 ακόμα παληκάρια/ρες, διαφωνούν με τα 3 παιδιά Βολιώτικα και σας δουλεύουν ασύστολα


Καταψήφισε τη συμφωνία με τους δανειστές η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή της Ζ. Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό». 
του Δημήτρη Χατζηνικόλα
| upd:  
Τις αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές ανέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πιο ηχηρή το «κατά» της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπουλου. 
Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις ήταν αυτή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό». 

Μηλιός - Λαπατσιώρας - Σωτηρόπουλος: «Κακά στημένη διαπραγμάτευση είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια» ‒ Καρφώνουν τα λάθη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση ‒ Ολόκληρο το άρθρο ‒ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ! (VI)

Να πας να παίξεις με τα τρενάκια του αρχηγού σου!
Ένας Παφίλης απ' το παρελθόν, ένας Μηλιός... απ' το μέλλον και κάτι τρενάκια παιδικά (VIDEO) ‒ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΡΕ ΣΕΙΣ! ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΡΕ ΣΕΙΣ! (V)

Μεγάλα λάθη του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μεγάλες υποχωρήσεις εντοπίζει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε κοινό του άρθρο με τον Σπύρο Λαπατσιώρα που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο που διδάσκει ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σε κοινό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «κακά στημένη τη διαπραγμάτευση», τονίζουν ότι το υπουργείο οικονομικών ήταν απροετοίμαστο και κάνουν λόγο για άλμα στο κενό με δεμένα μάτια.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για: 

«απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση. Ακόμη και στο Παράρτημα που δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ ως τεχνική σύνοψη φαίνεται το επιφανειακό επίπεδο. Επιπλέον, σε αυτό γίνεται η κρίσιμη παραδοχή ότι η βιωσιμότητα του χρέους συνδέεται με τα πρωτογενή πλεονάσματα (θέση που συνιστά σημαντική στρατηγική υποχώρηση)».
Ταυτόχρονα επισημαίνει πως:

Μύρισε ξεφτίλα ‒ Η Μπαλάντα του Χημείου (VIDEO)

Η Μπαλάντα του Χημείου

Στίχοι/Παρουσίαση : Afaza, Retro, Ογδόντα4
Παραγωγή: Ογδόντα4
Μίξη/
Visuals: Numberless


Μύρισε ξεφτίλα
 
Η επαναλαμβανόμενη βλακεία καταντάει προκλητική.
Άνθρωποι με μόνο σκοπό την αυτοπροβολή, έπιασαν ξανά στο στόμα τους ιδανικά και αξίες για τα οποία Κομμουνιστές, έχουν δώσει όλη την ζωή τους. Σαν υποστηρικτές αυτών των αγώνων και της ιδεολογίας μας, νιώθουμε το χρέος να μπούμε στο στόμα του λύκου απαντώντας σε αυτό το αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με τον δικό μας τρόπο.
Αυτή είναι η απάντηση μας...
ΥΓ 1: Θα μπλέξουμε με τα πίτουρα και ας μας φάνε οι κότες.
ΥΓ 2 : Είναι και ο οπορτουνισμός ταξικός εχθρός.
 


Rebellion Connexion TV
Rebellion Connexion Facebook: https://www.facebook.com/pages/Rebell...
Rebellion Connexion Twitter: https://twitter.com/RebellionCon

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βαρουφάκης στο… Μπρεστ Λιτόφσκ! ‒ Και ο Τσίπρας στην Κόκκινη Πλατεία

Η ελπίδα της αξιοπρέπειας

Ο Βαρουφάκης στο… Μπρεστ Λιτόφσκ!

   Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα τρισχαριτωμένα. Ένα από τα πιο τρισχαριτωμένα είναι και ο παραλληλισμός που γίνεται ανάμεσα στην υπογραφή που έβαλε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο «Eurogroup» με την υπογραφή του… Λένιν και των Μπολσεβίκων στην συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ το 1918…
    Η κυβέρνηση – λέγεται από κάποιους εμβριθείς ιστοριοδίφες – στις διαπραγματεύσεις της με τους «εταίρους» έκανε μια τακτική κίνηση. Αντίστοιχη εκείνης που έκανε τότε ο Λένιν, που αποδέχτηκε την ετεροβαρή συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ ώστε να υπηρετήσει καλύτερα την στρατηγική του. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, αποφαίνονται…
    Σχόλιο πρώτο: Τι λέτε ορέ λεβέντες!

Η Θεσσαλονίκη ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών – Καμιά συμμετοχή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς


Η Θεσσαλονίκη ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών – Καμιά συμμετοχή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

Νικόλαος Μόττας 
Υποψ. Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας
Οπλίτης, 2014 Ε' ΕΣΣΟ
Το τριήμερο 16-19 Φλεβάρη έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη συνέδριο του ΝΑΤΟ με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της βορειοατλαντικής συμμαχίας. 

Η είδηση πέρασε στα “ψιλά” των αστικών ΜΜΕ καθώς τις ίδιες μέρες στις Βρυξέλλες παζαρεύονταν οι νέοι όροι σφαγής του ελληνικού λαού απ' τη νεοεκλείσα συγκυβέρνηση.

Μοναδικές εξαιρέσεις η αρθρογραφία του Ριζοσπάστη και του 902.gr όπου αποκαλύπτονταν σημαντικές πτυχές των στόχων του συνεδρίου της λυκοσυμμαχίας.

Πού σας έχω δει εσάς; (VIDEO)


Χιουμοριστικό βίντεο για τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 25/02/2015 - 17:41
Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που το συνοδεύουν.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα με σύνθημα «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». 
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μια ακόμη Θανάσιμη δόση ‒ Αλλά, ρε σύντροφε, γιατί πυροβολείτε τον πιανίστα πριν ολοκληρώσει τη συμφωνία του; (AUDIO)



Συνέντευξη του Θ. Παφίλη στον ρ/σ «ΣΚΑΙ» (AUDIO)
Δημοσίευση: Τετ, 25/02/2015 - 13:08
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ», το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Φλεβάρη 2015.
Επισήμανε ότι με τη συμφωνία της κυβέρνησης το μνημόνιο συνεχίζεται άθικτο, ενώ παράλληλα στο κείμενο περιγράφονται και νέα μέτρα.
Επίσης αναφέρθηκε στην κατάθεση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.

ΚΚΕ: Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ‒ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού: Άνευ αντικειμένου, σύντροφοι! Αφου δεν υπάρχει πλέον μνημόνιο!!


ΚΟ ΚΚΕ: Κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων
Δημοσίευση: Τετ, 25/02/2015 - 13:16
Πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων, και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων, κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Παρατίθεται η Αιτιολογική Έκθεση της Πρότασης Νόμου, ενώ παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η πρόταση νόμου σε μορφή PDF. 
«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Στην Πρόταση Νόμου
"ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"
Α. Επί της αρχής
Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μια ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εν συνεχεία.
Με την ίδια πρόταση νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Θεσμοί: Η τρόικα έγινε κουαρτέτο! ‒ Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, Παρασκευή, 27 Φλεβάρη, 7 μ.μ.



Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.
Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. 
Ανάκτηση απωλειών.
Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

***
 
Συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής


Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους «τρεις θεσμούς» (όπως συμφώνησαν να αποκαλούν την τρόικα) επιβεβαιώνει ότι αυτό που συνυπέγραψαν οι δύο πλευρές αποτελεί συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προηγούμενου προγράμματος, όπως 
  • η αυστηρή επιτήρηση,
  • η αξιολόγηση πριν από την εκταμίευση των δόσεων και
  • η δέσμευση σε συγκεκριμένες αντιλαϊκές - αντεργατικές κατευθύνσεις, 
παραμένουν αυτούσια στη νέα συμφωνία.
  • Είναι πλέον καθαρό ότι η λεγόμενη «μνημονιακή» πολιτική, όπως και να ονομαστεί, αφορά ουσιαστικά αναδιαρθρώσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τις στρατηγικές ανάγκες του κεφαλαίου που θα υπηρετήσουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.